seksuele bewustwording

1900: slaap niet in hetzelfde bed als je partner

In 1902 stelde het huwelijkshandboek ‘What a Young Wife Ought to Know’ een manier voor om je seksleven spannend te houden, namelijk om nooit in hetzelfde bed te slapen als je partner. Een beetje ongezellig vinden wij! Vervolgens adviseert dezelfde gids vrouwen ook om alleen seks te hebben als zwangerschap het doel is…


1910: masturbatie is slecht

Het boek ‘The Psychology of Marriage’, gepubliceerd in 1918 door Walter Galichans, was over één ding erg duidelijk als het op masturbatie aankwam: jezelf aanraken zal leiden tot ziekte, psychische aandoeningen en de vernietiging van de samenleving. Als voorzorgsmaatregel kregen ouders zelfs het advies om de seksuele lusten van hun kinderen in de gaten te houden.


1930: wijs een vrouw niet af, anders wordt ze krankzinnig

In 1930 werd in een boek met de titel ‘Advies voor vrouwen en jonge vrouwen – voor en na de bruiloft’ oh zo behulpzaam uitgelegd dat vrouwen niet kunnen worden vertrouwd om hun wellustige instincten onder controle te houden. “Het vrouwelijk geslacht is zwakker gemaakt dan het mannelijke. Het is eenvoudig om vrouwen te beïnvloeden, zelfs als ze haar zelf daardoor schade aanricht. Ze maakt zich meer zorgen over het feit of ze er mooi uit ziet en aardig gevonden wordt, dan dat ze voorzichtig is met haar gezondheid en geluk … De vrouw laat schaamte makkelijk van zich afglijden, kan zichzelf niet beheersen als ze een knappe man ziet en geeft signalen dat ze ‘één met hem wil zijn’. Als ze wordt afgewezen, wordt ze echt wild. Haar ogen fonkelen van woede en barsten bijna uit hun kassen. Dit wijkt niet ver af van totale waanzin.” Ahum…

1940: praat niet met mannen in bed en zeker geen ‘dirty talk’

Wanneer je een boek oppakt met de titel ‘Wat mannen niet leuk vinden aan vrouwen’, garandeer je vrijwel zeker dat je een heleboel onzinadvies krijgt. Dit boek, geschreven door Thomas D. Horton in 1945, beweert dat mannen het vooral haten als vrouwen hun mond niet kunnen houden in bed en de ochtend na de seks. Ze vinden het nog vervelender als ze vulgaire praat gebruiken.. We geven je groot gelijk als je nu met medelijden denkt aan alle mannen in de jaren 40 die niet hebben gehoord hoe hun “grote penis” hun partners gek maakten..

1950: het niet honoreren van iedere seks wens van je man, maakt vreemdgaan oké

In het boek ‘Seks Satisfaction and Happy Marriage’, geschreven in 1951, vergelijkt dominee Alfred Henry Tyrer lui koken met de seksloze vrouw die het verdient om bedrogen te worden. Als je niet zorgt voor een warme maaltijd, precies zo bereid als je man het wil, extra opgedekt en opgedofd, dan mag je er vanuit gaan dat je man wat meer overuren zal maken.. als je begrijpt wat wij bedoelen.


1970: een gebroken hymen (lees: maagdenvlies) maakt je promiscuous


De houding ten opzichte van seks veranderde aanzienlijk in de jaren zeventig, toen veel stellen zich minder geremd begonnen te voelen over het geven en ontvangen van plezier – zowel binnen als buiten toegewijde relaties. Toch bleven er bepaalde ideeën over seks zoals het breken van het maagdenvlies een bron van controverse en wilden mannen in die tijd graag ‘de eerste zijn’.

1990: sexbots zullen het huwelijk vernietigen zoals we het nu kennen


In 1997 verscheen een artikel met de titel ‘Impact of Robotic Sex’ in het tijdschrift Futurist en stelde de zeer reële zorg: wat gaat er gebeuren als sexy Sexbots vrouwen gaan vervangen in bed?Gelukkig zijn er tot op heden waarschijnlijk weinig tot geen huwelijken beëindigd door seksbots.2010: je bent te lui als je glijmiddel nodig hebt


In een interview in het tijdschrift Maxim heeft MMA-ster Ronda Rousey in 2015 gezegd dat vrouwen geen glijmiddel nodig hebben. “Over het algemeen heeft een vrouw een minuutje nodig. De man moet haar klaarmaken. Je zou nooit in je leven glijmiddel nodig moeten hebben. Als je wel glijmiddel nodig hebt, dan ben je lui… en neem je niet de tijd.”

Hierbij noemen wij slechts een paar moment waarbij een vrouw wel glijmiddel nodig kan hebben en niet te lui is: na de bevalling, tijdens het geven van borstvoeding, bepaalde tijden van de maand zoals direct na je menstruatie, en wanneer je gewoon erg moe bent, nog steeds graag seks wil hebben, maar geen zin hebt in 10 minuten voorspel.