ilvy.com

Voor de categorie Women on a mission ga ik op zoek naar vrouwen in de seksindustrie. Vrouwen die seksspeeltjes maken, zoals Rianne S., workshops geven zoals de meiden van PikBusiness en vrouwen die bloggen over seks zoals Bedmanieren.nl en ilvy.com.

Het platform voor gedegen kennis

Vandaag heb ik gesproken met Nynke Nijman, Psycholoog, Seksuoloog NVVS / Consulent Seksuele Gezondheid, Relatietherapeut, EMDR practitioner en oprichtster van ilvy.com. Een platform ter bevordering van de seksuele gezondheid. Een website waar kennis wordt gedeeld op het gebied van seksualiteit, intimiteit en relaties. “Het is de bedoeling om een veelzijdig, speels, spannend en sensueel platform te bieden, maar ook een platform dat voorzien is van oprechte en juiste kennis.”

Praktijk

Nynke Nijman is een veelzijdige dame die naast ilvy.com, ook lesgeeft op het gebied van seksuologie, een boek schrijft en werkt in een praktijk voor seksuologische, relationele en andere psychologische problematiek. Juist door haar brede scholing en ervaring kan ze goed inspelen op het verband tussen seksuele problemen en problemen binnen de relatie. Daarnaast kan een individueel probleem ineens gezien worden in relatie tot een groter systeem.  “Een cliënt die komt met een erectieprobleem, heeft uiteindelijk vaak een bredere hulpvraag voor alle dingen die erom heen hangen, zoals communicatievaardigheden en relationele issues.”

Anders dan anderen

Door haar praktijkwerk en haar website ilvy.com wil zij de relationele en seksuele gezondheid van zoveel mogelijk mensen bevorderen. Haar doel is om gedegen kennis over te brengen. “Hoe meer je over seks weet, hoe leuker het wordt.” Het vergroten van het seksuele plezier op basis van op waarheid beruste feiten staat centraal. De artikelen die zij schrijft, bevatten met name de menselijk kant van een specifiek probleem, waarbij de persoonlijke ervaringen worden uitgelicht. En daarin onderscheidt zij zich van andere websites op dit gebied.

Bijdrage leveren

Een terechte vraag van Nynke, die ik mezelf ook stelde, is of de commerciële entertainment websites ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de seksuele empowerment van vrouwen. Dragen makkelijk leesbare artikelen over leuke seksweetjes echt bij aan een taboeloze communicatie over seks? We weten het antwoord niet, maar het is wel een feit dat er makkelijker gereageerd wordt op deze artikelen dan op blogs die een feitelijk probleem beschrijven. “Als het gaat over echte dingen, dan komt het te dichtbij en dan kom je weer in de taboesfeer, als je dan een reactie achterlaat, wordt het persoonlijk”, aldus Nynke. “De artikelen worden wel gelezen, maar een online reactie blijft achterwege.”

Social Media

Adverteren voor websites die de seksuele openheid willen bevorderen, wordt onmogelijk gemaakt door Facebook en Instagram. Daarnaast verandert Facebook steeds zijn algoritmes, dus wordt het bereik steeds kleiner. De serieuzere websites zoals die van Nynke hebben meer baat bij Linkedin, waar andere seksuologen de artikelen lezen en delen. Ook is het bijhouden van alle social media bijna een dagtaak die voor kleinere ondernemers onmogelijk is om bij te houden, zowel budget- als tijd technisch.

Taboedoorbrekend

Vorig jaar is er, in samenwerking met ilvy.com, een 5 pagina groot artikel in de Viva verschenen over fabels en feiten over seks. Met dit soort publicaties wordt er met feitelijke waarheden een groot publiek bereikt. En dat ontbreekt er nog wel eens aan. Zo wordt er veel over het onderwerp orgasmekloof geschreven. Maar in de meeste artikelen wordt benadrukt dat alle vrouwen het recht op een orgasme hebben. “Hiermee wordt de druk op het krijgen van een orgasme verhoogt, terwijl ik graag zou zien dat hier meer nuance in wordt gebracht. De boodschap ‘het is goed zoals je bent’ wil ik dan ook met ilvy uitdragen, juist door de nuance meer naar voren te laten komen.”

Toekomst

Nynke heeft grootste toekomstplannen die binnenkort al te zien zijn op de website. Daarnaast is zij op het moment bezig met het schrijven van haar eerste boek. De afgelopen tijd is zij druk geweest om partners te benaderen die dezelfde seksuele openheid nastreven als zij dat doet. Door aparte pagina’s te maken voor iedereen die hierin een bijdrage levert, hoopt Nynke het taboe dat er nog steeds heerst stap voor stap te doorbreken. Een goede reden dus om ilvy.com in de gaten te houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.