zoenen

Hoe kom je aan je kusstijl?

Enkele leuke feiten over kussen: Uit algemene statistieken blijkt dat 2/3e  van de mensen naar rechts kantelt als ze kussen, maar wat echt fascinerend is, is dat je kussende stijl feitelijk genetisch is. De Duitse onderzoeker Onur Güntürkün bespiedde koppels op openbare plaatsen zoals parken, stranden en luchthavens in drie verschillende landen totdat hij tot de conclusie kwam dat de meeste van de 224 kussers rechtop leunden. Zijn belangrijkste conclusie: de kans is groot dat je naar rechts leunt, want dat is de richting waarin onze hoofden in de baarmoeder kantelen. Gelukkig, terwijl je zoent, is je recht links van de andere persoon, dus maak je zorgen over bonking hoofden.

De kus wet

Geven de politie uit Iowa of Indiana bekeuringen aan mannen met snorren die vrouwen in het openbaar kussen? Waarschijnlijk niet. Maar die wet is er wel in die staten. Een soort anti-kus wet, zo is er een wet in Colorado die een man verbieden om een vrouw te kussen terwijl ze slaapt of haar op een zondag. En in Florida is het kussen van de borst van een vrouw een no-no. Hoe bizar is dat?

Kus fobie

Angst voor kussen is een legitieme fobie, bekend als philemaphobia (philema is het Griekse woord voor kussen). Het komt het meest voor bij jonge of onervaren kussers. Maar heb jij een kusfobie uit angst over ziektes? Weet dan dat kussen supergezond is… lees ook…..

De 80 miljoen bacteriën die tijdens het kussen zijn uitgewisseld, helpen je immuunsysteem om die bacteriën met anderen te verwisselen. Dus kussen helpt je om gezond te blijven, je valt er vanaf en is ook nog eens goed voor je tanden.

Xoxox

Waar komt de XO vandaan? David Jacobson van Trivworks zegt dat de “X” in “XO” de letter is die staat voor de kus, en haalt verschillende theorieën aan over waarom dat zo is. “De heersende theorie is dat veel mensen in de Middeleeuwen niet wisten hoe ze moesten lezen of schrijven”, zegt hij. “Integendeel, bij het ondertekenen van belangrijke documenten zouden ze eenvoudigweg een ‘X’, een afkorting van het woord ‘Christus’, tekenen of inprenten, die ze vervolgens uit eerbied zouden kussen.” Dus na verloop van tijd kwam de “X” geassocieerd zijn met het kussen zelf, en daarom wordt aangenomen dat het vandaag nog steeds op deze manier wordt gebruikt. De ‘O’ geeft de omarming van de knuffel weer… kissen and hugs dus.

De allereerste French kiss

De Fransen zijn altijd berucht geweest als het gaat om avontuurlijk en gepassioneerd te zijn in zaken van liefde. Ooit stond de ‘French Kiss’ bekend als een ‘Florentijnse kus’; de theorie is dat zowel Amerikaanse als Britse mannen die na de Eerste Wereldoorlog uit Europa terugkwamen, dit met zoveel enthousiasme aan hun vrouwen vertelden en met volle tong uitvoerden, dat er werd aangenomen dat alle Fransen zo kusten.

Lees ook: de kus opfrisbeurt & zo gezond is zoenen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *