De kranten stonden opeens bol van de ananassen. Niet om deze lekkere zomers vrucht aan te bevelen, maar om de onwetende vakantieganger te behoeden voor ongewenste swing-festijnen.

Swingers

Niet het dansen in de disco, maar de seksvariant. Voor wie er niet mee bekend is, swingen staat voor een specifieke vorm van groepsseks. Deze wordt uitgevoerd door echtparen die elkaar ontmoeten en van partners kunnen ruilen. Maar dat hoeft niet. Er zijn vormen waarbij je wel gewoon seks hebt met je eigen partner alleen in bijzijn van anderen, de zogenoemde Same-room-seks. Dit is dan meer voyeuristisch en exhibitionistisch te noemen. Ook zijn er vormen waarbij er wel wordt geswapt tussen de partners maar er geen geslachtsgemeenschap plaatsvindt, dus alleen zoenen en strelen. De term “full swap” verwijst natuurlijk naar de volledige vorm van partnerruil met penetratie.

Eigen logo

Zoals iedere lifestyle beweging hebben ook de swingers een eigen teken.

Rood staat voor de liefde en de kracht, de kleur van de passie die verlangen inspireert. Zwart staat o.a. voor het mysterieuze. De schommel spreekt vanzelf en de cirkel staat voor de swingerscommunity. Dit symbool is ontworpen in 2018 door een echtpaar uit Luxemburg en door de swingers omarmt.

Ananas

Naast het logo zijn er ook andere tekenen die aangeven dat je geïnteresseerd bent in de wereld van de swingers, zoals dus de ananas. Deze heerlijke sappige vrucht geeft dus aan dat je een open relatie hebt. Vroeger werd op de Caribische Eilanden een ananas bij de deur neergezet om te laten weten dat mensen welkom waren; het was een vorm van gastvrijheid. Dat is nu getransformeerd naar de swingerswereld, wees welkom.

Op zijn kop

Heb je een ananas op zijn kop vast in de supermarkt en iemand lacht uitdagend naar je, dan weet je wat hij of zij denkt. Dat geldt ook als je buren opeens een op z’n kop in de tuin hebben staan. Je moet dan niet gek opkijken als er binnenkort een swingers feestje bij de buren plaatsvindt.

Ananas badkleding

Denk je je helemaal naar de laatste mode te kleden, heb je opeens ontzettend veel sjans. Niet omdat je er zo goed uitziet, of misschien ook wel, maar zeker ook door de ananassen die op je badpak of zwembroek, vaak ook in omgekeerde richting, prijken.

Car key party

Je ziet het nog wel eens in jaren ‘70 films, de car key party’s. Alle autosleutels worden door de mannen in een grote schaal gestopt en de vrouwen halen er een sleutel uit. De eigenaar van die sleutel is de gelukkige (of juist niet) die met de vrouw naar bed mag. Het ultieme parenfeestje die zeker eindigt met een happy end.

Niet zo swingend?

Ben je niet zo into de swing-wereld let dan behalve het logo en de omgekeerde ananassen ook op de volgende zaken:

  • Een man of vrouw die een rode pet draagt
  • Witte stenen in iemands voortuin
  • Zwarte sieraden, vooral zwarte ring aan rechterhand
  • De trouwring aan de rechterkant dragen
  • Yin-Yang tattoo
  • Tuinkabouters
  • Roze flamingo
  • Metalen ster aan de voorkant van het huis
  • The Vesper van Crave, de verkapte vibrator als sieraad schijnt ook een geheim symbool te zijn.

Lees ook alles over 7 geheime vibrators

Voor veel swingers kunnen deze symbolen het begin zijn van een gesprek over alternatieve levensstijlen. Ook al zijn dit niet wereldbekende symbolen, het kan natuurlijk dat de drager nietsvermoedend is en gewoon dol is op tuinkabouters en roze flamingo’s, maar ja… zeker weten doe je het niet.