mastrubatie gezond

Veel te lang hebben vrouwen de mentaliteit overgenomen dat masturbatie verkeerd is, of zondig, of vies, of in het algemeen gewoon een taboe-onderwerp. Maar masturbatie is GOED voor de gezondheid, voor zowel het lichaam als de geest!  Studies tonen aan dat terwijl 95% van de mannen regelmatig masturberen, 82% van de vrouwen het doet.

Wanneer we seksuele activiteiten uitvoeren, activeren we een aantal plezierzones in ons lichaam en vertonen we fysiek de tekenen: rode wangen, verwijde pupillen, een snelle hartslag. Seks, of het nu met een partner is of met jezelf, heeft de voordelen van een training en een groen sap, alleen plezieriger!  En hier is waarom masturbatie goed is voor je gezondheid: 

1- Less stress

Het onderhoudt een uitstekende gezondheid van het hart door stress te verminderen

Vrouwelijke masturbatie goed voor het hart. Wanneer we ons gestresst voelen, laat ons brein cortisol vrij, wat een chemische stof is die onze bloeddruk doet stijgen. Orgasme veroorzaakt door masturbatie verlaagt de bloeddruk door de bloedstroom in ons lichaam te verbeteren. Masturbatie triggert de productie van endorfines die de cortisolspiegel verlagen, wat op zijn beurt de symptomen van stress verlicht en ons hart gelukkig en gezond houdt. 

2- Sleep well

Masturbatie helpt je beter te slapen. Wanneer je een orgasme krijgt, komt er een hormoon prolactine vrij in je hersenen, wat de manier is waarop je lichaam je vertelt dat je je tevreden voelt. Masturberen voor het slapengaan is een geweldige manier om te zorgen voor een goede nachtrust, en zal je hopelijk aanmoedigen om een ​​aantal zeer zoete dromen te ervaren!

3- Het verlicht pijn

Endorfines verminderen de pijn in ons lichaam, vooral voor vrouwen tijdens hun menstruatie. Masturberen geeft deze endorfines vrij en helpt eventuele spanning te verminderen. Het orgasme geeft uw bekkenbodemspieren vrij en spant die de bloedstroom stimuleert, waardoor menstruatiekrampen worden verlicht.

4- Houd de spieren sterk en gezond

Hoewel bewezen is dat Kegel-oefeningen helpen, is masturberen een veel leukere manier om je bekkenspieren sterk te houden. Zelfliefde versterkt de spieren in je geslachtsdelen en bekkenbodem en helpt je voortplantingsweefsels gezond, sterk en flexibel te houden.

5- Het houdt je humeur hoog

Op het moment van orgasme komen neurochemicaliën genaamd oxytocine en dopamine vrij en overspoelen ons systeem. Oxytocine wordt soms het ‘liefdehormoon’ genoemd, omdat de afgifte ervan wordt veroorzaakt door momenten van intimiteit en dopamine de pleziercentra in onze hersenen activeert. Samen produceren deze chemicaliën gevoelens van geluk en tevredenheid.

6- Het verhoogt je immuunsysteem

Zelfliefde is een fantastische manier om je immuunsysteem gezond en in balans te houden. Hormonen en neurochemicaliën die vrijkomen wanneer uw orgasme samenwerkt om de negatieve chemicaliën die tijdens ons dagelijks leven worden geproduceerd, in evenwicht te brengen, zelfs als we het ons niet realiseren. Dus chemisch gezien is masturbatie goed voor je gezondheid!

7- Er zijn geen minpunten!

Er zijn geen wetenschappelijk onderbouwde minpunten van masturbatie. Je zult NIET blind worden, of onvruchtbaar worden, of harige handpalmen groeien, zoals vele teksten je laten geloven. Masturbatie is geen zonde. Het is een normale, gezonde en liefdevolle activiteit waardoor je je goed voelt. Je kunt niet zwanger worden van een ziekte oplopen, van je zorgen maken van je jezelf de volgende dag wel of niet zult noemen. Naast dat het een tijd is van plezier en intimiteit is, is masturbatie goed voor je gezondheid en hierdoor je je welzijn. Zie het als een leukere vorm van yoga.

Verwen jezelf!