,

Standje 69, soixante-neuf 6x anders en nummertje 68

standje 69

Standje 69, soixante-neuf is al lekker maar met deze 6x andere standjes, deze sexy variaties wordt het nog lekkerder.

Definitie

Voor de aliens onder ons: standje 69, of op zijn Frans soixante-neuf genoemd is een seksuele positie waarbij de partners elkaar tegelijkertijd oraal bevredigen.

De normaalste zaak van de wereld

De naam is niet zo creatief. Je neemt een 6 en draait deze om en je hebt 69. Bij de standaard 69 positie ligt een partner op de rug en de ander op de knieën omgekeerd erover heen. Een soort likkende mond-op-geslachtsbeademing. Deze bekende sekspositie bestaat al sinds de oudheid, ook in de Kama Sutra komt het voor:

“When a man and woman lie down in an inverted order, i.e. with the head of the one towards the feet of the other and carry on [mouth] congress, it is called the ‘congress of a crow’.”

Wist je ook?

  • Het een van de meeste standjes is die als voorspel gebruikt worden.
  • Door jou bekken te bewegen kan je zelf bepalen hoe intens je je het wilt hebben.
  • De persoon die bovenop ligt heeft de controle.
  • Het ’t beste werkt als beide partners dezelfde lichaamsbouw hebben.
  • Synchroon bevredigen kan ook afleiden.
  • Standje 69 is de ideale start positie voor de reversed cowgirl.
  • Gebruik kussens, veel kussens. Deze zij handig voor onder je hoofd en buik, zodat je er makkelijker bij kan.

6 x andere 69 weetjes

#1 dieptewerk

Vrouwen liggen meestal bovenop. Dit is de meest praktische manier. Probeer toch een keer om te draaien, is zeker de moeite waard. Zeker als jij uitverkoren bent om een keelorgasme te kunnen krijgen, dan is onderop een feestje. Als zijn lichaam te zwaar is, dan kunnen jullie ook beide op de zijkant gaan liggen.

#2 mondwerk

Met je tong kan je afdwalen en het allemaal wat spannender maken. Beetje teasen om de spanning op te bouwen.

#3 handwerk

Het is niet alleen mondwerk, ook je handen kan je met deze positie goed gebruiken. Er blijven genoeg lichaam over om te strelen.

#4 wisselwerking

Zoals eigenlijk met alles in het leven, houd je het spannend als je niet steeds hetzelfde doet. Verras je partner met steeds weer andere bewegingen en wissel de snelheid af. Zijn (of haar) adem verraad hoe lekker het is.

#5 samenwerking

Het sublieme is om tegelijkertijd klaar te komen. Dit is niet zo simpel als het lijkt. Aan het gekreun van je partner hoor je hoe ver hij of zij is en terwijl je aandachtig luistert moet je je ook volledige focussen op jouw genot. Het is dus echt een kwestie van elkaar goed aanvoelen. En dat vergt enige oefening….

# 6 geniet

Doe het nooit omdat het moet, alleen omdat je wil. Juist met 69 is enthousiasme belangrijk. Er is geen goede manier om dit te doen. Niet iedereen houdt van orale seks en dat is prima. Wees trouw aan jezelf, volg je gevoel, go with the flow en vergeet vooral niet te genieten.

 Standje 6x anders!

#1 Wissel af

Klim er eens bovenop, als je altijd onderaan ligt, of andersom. Het van een andere kant bekijken geeft weer een heel nieuw gevoel. Lig je onderop? Een kussentje onder je billen, vergroot de sensatie.

#2 Halfweg

Je kan ook allebei op de zij rollen. Leg je buitenste been over je partner en je hebt een minder inspannend maar zeker net zo lekker seksstandje.

#3 Schommel

Wil je iets ingewikkelder? Schommel dan naar een hoogtepunt. Jij trekt je benen op en pakt jouw enkels vast, hij doet hetzelfde maar dan omgekeerd.

#4 De combi

Bovenste twee posities kan je ook combineren door hem op zijn rug te laten liggen en jij gehurkt boven hem te zitten. Hoe dieper je hurkt, hoe lekker het is.

# 5 Downward dog

Hij zit op de grond met gestrekte benen. Jij staat voor hem en doet de downward dog. Alleen in deze hete variant houd je je handen vlakbij je voeten. Je kan zijn benen vastpakken om meer grip te krijgen. Bij dit sexy yoga standje kan hij makkelijk jou bevredigen en hij kan jou zien hoe je hem bevredigt.

# 6 De brug

Meer hete yoga standjes? Als de downward dog lekker makkelijk was, dan is deze positie zeker iets voor jou. Hij komt er makkelijk van af en ligt op zijn rug met opgetrokken benen. Jij zit omgekeerd bovenop hem. Alleen deze keer helemaal omgekeerd, dus je borsten reiken naar de hemel.

Genoten van deze tekst? Lees ook:

Standje 68?

Wil je naast standje 69 een nummertje minder proberen? Probeer dan eens sekspositie 68 uit. Absoluut minder bekend maar zeker niet minder lekker.

Hoe werkt 68?

Bij standje 69 gaat het om het tegelijkertijd oraal bevredigen, maar dat is juist niet geval bij nummertje 68. Zeker in dezze tijd waar multitasken wordt afgeraden en er juist meer aandacht moet zijn voor dat ene ding wat je aan het doen bent, werkt 68 optimaal. Het is namelijk echt eenrichtingsverkeer. Dus sit back en geniet optimaal, eindelijk een sex positie waar je egoïstisch mag zijn.

Switch

Klinkt goed, toch?! Maar hoe werkt het dan? Nou, een persoon gaat op z’n rug liggen, met de voeten plat op de grond en gebogen knieën. De ander gaat omgekeerd bovenop liggen. Dus jouw billen bijvoorbeeld op zijn borst en jouw hoofd rust op zijn dijen. Op die manier heeft jouw partner alle ruimte voor om jouw vagina optimaal te verwennen en dat terwijl jij comfortabel hiervan geniet. Juist omdat je je maar op een ding hoeft te focussen is de kans op een orgasme aanzienlijk groter en zal dit orgasme dan ook veel intenser aanvoelen.

Wil je van positie ruilen maar is jouw partner te zwaar? Dan kan hij gemakkelijk op zijn ellebogen steunen zodat je niet zijn hele gewicht hoeft te delen.

Probeer het maar eens uit, het is verrassend lekker!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *