sex LieveLieseLotte

Voor je carrière prima, fake it, till you make it. Maar voor je liefdesleven niet zo goed. Er is geen enkele goede reden om te faken.

Je laat hem in de waan…

Als je faket doe je dat omdat hij denkt dat hij het goed doet. Kennelijk is dat niet zo, anders had je niet hoeven faken toch? En nee, je kan hem best vertellen dat jij niet altijd klaar hoeft te komen. Mannen ook niet, maar we weten dat dat in de praktijk anders is. Een vrouwenorgasme is anders dan een mannenorgasme, dus laat hem niet in de waan dat jij altijd klaarkomt en dat dat ook altijd nodig is.

NightyNight

Ja, door kreunen wordt de man meer opgewonden en komt hij sneller klaar. Er zijn vrouwen die faken zodat het dan maar weer over is. Doe het niet. Oké, misschien een heel enkel keertje, als hoge uitzondering, maar als het stelselmatig gebeurt, heb je hele andere problemen. Los die op. Praat met elkaar. Seks is fijn en moet voor beide partijen prettig zijn.

Mannen faken ook

Wist je dat een man ook een orgasme kan faken? En dat ze dat vaker doen dan wij vrouwen misschien wel denken? Stress, vermoeidheid, angst dat ze jou tekort doen of om een vroegtijdige ejaculatie te verbergen. Allemaal redenen om te faken. Slechte redenen want zeg nou eerlijk zou jij niet liever willen dat hij het met je zou bespreken i.p.v. verbergen?

Watskeburt?

Vaak liggen er, zowel bij vrouwen als bij mannen, diepere oorzaken achter het faken. En dat gebeurt vaker dan je denkt, last hebben van één of meerdere seksuele problemen komt voor bij:

  • 17 % van de mannen
  • 20% van de vrouwen

Orgasmeproblemen

De orgasmeproblemen bij mannen en vrouwen zijn verschillend. Daar waar vrouwen niet of moeilijk klaarkomen, hebben mannen last van te vroeg klaarkomen. Ander probleem bij vrouwen is vaginale droogte en dat is mede een reden dat vrijen een pijnlijke aangelegenheid kan zijn. Faken is in al deze gevallen niet de oplossing. Het is het ouderwets onder het tapijt schuiven. Ook al zie je op tegen het gesprek met je partner, ik raad je dat wel aan, want vroeger of later komt het toch uit en dan heb je jezelf en je partner een langere periode voorgelogen.

Lees ook: dirty talk & Oh, wat is dat lekker!