, ,

Hoe neem ik het initiatief voor seks?

kus me

Je hebt zin in seks, maar je weet niet zeker of je man dat ook wel wilt. Je wilt wel het initiatief nemen, maar je wilt ook geen blauwtje lopen. Hier een aantal handige opstarttips…

1. Jaaaaa, ik wil!

Wees enthousiast en actief dus doe het volgende NIET:

– Liggend in bed, gekruiste armen, hoofd naar hem draaiende en zeggen: “We kunnen als je wilt.” Of onderweg naar bed: “Als je binnen de volgende 10 minuten komt, hebben we misschien nog net tijd.”

Als je gaat initiëren, gebruik dan geen woorden voor de eerste stap, maar creëer de juiste gemoedstoestand.

2. Stop dat ene stemmetje

Hoe vaak gebeurt het niet dat je wel zin hebt in seks, maar zodra die gedachte opkomt, hoor je dat stemmetje die je eruit wilt praten: “Wil ik echt wel vanavond? Het is al laat en ik heb mijn slaap nodig. Hij was wel wat koel vanavond.  En wat als de kinderen wakker worden? En what if…”

Laat het stemmetje niet winnen. Begin hem te kussen en ga ervoor. Je zal er gelukkiger van worden en ook beter van slapen!

3. Shame on you

“Good girls don’t like sex.” Misschien dat je met die gedachte bent opgevoed, maar ik hoop dat je die zo snel mogelijk overboord wil gooien. Seks is fijn en absoluut niets om je voor te schamen. En belangrijker, seks hoort voor beide partijen fijn te zijn. Het brengt jullie meer samen en zorgt voor meer intimiteit. Jouw man is de enige man die jou echt kent. Je hoeft je niet te schamen. Binnen sommige relaties is dit een lastig punt, maar laat je dat niet weerhouden om met kleine dingetjes te beginnen…

4. Draai er niet omheen

Maar als je je te beschamend voelt om te zeggen: “Wil je vanavond seks met mij?”, wees dan overduidelijk in jouw signalen. Geen subtiele hints want we hebben te maken met mannen dus het moet LUID & DUIDELIJK, lady’s!

5. Slechte gewoontes

Mannen zijn meestal bang om afgewezen te worden, en mannen hebben meestal meer zin in seks. Geen handig combinatie. Dus is er een kans dat hij zichzelf zo heeft geconditioneerd dat hij zijn zin in jou onderdrukt.  Subtiliteit helpt jullie beiden dan niet. Bespring hem met woorden of met daden!

6. Dirty talk

Praat je niet graag over seks? En houd je al helemaal niet van vunzige praatjes? Geen zorgen. Ga achter hem staan, sla je armen om hem heen, en begin aan zijn oor te knabbelen, laat je handen dwalen. Ook hier geldt, wees niet te subtiel, voel er niet omheen. Leg je hand PRECIES waar je weet dat hij het wil. Als woorden je verlegen maken, kun je dingen op gang brengen zonder woorden te gebruiken. Just do it!

7. Wees creatief

Het starten van seks kan al eerder op de dag beginnen. Verleid hem met appjes die aanturen op wat er thuis komen gaat. Laat je functionele ondergoed achterwege en doe die jarretels eens aan: “dus dit is wat ik de hele dag vandaag zal dragen ….” in combinatie met een beetje sexting. Je kunt een briefje achterlaten in zijn lunchbox. Kortom, als er een gedachte bij je opkomt, doe het dan! De kans is groot dat het een goede gedachte is, en de meeste mannen zullen je niet uitlachen, maar je juist toelachen.

8. Houd het luchtig

Het is prima om te lachen, te grinniken en te giechelen. Je mag je als een tiener gedragen. Het hoeft allemaal niet zo super serieus te zijn. Maak grappen. Je kunt flirten met je man! Het is echt goed, hoe meer gelach, hoe meer plezier, want het moet wel leuk blijven!

9. Eye Candy

Doe eens gek! In plaats van je flanellen pyjama te dragen, trek je sexy lingerie uit de kast en laat hem zien wat je aan hebt als je je uitkleedt. Ga naakt onder een badjas en “flits” hem. Loop dan weg en kijk of hij volgt.

10. Notflix

Kijk niet naar een chick flick als het je zo moe maakt dat je aan het einde ervan in bed wilt instorten. Het lijkt misschien romantisch, maar als het ervoor zorgt dat je vroegtijdig naar bed gaat, maak dan EERST de liefde, vóór de film. Denk niet, “nadat ik hiermee klaar ben, gaan we naar boven.” Als seks jouw plan is, zorg er dan voor dat het vroeg gebeurt, wanneer je er nog steeds aan denkt, in plaats van andere dingen meer aandacht te geven.

& Stay active

Als je eenmaal zijn aandacht hebt getrokken, en je bent op weg naar de slaapkamer, laat de initiatie dan niet eindigen. Wees actief terwijl je de liefde bedrijft. Raak hem aan. Leid zijn hand. Wees de agressor, tenminste een klein beetje. Laat het hem zien: “Ik wil dit doen.” Als je op je rug gaat liggen als een zeester, denkt hij misschien: “Ze doet dit gewoon voor mij.” Laat hem zien dat je geïnteresseerd bent en je wilt dat dit gebeurt – door het te laten gebeuren!

Lees ook: RESET JOUW SEKSLEVEN