seksuele uitbarsting

De menopauze is hot. Het aantal artikelen, boeken, podcasts, blogs over het onderwerp neemt toe. Vrouwen vertellen uitgebreid en onomwonden hoe zij het ervaren. Soms gaat het ook over de betekenis en de symboliek die er voor sommige vrouwen in zit. Persoonlijk kan ik lastig een gesprek voeren over oerkracht en de wilde magie van vrouwen. Niet omdat ik het bestaan ervan ontken maar omdat ik het gewoonweg niet geloof en verstrikt raak in het soort woorden die er blijkbaar bij horen. Gelukkig zijn er vrouwen die dat wel doen en daar uitgebreid in een talkshow over praten. Een verslag.

De talkshow werd aangekondigd als een gesprek over de taboes en mythes van de menopauze en werd gepresenteerd door Zehra Handan Aydin. Aan tafel zaten Marleen Schlüter, Natuurgeneeskundig en Lichaamsgericht Psychosociaal Therapeut en Marianne van Katwijk, Spiritual Female Sexual Empowerment Psychologist/Coach.

Menopauze is een crisis waar je als herboren uitkomt

Voor beide geldt de menopauze als een crisis waar je als herboren uit kan komen. ‘Je droogt op en je komt meer in je kracht te staan’, zegt Marleen. Ze begeleidt in haar praktijk onder andere vrouwen om vreugdevoller door de overgang te gaan en eenheid met zichzelf en anderen te kunnen ervaren in en na deze levensfase. Voor haar is het leven een intense innerlijke verbinding met jezelf en de wereld om je heen. ‘Tijdens de menopauze keer je naar binnen. De vrouw geeft niet meer maar mag ontdekken wie ze is.’ Zij merkt in haar praktijk dat het echt voelen en het uiten niet zo gewoon is voor vrouwen. ‘We moeten gaan voelen want het systeem is uitgeput.’

Ze vat het proces kort en bondig samen: In de baarmoeder zit de basis chakra. Als je daar kan komen, kan er overgave komen. Overgave aan jezelf en ontstaat er eenheid.  

Langzamer leven

Marianne helpt vrouwen hun innerlijke wilde magie te ontketenen en hen te ontwaken voor hun natuurlijke vrouwelijke blauwdruk van opwinding en plezier, waardoor seksuele soevereiniteit en heelheid wordt gebracht. Ze behoort tot de top 1% van holistische en geïntegreerde seksualiteitscoaches ter wereld en werkt als professionele psycholoog / coach met individuen en groepen. Ze stelt dat het lichaam zo aan het veranderen is dat je wel naar binnen wil. Vrouwen willen meer verbinding met zichzelf. Vrouwen willen ook langzamer leven. Hoewel ze zich meteen afvraagt of het wel een kwestie van willen is.

Beide vrouwen praten over de oerkracht of het energetisch centrum van de baarmoeder. De oerkracht van een vrouw zit bij de baarmoedermond, volgens Marleen. Daar zit een dieper orgasme. Naast het clitoraal orgasme. ‘Als je die ontdekt komen alle weggeduwde emoties los.’ Marleen begeleidt vrouwen met orgasme meditaties om ze het te laten ervaren. Marianne vertelt over de zenuwbaan die buiten het ruggenmerg om direct naar de hersenen gaat. Waardoor je bij een dwarslaesie nog steeds kan klaarkomen. 

Balans  

Beide vrouwen zijn tegen het gebruik van de pil. ‘Het is ingrijpen op proces naar een balans die er moet komen.’ Ze pleiten voor een zuiver voelen dat tijdens de menopauze op een andere manier gemanifesteerd wordt. De kracht, die eerst door het eitje kwam, komt terug in de wijsheid.

Beide vrouwen willen menopauzerende vrouwen geruststellen door een leven vol kalmte en het beste orgasme ever te voorspellen. Het komt niet alleen goed het wordt zelfs alleen maar beter. Wat bij mij dan toch blijft kleven is dat het dan toch niet goed is zoals het is.

De talkshow is hier terug te zien.

#LieveLieseLotte #Resetjouwseksleven #seksleven #sekschallenge #overgangsklachten #vrouwen #opvliegers #vrouwenklachten #vrouwengezondheid #love #couplegoals #sexdrive #sexmotivation #ZininSeks #Zinmaken #Sekstijdensdeovergang #overgang #hormonen #balans #menopauze #hormoneninbalans #menstruatie #stress #liefvoorjejezelf #libido #sekslust #womanempowerment #Vrouwenenseks #lust #Sextoys