Kussen is gezond

  1. Romantisch kussen leidt tot seksuele opwinding en is vaak de drijvende kracht om seks met iemand te hebben.
  2. Speeksel bevat ook testosteron – een geslachtshormoon dat een rol speelt bij seksuele opwinding. Hoe langer je zoent, hoe meer testosteron vrijkomt.
  3. Hoe meer je zoent, hoe meer je je gezichtsspieren aanspant. Bij zoenen kan je 2 tot 34 gezichtsspieren gebruiken en het helpt om je gezichtsspieren te verstevigen. Het trainen van je gezichtsspieren kan ook de collageenproductie verhogen, wat bijdraagt ​​aan een stevigere, jonger uitziende huid. Zie de zoen-sessie dus als een lekkere gezichtswork-out.
  4. Met zoenen verbrandt je zelfs calorieën. Je kan 2 tot 26 calorieën per minuut verbranden, afhankelijk van hoe hartstochtelijk je zoent.
  5. Zoenen helpt ook om je cholesterol onder controle te houden. Door veel te zoenen verbeter je het serumcholesterol.
  6. Speeksel smeert je mond, helpt bij het slikken en zorgt ervoor dat voedselresten niet aan je tanden blijven kleven, wat tandbederf en gaatjes helpt voorkomen. Dus minder gaatjes als je meer zoent.
  7. It’s in His Kiss We kennen allemaal het nummer van Cher. En ze heeft het niet verzonnen. Zoenen is de barometer of jullie lichamelijk een klik hebben. Kussen kan helpen bij het beoordelen van een potentiële partner. De eerste kus kan het maken of breken als het gaat om aantrekkingskracht.
  8. Zoenen helpt ook om je ​​bloeddruk te verlagen, het verhoogt je hartslag op zo’n manier dat je bloedvaten verwijden en je bloedstroom verhoogt.
  9. Zoenen kan je immuunsysteem stimuleren waardoor je meer weerstand hebt.Ook kalmeert het de hoofdpijn en verminderd het stress.
  10. Als je zoent komt er ook oxytocine vrij en dat veroorzaakt gevoelens van genegenheid. Het kussen van je partner kan de tevredenheid van de relatie verbeteren,

Kortom, er moet meer gezoend worden, want kussen is dus goed voor het hart, letterlijk en figuurlijk.

XoXo

Meer kusjes? Doe de Kustest of lees Hoe goed zoen jij? en de De kus opfrisbeurt