lust

Wat is het verschil tussen BDSM en SM? En is er eigenlijk wel een verschil? Lees alles over de soft and hardcore versie van dit seksspel.

BDSM

is de officiële en verkorte afkorting van

  • B – Bondage (vastbinden, bewegingsvrijheid inperken),
  • D- Discipline (bestraffing),
  • D- Dominantie (overheersing),
  • S- Submissie (onderdanig),
  • S- Sadisme (plezier in het aandoen van pijn),  
  • M- Masochisme (plezier in het ondergaan en onderdrukken van pijn).

Je zou kunnen zeggen dat BDSM de softe versie van SM is. Uiteindelijk loopt het allemaal in elkaar over en is de kern dat er eentje domineert en dat pijn als prikkelend wordt beschouwd.

En laten we eerlijk zijn, hoe fijn is het om de controle uit vertrouwend uit handen te geven en om je te verliezen in het gevoel van lust. Je over te geven aan je partner en aan de opwinding?

B – BONDAGE

Bondage is een onschuldige vorm die de meerderheid van de Nederlanders zeker wel eens uitgevoerd hebben. Vastbinden. Met een sjaal aan de spijers van het bed, of iets ruiger met handboeien, als dan niet met pluche. Ook is er speciaal bedtouw te koop, stuk veiliger dan huis-tuin-en-keukentouw en zijn er leuke spannende bondage sets om het eens rustig uit te proberen. Meer hardcore is het wegnemen van de bewegingsvrijheid met spreiders ook wel een bondage-bar genoemd.

D – DOMINANTIE / DISIPLINE

Zowel voor de B als voor de D geldt dat je niet direct all the way hardcore hoeft te gaan. Dominantie betekent niet volledige onderdrukking. Dat kan wel, als dat jouw ding is. Maar dat hoeft zeker niet. Begin met je partner in een bepaalde positie te plaatsen. Of laat je partner jou door aan je haren te trekken sturen in de beweging die hij lekker vindt. Gebruik een blinddoek, dat stimuleert de andere zintuigen en daarmee geef je een deel van de controle uit handen.

S – SUBMISSIE / SADISME

Een beetje pijn is fijn en kan ontzettend stimulerend werken. Kijk eens bij de massagekaarsen dat is een softe manier om een beetje S in de slaapkamer te krijgen. Je brandt de kaars en het kaarsvet gebruik je als een hete olie om te masseren. Kaarsvet is al snel te heet en kan brandwonden veroorzaken, maar deze kaarsen zijn speciaal gemaakt om het vuur op te laaien.  Wil je een stapje verder gaan? Kijk dan eens bij de tepelklemmen. Niet iedere vrouw kan en borstorgasme krijgen, maar ook al is dat niet zo, een tepelklem kan opwindend werken. En nog een stapje verder is bijvoorbeeld deze tepel en vaginaklem.

M – MASSOCHISME

Plezier hebben in het ondergaan en of uitdelen van pijn bestaat ook in alle gradaties. Van heftige zwepen tot een rustig begin met tempature play. Dat kan variëren tussen een ijsblokje in je mond langs zijn lichaam, de bovengenoemde massagekaarsen. of deze ‘drive me crazy’ glazen dildo even in de vriezer….

official definition

Het is een verzamelnaam die refereert naar erotische gedragingen waarbij gebruik gemaakt wordt van bondage of discipline (B&D) en/ of sadisme of masochisme (S&M).

De kernelementen van sadomasochisten (SM) hebben te maken met een hiërarchische machtsstructuur (dominant en onderdanig) en een intense stimulatie (fysieke en emotionele pijn, seksuele stimulatie, zelfbedwang, bondage en rollenspellen) voor seksuele bevrediging (Dancer, et al., 2006; Nichols, 2006).

Enjoy! Lees ook: Wat is jouw BDSM-ervaring? & alles over BDSM in het BDSM-dossier.

koop hier jouw BDSM-speeltjes