Kama Sutra

Iedereen heeft wel eens van de Kama Sutra gehoord. Maar niet iedereen kent de geschiedenis van dit eeuwenoude boek. LieveLieseLotte.nl deelt 20 saaie feitjes over deze erotische kunst, waar je op zich niets aan hebt, maar wel leuk zijn om anderen de troef mee af te steken.

20 Kama Sutra weetjes

1. Kama Sutra is geschreven in het Sanskriet door Vatsyayana, een hindoeïstische filosoof die rond de 2e eeuw na Christus in India heeft gewoond.

2. “Kama”, is een van de vier doelen van het hindoe-leven, Kama vertegenwoordigt het seksuele verlangen van een persoon en “soetra” betekent letterlijk een draad die dingen bij elkaar houdt.

3. Kama Sutra wordt afgebeeld als een synoniem voor creatieve seksuele posities, maar in werkelijkheid gaat slechts 20% hierover, 80% gaat over het hebben van waardevolle en respectvolle relaties.

4. Vatsyayana heeft het werk van verschillende auteurs in zijn eigen Kama Sutra samengevoegd. Hij verklaarde dat de zeven belangrijke delen van zijn werk een samenvatting waren van langere werken van Dattaka (eerste deel), Suvarnanabha (tweede deel), Ghotakamukha (derde deel), Gonardiya (vierde deel), Gonikaputra (vijfde deel), Charayana (zesde deel) ) en Kuchumara (zevende deel).

5. Kama Sutra is gebaseerd op de ‘vier hoofddoelen van het leven’ bekend staan ​​als de purusharthas. 1. Dharma, wat deugdzaam leven betekent. 2. Artha wat materiële welvaart betekent. 3. Kama wat verlangen betekent 4. Moksha wat bevrijding betekent.

6. Boeddha heeft ook Kama Sutra gepredikt. Deze versie is echter van een heel andere aard, omdat het waarschuwt voor de gevaren die gepaard gaan met het zoeken naar verlangens.

7. Velen in de westerse wereld beschouwen de Kama Sutra ten onrechte als een handleiding voor tantrische seks. De Kama Sutra is geen tantrische tekst en stimuleert geen tantrische praktijken.

8. De bekendste Engelse vertaling werd in 1883 privé gedrukt in de naam van de beroemde auteur Sir Richard Francis Burton. Het belangrijkste werk werd echter gedaan door de Indiase archeoloog Bhagwan Lal Indraji, onder leiding van de vriend van Burton en met de hulp van een student Shivaram Parshuram Bhide.

9. De oude Hindoestaanse Indiase tekst wordt beschouwd als het standaardwerk over menselijk seksueel gedrag.

10. Kama Sutra beschrijft creatieve seksuele posities die door partners kunnen worden uitgevoerd. Er wordt gezegd dat het voor vrouwen is geschreven, omdat in de tijd er alleen nog maar de missionaris positie werd uitgevoerd, een standje waarbij de vrouw alleen maar ontvangt.

11. Een meerderheid van de Kama Sutra gaat over de theorie en filosofie van liefde en elementen van verlangen teweegbrengen.

12. Vatsyayana’s Kama Sutra heeft een totaal van 1250 verzen, verdeeld in 36 hoofdstukken, verdeeld in zeven delen.

13. Auteur Vatsyayana zegt dat naarmate de dagen voorbijgaan, een persoon zich moet concentreren op deugdzame levensstijl.

14. De Kama Sutra waarschuwt dat wanneer er twee geliefden druk bezig zijn, er een hevige energie vrijkomt, waardoor ze geen aandacht meer besteden aan de gevaren van het leven.

15. Ook wordt er gewaarschuwd voor de vernietiging die op de loer ligt terwijl jij bezig bent om genot te vinden.

fimpje

  1. Een opmerkelijke vertaling door Indra Sinha werd gepubliceerd in 1980. Begin jaren negentig begon het hoofdstuk over seksuele posities op internet te circuleren, toen nog als een onafhankelijke tekst, maar tegenwoordig wordt het vaak als het geheel beschouwd.
  2. De oorspronkelijke boeken bevatte geen afbeeldingen
  3. In 1883 werd het in het Engels gedrukt in een besloten kring. Lezers moesten betalen voor een privé afgedrukt exemplaar.
  4. In die tijd moesten vrouwen toestemming hebben van hun man om het boek te mogen lezen.

20. De Kama Sutra werd tot 1963 in Groot-Brittannië verbannen.

Meer Kama Sutra? Lees ook: