beads

Wist je dat de erotische fantasie nummer 1 bij vrouwen een fake-rape is? Nu dat je dat weet, is het misschien ook niet zo raar dat veel vrouwen opgewonden worden van een paar handen om hun keel.

Erotische verstikking

Zijn handen benemen jou de adem, je lichaam begint te tintelen, je wordt licht in je hoofd, je hart gaat als een gek tekeer en je zakt steeds verder weg. Vlak voordat je jouw bewustzijn verliest, kom je klaar. De adrenaline schiet door je lijf en je bent back. En hoe! Je lijf blijft naschokken, je orgasme lijkt eindeloos, je hapt naar adem.

Door het beperken van de zuurstofstroom naar je hersenen, neemt de seksuele opwinding toe en voelt je orgasme intenser aan. Klinkt spannend, maar pas op. Want een ongeluk zit, zeker in dit geval, in een klein hoekje. Het fenomeen wurgseks wil nog wel eens verkeerd uitpakken en wordt dan in de pers breed uitgemeten.

Breath Control Play

In de SM kringen wordt het Breath Control Play (BCP) genoemd, en als je het zelf doet, tijdens de masturbatie heet het auto-erotische asfyxie (AEA). Het schijnt verslavend te zijn en juist om die reden, dat je het vaker doet en dus steeds meer de grens opzoekt, wil het nog wel eens misgaan.

Domineren

Het hoort bij de D van dominantie, en dan vanzelfsprekend ook bij de S van submission, want je kan alleen maar domineren als er iemand te ondergeschikt is. Mannen vinden het fijn om hun handen om de nek van een vrouw te leggen en sommige vrouwen genieten van het verstikkende gevoel. Iedereen kan echter plezier beleven aan het zijn van de choker of de chokee, of je dat nu toegeeft of niet. En natuurlijk zijn er verschillende levels van verstikking.

SAFE-woord

Juist met dit soort handeling is het belangrijk om een stop of safe-woord af te spreken. Aangezien je als zijn handen om jouw nek liggen geen stom woord kan zeggen, is een stop-teken een stuk slimmer. Doe dat. Want beide partijen kunnen zich in the heat of the moment wel eens helemaal laten gaan en dit komt echt aan op seconde werk. Spreek dus ten alle tijden een STOP-teken af.

Edge-play

Het ademgedeelte ervan is vanzelfsprekend, maar verstikking functioneert ook als een vorm van edge-play. (Edge play is voor degenen die iets spannender willen dan de mildere kant van BDSM.) meer over edge-play lees je binnenkort bij LieveLieseLotte.nl.

Alleen wanneer je je volkomen veilig en comfortabel voelt, kan het ademspel echt een opwindende ervaring worden. De nek is een erogene zone en er zijn veel manieren om deze plek te stimuleren. De adem benemen is er slechts maar een van; zoenen, licht bijten of zuigen is ook lekker. En als dat te soft is voor je, kijk dan eens naar de  Whip-necklace van Unbound Babes. Prachtig om te zien en lekker om op een softe manier met choken te beginnen.

Make sure

Choking is niet iets waar je onervaren mee kan gaan experimenteren. Zeker niet zonder vooraf of wat onderzoek te doen, of je 100% veilig te voelen en een safe-gebaar af te spreken. Dus wees ajb voorzichtig en geniet, maar wees je bewust van de risico’s.

Meer BDSM? Lees ook: BDSM-woordenboek, Hoe is jouw BDSM-leven? & meer in het BDSM-dossier

Vrij vertaald naar het blog van Unbound babes, choking.