menopauze libido

Als je toch nog te veel in je hoofd zit en nadenkt over hoe je lijf zich presenteert dan houdt dat je lust tegen. En seks is er om van te genieten, dus als je te onzeker bent over je lijf, probeer dan deze standjes uit. Succes gegarandeerd.

Face 2 face

Hoe doe je het? Ga tegenover elkaar liggen. Het helpt als je bekken iets hoger zijn dan de zijne, dus leg een been over zijn heupen en ga dichterbij zodat ze hem kan beklimmen. Misschien wil je glijmiddel gebruiken voor dit standje. Als jullie de balans gevonden  hebben, geniet van de trage, diep stotende schommelingen.

Waarom is dit een goede sekspositie als je onzeker bent? Je bent dichtbij genoeg om te zoenen, oogcontact te maken en te praten. Je lichamen zijn volledig in elkaar gedrukt en je bent allebei super comfortabel.

Lotus

Hoe doe je het? Je partner zit in kleermakerszit, misschien zittend op een kussen of deken als dat comfortabeler is. Jij gaat dan in zijn schoot zitten terwijl je tegenover hem staat, hem naar je toe leidt en dan je armen en benen om hem heen wikkelt. 

Waarom is dit een goede sekspositie als je onzeker bent? Deze positie heeft alles te maken met zich verbonden en veilig voelen. Je knuffelt elkaar letterlijk en neemt een pauze om in het moment te zijn. Gewoon ontspannen en genieten, het is net als seks en een knuffel in één. 

Stoelendans

Hoe doe je het? Zet je man op een stoel en ga er lekker bovenop zitten. Hij houdt zijn benen bij elkaar en jij bevindt je op gelijke hoogte met hem.

Waarom is dit een goede sekspositie als je onzeker bent? Je kijkt elkaar in de ogen, je kan gemakkelijk praten met elkaar en zijn handen kunnen rond jouw armen of heupen. Het is heel dichtbij en echt geruststellend, zoals de cowgirl met trainingswielen.

3poot

Hoe doe je het? Ik weet dat dit niet echt een “veilige” positie lijkt,  tenzij je een geweldig evenwicht hebt, maar probeer het met je rug tegen de muur. Leun ertegen, scheidt je benen en leg een been over zijn heup terwijl hij bij jou naar binnengaat.  Glijmiddel is maakt het makkelijker.

Waarom is dit een goede sekspositie als je onzeker bent? Met jouw lichaam tussen de muur en jouw partner gedrukt, wordt je aan beide kanten ondersteund. Je hebt ook veel oogcontact en je hebt een groot bereik om te fluisteren voor eventuele dirty talk.

Afbeeldingen: Caroline Wurtzel / Bustle

Lees ook: Onzeker in bed? & Claim je plek