solo seks

Soms begint seksuele voorlichting bij jezelf, zoals Isabella Frappier opmerkt in de derde aflevering van The Goop Lab op Netflix: “The Pleasure Is Ours.” Isabella Frappier, seksuologe is gevestigd in Los Angeles en leidt workshops en private sessies om mensen te helpen hun intimiteit op te bouwen en seksueel plezier te vergroten. En plezier begint, zegt ze, begint van binnenuit. Wanneer mensen naar haar toekomen met vragen over hun seksleven, helpt ze hen hun eigen sensualiteit te verkennen door middel van geleide oefeningen en gebruikt ze haar eigen intuïtieve wijsheid om mensen te helpen ontdekken wat hen bevredigt.

Jezelf

Advies over seksuele blokkades heeft in bijna alle gevallen niets te maken met de partner of het wel of niet hebben van een partner. Isabella Frappier bracht ik het grootste deel van haar leven door met lichamelijke schaamte en seksuele loskoppeling: “Om eerlijk te zijn, haatte ik mijn lichaam. Ik ontwikkelde eetstoornissen in mijn jeugd die jaren duurde om van te herstellen. Ik heb alleen seks gehad voor de vorm en geen enkele verbinding had. Zelden deed ik aan zelfgenot, en als ik dat deed, was het op een gehaaste manier en vervulde me daarna met schaamte. Ik was enorm ontkoppeld van mijn lichaam als een bron van plezier en kracht.”

“Uiteindelijk raakte ik een breekpunt. Ik begon met mezelf te daten. Ik besteedde mijn tijd om echt te leren wat ik zowel in als buiten de slaapkamer leuk vond: voor mezelf verse bloemen en mooie lingerie kopen, gezond eten koken, sensuele zelfportretten maken, tijd in de natuur doorbrengen en mijn zelfstudie naar een hogere versnelling schoppen. Ik begon te leren over baarmoederwijsheid, sensuele seksuele kracht en intuïtieve oude wijsheden over plezier. Elk woord dat ik las, voedde mijn ziel. Langzaam begon ik terug te keren naar mijn lichaam.”

3 oorzaken

Ondanks dat de klachten per persoon verschillen, zijn de oorzaken meestal naar 3 onderwerpen terug te brengen.

1.     In je hoofd

Dit wordt ook wel “kan niet uit mijn hoofd” genoemd worden. Het houdt in dat je vastzit in je hoofd waardoor je je lichaam geen plezier gunt. Vaak komt dat door een dieperliggend gevoel dat je vindt dat je geen plezier verdient, daardoor kan je niet volledig in je lichaam zijn en is het lastig om van binnenuit genot te ervaren.

2.     Ik kom het laatst

Je stelt alles en iedereen voor op jezelf. Je hebt het gevoel dat je niet genoeg tijd hebt voor zelfzorg en zelfliefde, en je voelt onbewust dat plezier geen prioriteit verdient. Het is niet zo dat je de voorkeur geeft aan stofzuigen in plaats van een lang lekker bad nemen, maar je merkt dat je het toch doet. Je komt letterlijk ‘als laatste’, of helemaal niet. Wanneer je je de hele dag als een gever voelt, kan het moeilijk zijn om over te schakelen naar de rol van ervaarder.

3.     Love your body

Voor veel vrouwen is het moeilijk om van hun lijf te houden. Als je je lichaam niet mooi vindt, of niet accepteert dan is het erg lastig om het plezier te gunnen en te genieten van lichamelijke aanrakingen.

Tips

Reflectie, oefenen, committen en een ritueel kunnen je helpen om (weer) te aarden in je lijf.

REFLECTIE Besteed wat tijd aan het nadenken over de manier waarop je jezelf, je leven, je lichaam en je relatie plezierig maakt. Denk dan aan vragen, zoals: – Hoe definieer ik mezelf als seksueel wezen? – Wat is mijn verhaal over solo seks? – Hoe verandert dit wanneer er een andere persoon bij betrokken is? – Hoe voel ik me echt over mijn lichaam? Hoe zou ik me willen voelen? Wat zijn drie kleine stappen die ik in de richting van dat gevoel zou kunnen nemen? -Laat je intuïtie en innerlijke wijsheid je begeleiden naar een diepere verkenning met jezelf. Je bent een leerling voor je plezier.

OEFENEN Als je eenmaal zover bent, zul je waarschijnlijk de meest klassieke uitdaging van allemaal ervaren: mens zijn. Je plant een zelf-plezier-datum en annuleert deze. Je wilt dat mooie nieuwe seksspeeltje kopen, maar jij laat het in het winkelmandje liggen. Het is allemaal goed. Wij zijn allemaal mensen die gewoon ons best doen. Wees bewust en vooral lief voor jezelf. Verandering komt stapsgewijs en zeker als het gaat om je seksuele plezier.  

COMMITTING Probeer een persoonlijke verbintenis aan te gaan om van jezelf te houden en jezelf te zien als een erotisch wezen. Dit is groot, belangrijk werk. Het is niet alsof we met onze vingers kunnen knippen en plotseling van onszelf houden en onszelf plezier verdienen. Zoek uit wat voor jou werkt en zet je daarvoor in. Plan het maar. Maak het net zo belangrijk als al het andere in je agenda.

