sekssleur

Een kruid dat vaak in Indiase currygerechten wordt gebruikt, kan je vastgelopen seksleven misschien nog aangenamer maken, zeggen onderzoekers.

Fenegriek

De plant genaamd ‘fenegriek’, waarvan de geurige zaden en bladeren heel en in poedervorm te vinden zijn in het kruidenpad van de kruidenier, kan het libido van vrouwen op natuurlijke wijze stimuleren, volgens een studie gepubliceerd in BMC Women’s Health.

Een onderzoeksteam van het Palacios ’Institute of Women’s Health in Spain vroeg 29 vrouwen, die allemaal in de menopauze waren gekomen, om gedurende twee maanden een kruidensupplement genaamd Libicare te consumeren, dat fenegriek bevat. Als gevolg hiervan rapporteerden de vrouwen een toename van seksueel verlangen en opwinding, verbeteringen in vaginale smering en betere orgasmes. En dat is goed nieuws voor ons, vrouwen in de overgang!

Ook voor mannen

De bevindingen van het team ondersteunen eerder onderzoek die vermelden dat het zoete, nootachtige kruid ook een zegen was voor de seksuele gezondheid van mannen. Zij ontdekten dat de toename van seksuele bevrediging ook een positief “domino-effect” bevorderd in andere gebieden van het leven van de vrouwen. Lees hier de seks beauty-tips.

De test

Onderzoekers richtten zich op vrouwen van 45 tot 65 jaar, die inmiddels een afname van reproductieve hormonen hebben ondergaan, wat leidt tot vaginale droogheid en weinig zin in seks. Aan het begin van de proef vulden de deelnemers een vragenlijst in die een schaal van 0 tot 36 gebruikt om hun basisniveau van seksueel verlangen te meten. Hun gemiddelde score begon bij 20. Maar na 60 dagen op Libicare werd hun gemiddelde score verhoogd tot 25.

You want more

“De toediening van dit product is geassocieerd met een significante toename, niet alleen in verlangen en opwinding, maar ook in vaginale smering en orgasme,” schreven studie-auteurs in hun rapport, eerder dit jaar gepubliceerd in BMC Women’s Health. Ze vervolgden: “Dit gebeurt als onderdeel van een domino-effect dat andere seksuele domeinen verbetert wanneer een van hen dat doet, en heeft ook een dubbel effect van dit product op het verhogen van gratis testosteron en verhoogde circulatie.”

Libicare bevat plantenextracten, selenium, B-vitamines, ginkgo biloba en fenegriek, en kan online worden gekocht.  Natuurlijk kan je ook gewoon het kruid gebruiken, in plaats van deze pillen te kopen!.

Bron: NY times