BDSM woordenboek

BDSM Bondage, Dominantie, Submission, Sado-masochisme en Masochisme je leest alles over Het verschil tussen BDSM en SM?

BRATS

Een goed voorbeeld van een Brat-rollenspelscenario is de jonge jongen die zijn oppas “chanteert”.

CBT Cock and Ball Torture

Het is precies hoe het klinkt: de dominante zal binden, kloppen of hun hoge hakken gebruiken om de sub te pijnigen.

CONSENSUAL

betekent dat jij je volledig bewust bent van alle factoren die in een BDSM-play voorkomen.

CUCKOLDS EN CUCKQUEANS

zijn mensen die ervan houden gedwongen te worden om hun partners seks te zien hebben met anderen, als onderdeel van vernedering.

DOMINANTEN OF DOMS

zijn de mensen in de BDSM- scène die genieten van macht en controle. Zij leiden en laten de onderdanen lijden.

DOMINATRIXES EN PRO-DOMMES

Zijn professionele Doms, zij worden betaald om anderen te domineren. Een veelgemaakte fout is om te geloven dat Dominatrixes prostituees of escorts zijn, dat zijn ze zeker niet, want ze hebben geen seks voor geld.

EDGE PLAY

verwijst naar de riskante shit en is alleen mogelijk als je heel erg ervaren bent, volwassen en volledig vertrouwen in elkaar hebt. Een voorbeeld van edge-play is bijvoorbeeld Vuur spel. Omdat er een serieuze kans is dat je verbrand, is dit geen beginnersdingetje. Voorbeelden van edge-play: Stikken / breathplay, behoort ook tot  edge-play . Elke keer dat de luchttoevoer vermindert loop je gevaar, meer daarover lees je … Water marteling. Dit kan voor de meeste mensen behoorlijk traumatisch zijn. Je kunt je speelpartner ook per ongeluk verdrinken terwijl je dit doet. Cuckolding / Cuckqueaning laat dan wel geen fysieke littekens achter, maar het kan zeker emotionele littekens achterlaten.

FISTING FISTING

is wanneer iemand zijn hele vuist in een vagina of anus steekt. Doe dat een keer en je verlangt toch je hele verdere seksleven naar vanilleseks, niet dan?

GOLDEN SHOWERS

Patrica Paay is er beroemd om, of de liefdevolle pisdouche lekker of vies is, laat ik aan jou over.  

GIMPS

zijn van top tot teen bedekt met leer of latex.

IMPACT PLAY

Impactspel verwijst naar elke impact op het lichaam, zoals slaan, stokslagen, geseling, slaan, enz. 

JAPANSE BONDAGE

De meest bekende Japanse bondage is Shibari, waarbij de ene partner de andere in mooie en ingewikkelde patronen bindt met behulp van touw.

KINKSTER

Mensen die van BDSM houden, worden kinksters of fetisjisten genoemd.

KNIFE PLAY MESSEN / MESSEKS

Het wordt beschouwd als een vorm van edge play. Onze ouders vertelden ons al dat het gevaarlijk is om met messen te spelen, dus weet wat je doet en weet zeker wat je een ander laat doen.

LIFESTYLERS

Sommige mensen houden echt, echt van BDSM – vaak zelfs tot het punt dat ze niet willen dat het gewoon een eenmalige traktatie is. Ze gaan zelfs zo ver dat ze het leven en daarom noemen ze zichzelf Lifestyle BDSM-liefhebbers. 

MASTERS EN MISTRESSES

zijn mensen die van slaveplay houden. Ze genieten van het idee om slaven te hebben, en zijn vaak iets extremer anderen Doms.

MISTRESSES

zijn vrouwelijke dominanten.

PLAY

Play Partners zijn de BDSM-spelers. Kink play” of “fetish play” is het BDSM-spel.

PROFESSIONELE SUBMISSIVES

bestaan, maar ze zijn uiterst zeldzaam vanwege hoe gevaarlijk het kan zijn.

SAFE SANE

Is het wederzijds goedvinden van het BDSM-play.

SAFE WORDS

Een veiligheidswoord of gebaar is om een ​​BDSM-partner te vertellen te stoppen omdat het niet meer veilig voelt. Gebruik geen safe woorden die je ook in het normale leven gebruikt, zoals “Nee” of “Stop”. Bedenk betere veilige woorden zoals ‘Mickey Mouse’ of andere woorden die normaal gesproken niet in de slaapkamer voorkomen.  Veilige woorden en gebaren zijn een teken dat je de toestemming intrekt. Hier dient je partner zich aan te houden, doet hij/zij dat niet dan betekent dit dat elke handeling die wordt uitgevoerd nadat het veilige woord is gezegd, verkrachting, misbruik of seksuele aanval is. 

SLAVEN

zijn iemands dienaar, seksslavin of persoonlijke prostituee te zijn. Ze zijn meestal erg onderdanig, zelfs onder andere subs. WC-SLAVEN (nee, ik verzin het niet). zijn mensen die graag worden gebruikt als persoonlijke toiletten.

SUBMISSIVES

Onderdanige personen, ook bekend als ‘subs’, zijn mensen die genieten van een dienaar te zijn, of gewoon in staat zijn om de controle (eventjes) uit henden te geven. Onderdanig zijn betekent niet dat je zwak bent, of een laag zelfbeeld hebt, je wordt seksueel geprikkeld van het opgeven van controle. Submissives zijn er in verschillende smaken, veel meer dan Doms.

SUBMISSIVES – ADULT BABY

Daar kan je je vast wel wat bij voorstellen, zonder dat ik dat hier uitleg.

SUBMISSIVES- PETS

subs die graag spelen als een sexy kitten, puppy of paard. Deze posities hebben meestal een Dom als ‘owner’.

SWITTCH / SCHAKELAARS

genieten van zowel overheersing als onderwerping.

TPE

staat voor Total Power Exhange en zegt in feite dat één persoon alle rechten opgeeft tijdens een BDSM-spelsessie. Veel mensen (waaronder ikzelf) zijn van mening dat TPE de grens tussen randspel en misbruik overschrijdt. Dat gezegd hebbende, TPE is een van die BDSM-termen die je moet kennen, alleen om ervoor te zorgen dat je het vermijdt.

QUEENS / GODEN

zijn mensen die seksueel aanbeden willen worden.

VANILLE

Mensen die helemaal niet van BDSM houden of fetisj spelen, worden vanille genoemd. 

VANILLESEKS

Rechttoe rechtaan standaard seks.

WARTENBERG WHEEL

Een Wartenberg Wheel is een handig klein metalen pinwheel dat je over de tepels van je partner of andere erogene zones kunt rijden. Het ziet er eng uit, maar op een leuke manier. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een doctor fetish. Leuk weetje: het is een real-life medisch hulpmiddel gemaakt door neuroloog Robert Wartenberg om zenuwreacties te testen, maar kinksters kwamen erachter dat het ook goed was voor de seks. 

ZENTAI ZENTAI

is een nauwsluitend Japans lichaamspak dat typisch is gemaakt van spandex en nylon. Het kan het hele lichaam bedekken, inclusief het gezicht.

Of je nu voor totale vanille of hardcore kiest, al je seksuele ervaringen zijn bedoeld om plezierig te zijn. Dus zorg dat het altijd veilig en fijn is!

Note of warning!

Als een BDSM-sessie niet veilig, gezond en consensueel is voor alle partijen, is het niet langer BDSM; het wordt verkrachting, mishandeling of misbruik.