11 november – singles day

Wat ooit begon met een onschuldige herdenkingsdagen is ondertussen een heuse hype geworden.  Kalenders staan gevuld met de meest opmerkelijke dagen, zoals 28 juni CAPSLOCKDAG, 25 mei Internationale dag van de Otter, Bedenk je eigen feestdag op 26 maart of nog vreemder 3 maart, ‘Stel je voor dat huisdieren duimen hadden-dag’. Tja, stel je toch eens voor…. Maar 11 november is het op een andere manier een opmerkelijke dag. Naast Sint Maarten is het ook nog eens de dag van de vrijgezellen.

Singles day

Op zich is er niets raars aan. Vaders en moeders (of zijn beide dagen nu jij-dagen geworden om de gender neutralen kalm te houden?), dieren en geliefden hebben een dag, dus waarom dan niet de vrijgezel? Maar de totstandkoming van deze dag is op zich wel bijzonder. Het begon namelijk allemaal in de jaren 90 op de Chinese Nanjing universiteit. Aangezien iedereen een dag kan uitroepen bedachten vier single vrienden deze dag. En aangezien het getal 1 symbool staat voor individualiteit,  was 11-11 een logische keuze.

Black day

Niet te verwarren met black Friday waar gewonden en doden vallen om de koopjes te bemachtigen. Nee, deze zwarte dag valt op 14 april en is de tegenhanger van Valentijnsdag. Vooral in Korea wordt deze dag gevierd en eten singles zwart voedsel zoals bonenpasta om te vieren dat ze vrijgezel zijn.

Guanggun Jie  (光棍节)

Inmiddels is deze dag die Guanggun Jie oftewel Single Sticks’ Holiday heet uitgelopen tot een van de grootste shopmomenten in de wereld. Er werd alleen al aan Alibaba 22 miljard uitgegeven, laat staan wat andere off- en online winkels omzetten. Slim dus van Bol.com om daar een campagne aan te besteden. En slim van mij om er een blog over te schrijven.

Voor alle singles in Nederland heb ik deze top 5 cadeaus uitgezocht voor de beste 11 november ever!

Happy single day!

En de ultieme Single cadeaus zijn natuurlijk: