Dame Eva vibrator

In deze branche die voornamelijk door mannen wordt gerund, zijn er een handvol vrouwen die de wereld van de sextoys heeft doen opschudden. En daar zijn wij zo blij mee, want ze maken niet alleen de mooie design speeltjes, die heel lekker zijn, maar die vooral ook het gevoel van intimiteit met onze partners bevorderen door een meer wederzijds bevredigende ervaring te creëren. Want dat is tenslotte waar we allemaal naar op zoek zijn, toch?!

De oprichtsters

Dame is opgericht door Alexandra Fine en Janet Lieberman. Alexandra heeft een master in de klinische psychologie en Janet is een werktuigbouwkundig ingenieur en afgestuurd aan de MIT (MIT, Het Massachusetts Institute of Technology, is een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld.) Beide waren, afzonderlijk van elkaar van plan om een bedrijf in seksspeeltjes te starten.

Alex Fine en Janet Lieberman hebben één ding gemeen: ze houden allebei van seks en zijn niet bang om het te zeggen! Het was niet meer dan normaal dat ze hun krachten bundelden en Dame oprichtten, een bedrijf dat seksartikelen produceert en een revolutie teweegbracht in de industrie.

Dame Eva, de handsfree vibrator

Wetende dat de meeste vrouwen alleen externe orgasmen ervaren, besloot het duo om zich te concentreren op clitorale stimulatie. Ze wilden hun speelgoed ook gebruiksvriendelijk maken. Eva, gevormd als een vlinder, is de eerste vibrator die niet vastgehouden hoeft te worden. Eenmaal binnen blijft ie binnen.

Eva is ontworpen om tijdens de seks te gebruiken. Eva past prachtig in de schaamlippen van iedere vrouw waardoor seks van “zijn tijd” en “haar tijd” naar “onze tijd” kan gaan, zoals Fine en Lieberman het adverteren. En dat zie je ook terug in hun 2e product, de vernuftige vingervibrator Fin. Om de Fin te produceren haalden ze via Kickstarter bijna $400.000,- op, leuk weet je is dat dit het allereerste seksspeeltje was dat ooit op Kickstarter is geplaatst… moge vele volgen.

De missie

Dame: “Ik denk dat mensen zich bewuster worden van de behoefte aan seksuele communicatie en tegelijkertijd is er een vermindering van taboes rond deze onderwerpen ontstaan, dus dit zijn nu gesprekken die we openlijk voeren.” Maar communicatie is slechts de helft van de strijd, en dat is waar het voordeel van door vrouwen ontworpen seksspeeltjes in het spel komt.

Go clitoris!

Zoals veel vrouwen weten, is de sleutel tot bevredigende seks niet alleen maar penetratie. Volgens Alexandra heeft ongeveer 70% van de vrouwen clitorale stimulatie nodig om een ​​orgasme te bereiken. Daarom richten zoveel door vrouwen ontworpen sextoys zich vaak meer op de clitoris dan op interne stimulatie. Het is ook de moeite waard om te zien dat veel producten, zoals Eva, op geen enkele manier lijken op een mannelijk of vrouwelijk geslachtsorgaan.

Geen bedreiging, maar aanvulling

Een van de grootste redenen waarom stellen nerveus zijn over het introduceren van seksspeeltjes in hun liefdesleven is de angst dat hun partner zich bedreigd voelt doordat hun partner stimulatie ontvangt van iets anders dan zichzelf, vooral als het op een ander persoon lijkt. Met klein, abstract uitziend speelgoed zoals gemaakt door Dame Products en andere bedrijven met vrouwelijke ontwerpers zoals Crave en Rianne S., is het gemakkelijker voor koppels om ze samen te gebruiken zonder het verlies van intimiteit of de intimidatiefactor. Want we weten allemaal, size isn’t everything!

Meer informatie of kopen? Lees hier verder.

Lees ook: