Wist je dat vrouwen meer uitgeven aan seksspeeltjes dan mannen? Maar als je een seksshop betreedt, schud je vaak je hoofd naar wat je ziet. Felgekleurde dildo’s, konijnvormige vibrators … Het is zo duidelijk dat speelgoed niet met vrouwen in gedachten is gemaakt. Gelukkig is het tij gekeerd, want meer vrouwen dan ooit betreden de seksindustrie als sexy speelgoedontwerpers, waardoor het een stuk vrouwelijker wordt.

Woman on a mission

Het is de start van een nieuw seksueel ontwaken voor ons vrouwen. Immers, wie weet er meer over een vagina en hoe die het plezier kan maximaliseren dan een vrouw? Deze vrouwen zijn op een missie om je te helpen je seksuele barrières te overwinnen en je plezier naar zulke hoge hoogtes te brengen dat je geen idee had dat zelfs maar bestond! Daarom zijn deze nieuwe sextoys anders dan alles wat je eerder hebt gezien. Vrouwelijke ontwerpers verleggen de grenzen, spelen met nieuwe materialen en vormen, allemaal ontworpen om het plezier te vergroten, zelfs als je zwanger bent of in de overgang zit.

Het betreden van een sekswinkel kan je leven letterlijk veranderen. Dat is ook wat er gebeurde met The Smile Makers, Rianne S. En ook met Ti-Chang, oprichter van Crave.

1. CRAVE

Sexshoppen

Toen ze in 2007 ging winkelen voor een seksspeeltje, zag ze voornamelijk dildo’s in felle kleuren in de vorm van een konijn. Omdat dat niet echt het ding was dat haar hart sneller deed kloppen, besloot ze om haar eigen nieuwe ontwerpen te maken die volledig loskwamen van de bestaande traditie. Zo heeft de Duet bijvoorbeeld twee vingers die de clitoris omringen in een steeds snellere snelheid.

De technische vibrator

Als je Crave kent, komt dit waarschijnlijk door de Vesper, een lange, kogelvormige vibrator die aan een ketting wordt gedragen en wordt geleverd in zilver, goud en roségoud. De ketting was het idee van Ti Chang, hoofdindustrieel ontwerper bij Crave, die vibrators maakt voor de moderne, werkende, vrolijke vrouw.

crave vibrator ketting

De Deluxe Duet

Het nieuwste ontwerp van Crave is de stunning Crave Duet, een slanke, rechthoekige vibrator met een tweeledig siliconenuiteinde. Het ontwerp en de technologie zijn top of the bill. Duet in zwart en in classy rood.

2. IROHA

Niet alle vrouwelijke ontwerpers willen een eigen bedrijf beginnen. Sommige willen gewoon speelgoed voor anderen maken. Tenga, het traditionele seksspeeltjesmerk dat bekend staat om zijn mannelijke masturberende sleeves, heeft een serie seksspeeltjes voor vrouwen toegevoegd en, je raadt het al, deze zijn ontworpen door vrouwen.  Trouw aan hun Japanse roots heeft al het Iroha-speelgoed een modern en minimalistisch ontwerp dat er elegant en verfijnd uitziet.

Sakura

Neem Sakura bijvoorbeeld. Het heeft een ovale vorm met een ingesprongen punt om de clitoris te knijpen en het seksuele genot te maximaliseren. Puur wit en gebogen.

Yuki, heeft in plaats daarvan een semi-inlegbare tip voor ongelooflijke orgasmes. Net als alle Iroha-speelgoed zijn ze bedekt met een zacht en soepel materiaal om je meest intieme delen zachtjes te masseren. Als je erg gevoelig bent, is dit het eerste merk dat je moet controleren.

3. The Vibe van Maude

De seksloze vibrator

Een super moderne, gestroomlijnde, sekseneutrale, kwalitatief hoogstaande vibrator. Unisex van vorm en van kleur. De meest minimalistische vibrator die er op de markt is. Een slanke traan die uitloopt in een rond punt maar waarbij je bijna gegarandeerd binnen twee minuten een orgasme hebt.

Het design

De minimalistische selectie van Maude richt zich op essentiële zaken om je seksleven op te voeren. Dit omvat massageolie kaarsen, een krachtige vibrator (inclusief tasje), condooms en twee glijmiddelen. De minimalistische look en de grijze kleur zijn in de wereld van shocking pink en paarse toys verfrissend te noemen. Het koele, rustige ontwerp heeft een doelbewust punt: vleselijk plezier hoeft niet ordinair, seksistisch of dom te zijn. Het kan gewoon leuk zijn. Of krachtig, of wellustig, of ontspannend – of eigenlijk gewoon zoals je wilt.

De oprichtsters

Éva Goicochea, die een van Everlane’s (groot Amerikaans online kledingwinkel) eerste aanwervingen was, en Dina Epstein, ex-industrieel ontwerper bij Doc Johnson sextoys. Ze hebben Maude gemaakt om seks te vereenvoudigen. Ze wilden seks beter maken voor alle mensen. “Maude is echt een gender inclusief of unisex merk, “zegt CEO Eva Goicochea.” We zijn niet perse een vrouw-voor-vrouwen bedrijf, we zijn meer een vrouwenvrouw voor iedereen.”

De missie

“Iedereen is anders en ieder zijn seksuele voorkeuren zijn uniek voor zichzelf. Daarom geloven we dat om de bredere industrie en de cultuur van seks te veranderen, in plaats van ‘seks’ te verkopen, je mensen op de eerste plaats moet stellen, en dit betekent dat je een bedrijf moet creëren dat is gebouwd op integratie.’

  4. Laid

Line Iren Andersen wist altijd al dat ze seksspeeltjes wilde ontwerpen. Line Iren Andersen ontwierp voor haar masterproject in Industrial Design aan de Oslo School of Architecture and Design, een seksspeeltje voor koppels. Zij was de eerste die dit in Noorwegen deed. Samen met haar vriendin Karianne Ronning richtte ze Laid op. Het duurde 18 maanden die gevuld waren met onderzoek, analyse en ontwerpontwikkeling voordat de hun producten gingen verkopen. Laid is het eerste Noorse bedrijf dat producten ontwerpt en produceert voor seksueel genot en welzijn.

De producten

Alle producten zien er stylish en vooral bijzonder uit.

Wat dacht je van deze Laid stenen butt plug?

Of deze aparte Laid clitoraal vibrator.

Ook de Laid vibrator en de dildo van steen zijn de moeite waard.

5. Whoop.de.doo

De designer Anna Maresova en haar merk Whoop.de.doo begon als een afstudeerproject in 2011. Twee jaar later besloot Anna om haar eigen merk te starten en produceerde ze deze producten in een kleine oplage. Het eerste product dat werd gemaakt, waren de Venus-ballen. Deze worden gebruikt om de bekkenbodem te versterken. De basiskenmerken van Whoop.de.doo zijn hygiëne, functionaliteit, eenvoud en zuiverheid van vorm. Dat zie je ook terug in de minimalistische vibrator.

6. Minna Limon Fresh Squeeze

Intuïtief ontworpen

Hoe meer je knijpt, hoe meer het trilt. Het Minna-team heeft als missie om de seksuele ervaring van vrouwen te verbeteren door mooie, goed gemaakte producten te maken die slim zijn. Minna is oorspronkelijk gevestigd in San Francisco en werkt en woont nu in Brooklyn. Alle producten van Minna hebben de revolutionaire, samendrukbare bediening en slimme geheugenfuncties waarmee je elke keer een perfecte ervaring kunt creëren.

 Meet Ola & Limon

De intuïtieve vibrators die reageren op de verschillende behoeften en wensen van vrouwen bij elk gebruik. Zonder onhandige knoppen creëert de Limon een ononderbroken vibe en onthoudt jouw voorkeuren voor de volgende keer.   

7. We-Vibe

koppelvibrator

Het Canadeese echtbaar Bruce en Melody Murison hadden een missie om een ​​veilige, hoogwaardige, milieuvriendelijke seksuele hulp te creëren die de liefdesbelevenis voor paren verbetert. Eindelijk een massager was die tussen een paar kon glijden terwijl ze de liefde bedreven.

De geschiedenis

Het bedrijf bracht in 2008 de eerste We-Vibe-couple uit, ontworpen om door een vrouw te worden gedragen tijdens seks en over het schaambeen, met één uiteinde vaginaal ingebracht en het andere uiteinde tegen de clitoris. In 2009 werd We-Vibe erkend als het best verkopende speelgoed bij Venus Award in Berlijn, Duitsland. Sinds de release heeft het merk een aanzienlijke populariteit en verkoop gezien, ook bij beroemdheden viel het speeltje in goede smaak en werd producten toegevoegd aan ‘Oscarzakken’ die werden gegeven aan gasten die de Academy Awards bijwoonden. Tijdens de 2012 Super Bowl in Miami werden de We-Vibe-producten cadeau gedaan aan opmerkelijke gasten.

Meer woman made vibes? Lees ook Women on a mission – Rianne S.  De vibrator koninginThe Unbound babesThe SmileMakers doen meer dan je laten lachen