Kings and queens. Sex Royaal

Kama Sutra

Wij, Nederlanders, zijn niet zo bezeten met het koningshuis als de Britten dat zijn. Daar willen ze echt alles weten wat er in het paleis gebeurt. De gekte rondom Harry en Meghan, neemt soms wel hele extreme vormen aan. Maar die Royals zorgen dan ook wel voor wat meer opschudding dan in onze lage landen.

Charlie Foxtrot

Het seksleven van Prins Charles is breed uitgemeten. Een prins die zegt dat hij de wens heeft om gereïncarneerd te worden als de tampon van zijn geliefde, is dan ook op z’n zachts gezegd opmerkelijk te noemen. Zijn affaire met Camilla Parker-Bowles, tijdens het huwelijk met Diana, is hem ondertussen wel vergeven. In verhouding met de losbandigheid van de Engelse vorsten uit het verleden, is dit bijna onschuldig te noemen.

Zo kan het ook

Koning George II, 1683 – 1760, was heel gelukkig getrouwd met zijn vrouw, koningin Caroline. Zo gelukkig dat hij tegen wil en dank werd gedwongen om buitenvrouwen erop na te houden. Hij nam minnaressen om zijn reputatie te behouden. Een koning zonder maîtresse kon gezien worden als zwak of erger nog, impotent.

Beter 6 vrouwen in bed dan…

Er is geen koning die kan concurreren met de oorspronkelijke Bad Boy, koning Hendrik VIII, die in 1509 op de troon kwam en zes vrouwen had. In feite was Henry echter meer een seriemonogist dan een rokkenjager. Henry was als een mannelijke Elizabeth Taylor. Het enige verschil was dat toen hij genoeg had van zijn echtgenoten, ze een één-op-drie kans hadden om te worden onthoofd, meestal op verzonnen beschuldigingen van incest.

Queer-King

Er zijn veel homo-koningen in de Britse geschiedenis geweest. William Rufus, zoon van Willem de Veroveraar, was homo, evenals James I, zijn zoon Charles I en Richard I, Richard Leeuwenhart. Sommige historici zeggen dat Richard’s seksuele geaardheid een centrale rol speelde in de geschiedenis van de wereld, omdat het verantwoordelijk was voor de verlenging van de kruistochten, omdat homoseks werd getolereerd in het Midden-Oosten.

Gossip-prince

Van alle seksgeruchten over de huidige Britse koninklijke familie was er geen een zo bizar als die van de vermeende homoseksuele affaire van Prins Charles met zijn bediende. Gedurende enkele weken eind 2003 werd in de Britse pers geschreven over een koninklijk seksschandaal. Mar door de strenge smaadwetten van Groot-Brittannië, kwam er nooit meer aan het licht uit dan hints en toespelingen. Dit leidde tot het vreemde fenomeen dat de koninklijke familie een verklaring uitvaardigde waarin beschuldigingen, die nog nooit in het openbaar waren gedaan, werden ontkend.

Einde van een tijdperk?

De belangrijkste seksuele relatie voor de Royals in de moderne tijd was ongetwijfeld die tussen mevrouw Wallis Simpson en Edward VIII. Deze leidde tot de trooncrisis die bijna de Britse monarchie voorgoed beëindigde. Elizabeth, de koningin-moeder, beweerde dat Wallis’s greep op Edward puur seksueel was. Het gerucht verspreidde dat Wallis ‘macht over Edward was afgeleid van’ geheime seksuele praktijken ‘die ze in bordelen in China had geleerd. Het was volkomen onwaar, maar zelfs de Britse regering ging de beweringen onderzoeken.

Gelukkig hebben we het in Nederland rustig, zeker op dat vlak…. Happy K-day!!!