seks in de auto

In een maatschappij waar seks, naaktheid en lust vaak wordt besproken en eigenlijk overal te zien is, is het raar dat masturbatie en specifiek vrouwelijke masturbatie nog steeds een taboe is. Nu is de vraag of alleen het onderwerp taboe is, of ook de masturbatie zelf? Laten we eens kijken wat de enquêtes ons vertellen. 

 

# 1 – Vrouwen masturberen (duh!)

Het onderwerp vrouwelijke masturbatie mag dan een taboe zijn in dagelijkse gesprekken en in de media, maar voor de onderzoekers is dat het zeker niet! Bij Smile Makers hebben ze de wereld rondgereisd en duizenden vrouwen vragen gesteld over hun persoonlijke situatie. Dit is wat daar uitkomt: 

  • meer dan 50% van de vrouwen masturbeert
  • in Azië, Australië en Zwitserland geniet 2 van de 3 vrouwen van solo-sessies
  • Engeland en België lopen een beetje achter met resp. 58% en 50%.
  • in een Amerikaans onderzoek uit 2010 masturbeert de helft van de vrouwen en dat aantal loopt op tot 60% in de leeftijdscategorie 25-29.

# 2 – Vrouwen masturberen minder dan mannen

Een ander onderzoek van Indiana University documenteerde masturbatiegewoonten voor mannen en vrouwen in de Verenigde Staten. Volgens hen is de frequentie van masturbatie voor mannen altijd hoger dan die van vrouwen. Dit feit kan verrassend zijn als je bedenkt dat vrouwen begaafd zijn met het enige orgaan in het menselijk lichaam dat uitsluitend is ontworpen voor plezier, en dat dit geweldige orgaan zelfs meerdere ronden van genot kan beleven. We hebben het duidelijk over onze beste vriend, de clitoris. Maar helaas weten velen van ons niet waar onze clitoris is en misschien ook niet hoeveel zalige momenten deze ons kan brengen.

# 3 – Vrouwen vinden het leuk om alleen te masturberen … en met een partner

Masturbatie is een heel intiem moment om te delen met een partner. In de VS voerde Debby Herbenick in 2010 een onderzoek uit naar seksuele gedragingen, relaties en perceptie van de gezondheid van vrouwen. Hoewel minder gebruikelijk, lijkt partnermasturbatie grip te krijgen bij 18-24 vrouwen (een op de 4 zei dat ze het in de afgelopen 3 maanden hadden gedaan) en 25 tot 29 (een derde van de vrouwen).    

# 4 – Vrouwen houden van goede vibes

Het gebruik van vibrator door vrouwen is waarschijnlijk veel wijdverspreider dan 1) wat we denken, 2) wat wordt toegelaten. Afhankelijk van het land varieert de verhouding van vrouwen die een vibrator hebben gebruikt van 20% -25% in Singapore, België, Taiwan, tot 30-40% in Frankrijk, Hong Kong, of Zwitserland, en 56% in het VK (een percentage hoger dan het percentage huishoudens met afwasmachines!). Meer dan de helft van de vrouwen die nog nooit een vibrator hadden gebruikt, stonden open om te proberen (carpe diem!). Over het algemeen hebben 9 op de 10 vrouwen een positief beeld van een vibrator.

Over het algemeen is vrouwelijke masturbatie gebruikelijk, maar het wordt ook nog steeds tegengehouden door oud stigma’s, taboes en kennis over basisanatomie. Hopelijk beginnen dingen te veranderen. Want vrouwelijke masturbatie heeft vele gezondheidsvoordelen en heeft ook een significante en positieve invloed op de seksualiteit van een vrouw, of het nu alleen is of met haar partner. 

Bron: smilemakers/blog

Lees ook: Mastrubatietips