• Moet u huishoudelijke taken uitvoeren? Luister daarbij eens naar je lichaam en neem je zintuigen waar. Merk op hoe warm en zijdeachtig het afwaswater is, hoe grof de spons is, hoe warm en zacht de was is. Niet genoeg? Gebruik een buttplug of een draagbare vibrator en probeer het opnieuw.

• Vast in het verkeer? Speel je favoriete sensuele muziek. Dans in je auto door je heupen te slijpen en te draaien.. Adem in je bekken. Oefen je Kegels. Speel wat audio-erotiek. Maak er een mooi moment van sensuele tijd voor jezelf van.

• Eten? Eet het zo langzaam als je kunt. Kauw bewust en geniet van elke smaak en textuur. Denk na over hoe ongelooflijk dit geschenk van voedsel is om je lichaam te voeden.

HET ZINTUIGEN RITUEEL

Het is een goed idee om de energie van je huis, jezelf en alle items die je voor je ritueel gaat gebruiken te zuiveren. Dit kan worden gedaan met heilige rook zoals kaneelstokjes, rozemarijn, lavendel, laurierblaadjes of mijn persoonlijke favoriet, ceder. Houd er rekening mee dat alle planten, maar vooral salie en palo santo, aandachtig, ethisch en duurzaam moeten zijn. Je kunt je huis ook schoonmaken als voorbereiding op het ritueel met een kaneelbezem, Florida-water of zelfs een bloemenessentie. Een ritueel bad vooraf kan ook een mooie manier zijn om te reinigen, te gronden en energetisch contact met jezelf te maken. Je kan jezelf ook reinigen via visualisatie. Je zou je een wit, gouden of regenbooglicht kunnen voorstellen dat over je heen stroomt. Als je kristallen wilt opnemen, is seleniet een prachtig kristal om te reinigen.

Je wilt misschien je lakens verschonen, wat rozenblaadjes over je bed strooien en fancy lingerie dragen of iets waar je je het meest comfortabel in voelt. Misschien wil je een kaars aansteken om het begin van je ritueel aan te duiden en uitblazen zodra het voltooid is. Zet de toon voor het ritueel op de manier die u het meest authentiek aanvoelt. Er is geen goede of foute manier om dit te doen.

• ZIEN: Ruim op, schakel zachte verlichting in en versier de ruimte met kaarsen, verse bloemen of decoratieve voorwerpen waar je graag naar kijkt. Wat je ook doet, laat niets dat je ziet je afleiden of hinderen.

• RUIKEN: gebruik kaarsen, verse bloemen, etherische oliën of wierook.

• HOREN: maak een sensuele afspeellijst voor jezelf. Open de ramen om naar natuurgeluiden te luisteren.

• PROEVEN: chocolade, fruit, honing, enz.

• VOELEN: gebruikt verschillende textuurstoffen in de rituele ruimte, van donzig tot zijdeachtig, zelfs items zoals haarborstels en veren en Wartenberg-wielen zijn heerlijke toevoegingen.

Zodra je alles klaar hebt, neem je plaats tussen je zintuiglijke items. Onderzoek vervolgens elk item op een manier die goed voelt. Kijk hoeveel verschillende zintuigen je gebruikt. Een verse roos kan bijvoorbeeld worden geroken, maar ook gekust, geknabbeld, langs je huid geslagen, visueel bewonderd en de bloemblaadjes ritselen. Zorg ervoor dat je altijd op je adem let. Adem bewust in door je neus en uit door je mond, adem het overweldigende plezier in en adem oude energie uit.

BEËINDIGEN VAN UW RITUEEL

Je verkenning hoeft geen genitale stimulatie te bevatten of te eindigen in een orgasme, en het hoeft ook niet te eindigen vanwege een orgasme. Sluit je ritueel af wanneer je voelt dat de energie op natuurlijke wijze begint te ontspannen en je voelt dat je je intenties voor die sessie volledig hebt verkend. Gun jezelf alle tijd en ruimte die je nodig hebt om van de ervaring af te komen. Ik raad aan om onder zachte dekens te kruipen en je reflecties bij te houden.

Als je je eenmaal klaar hebt, drink je vers water om te dehydrateren, en misschien wat vers fruit of dadels om een ​​kleine piek te krijgen terwijl je je geleidelijk aanpast aan de overgang.

Als het ritueel eenmaal compleet aanvoelt, kun je het universum bedanken voor het lenen van zijn goddelijke energie en je vervolgens je energie visualiseren die zachtjes terugkeert naar je hartruimte. Het kan nuttig zijn om je voor te stellen dat overtollige energie langs je ruggengraat naar de grond stroomt, zowel voedend als dankbaar voor de aarde.

Meer weten? Er is een online cursus, The Pleasure Devotional, activiteiten en begeleide oefeningen die kunnen helpen bij het radicaal transformeren van jouw relatie naar plezier.

Vrij vertaald naar: https://goop.com/wellness/sexual-health/tips-for-increasing-female-pleasure/?ref=newsletter