menopauze

Bepaal jij de koers in bed? Of laat je je (ver)leiden voor je man? De stoere, zorgeloze, zelfverzekerde vrouw die als een ‘cowgirl’ haar man berijdt, laat zich vaker in de films zien dan in werkelijkheid. Want de meeste van ons zijn te onzeker om ons lijf volledig tentoon te spreiden. En met al onze onzekerheden kan het moeilijk zijn om onze seksuele bevrediging onverstoord te laten.

Fake it

In feite suggereren studies dat er een verband bestaat tussen het lichaamsbeeld, denk hierbij aan gewichtsproblemen, fysieke conditie en fysieke aantrekkelijkheid, en seksuele tevredenheid. We weten dat een slecht lichaamsbeeld een negatieve invloed kan hebben op opwinding en verlangen, en een positief lichaamsbeeld wordt geassocieerd met betere seksuele prestaties.

Natuurlijk is een comfortabeler gevoel met jezelf en je lichaam een ​​proces dat tijd kost. Iedereen bevindt zich in een ander stadium van acceptatie van het lichaam, omdat iedereen een andere relatie heeft met zijn lichaam. Maar als het gaat om zich tijdens het vrijen comfortabel voelen, zijn mensen meestal alleen maar bezorgd over hoe ze eruit zien.

Dus fake it. Niet je orgasme, want dat is echt het ergste dat je kan doen. maar fake het gevoel van schoonheid als je het niet voelt. Doe gewoon net alsof je het lijf hebt van Kim Kardashian of een andere sexy lady.

Stop met denken

Stop met denken over hoe je eruitziet. Je vent is allang blij dat hij seks met je heeft. Bekijk het eens door de ogen van je partner. En als je dan toch echt niet kan stoppen met nadenken, bedenk dat ook dat je partner wellicht zijn eigen lichaamsbeeldproblemen heeft of onzeker is over zijn prestaties tijdens seks.

En doe het omdat je het wil, niet omdat het moet of omdat je denkt dat het hoort. Zo kan doggy style bijvoorbeeld lichamelijk pijnlijk zijn voor sommigen. Anderen houden er niet van om orale seks te ontvangen of te geven.


Toch nog onzeker? In bed en in je relatie? Deze 7 tips helpen jou& Onzeker in bed