break up

Heb je eindelijk Mr. Swipe Right gevonden, blijkt hij toch linkshandig te zijn. Shit happens, relaties gaan over. En helaas gaat dat niet altijd zonder slag of stoot. Hier een aantal tips om hem zo snel mogelijk te laten waar hij hoort, in het verleden.

Schermafbeelding 2016-08-02 om 16.30.39.png

 1. Hide hem, niet alleen op Facebook, maar ook op What’s App. Hoe graag je ook wilt weten wanneer hij wat en vooral met wie hij iets doet, het doet jou geen goed. Dus save yourself en geef hem geen plaats meer in jouw leven.
 2. “Vrienden blijven”, klinkt goed en helpt vast om het afscheid te verzachten. Maar dat is een impuls, want je bent vlak na de break-up nog niet in staat om te zeggen of je überhaupt nog een plek hebt voor hem in jouw leven. Worstel je door je hartezeer heen voordat het een gezonde vriendschap kan worden.
 3. In een dronken bui gaan bellen, of appen of gaan Googlen gaat je niet helpen. Hem ook niet. Zeker niet, als je hem ook nog terug wilt.
 4. Schrijf brieven die je nooit zal versturen, klad alles vol, lucht je hart zonder naar de spelfouten te kijken, maar verstuur het niet!
 5. Stop met jezelf de schuld te geven. Geen “had ik maar”, schuldgevoel is een omgekeerde narcistische kant van jezelf, zinloos en helpt je zeker niet om je beter te voelen.
 6. Begin iets nieuws. Nee, niet meteen een andere Tinder affaire, maar ga eindelijk op boksen of yoga, ontlaat je negatieve energie op een positieve manier.
 7. Het is een cliché, maar frisse lucht doet echt wonderen. Ook al lig je liever de hele dag in bed in je comfy pyama, get out there and walk the dog. Als je er niet eentje hebt, kan je er altijd eentje lenen.
 8. Rebound-seks is een pleister op een hele diepe wond. Het helpt maar heel even en daarna is de pijn alleen maar erger.
 9. Niet te land en niet te vaak, maar laat die tranen maar komen. Als je dat niet doet, zul je je gevoelens onderdrukken totdat ze losbreken op een meest ongelukkig moment.
 10. Eet gezond, de flessen wijn, repen chocolade en dwangmatig snoepen zal je echt geen goed doen. Zorg voor jezelf, ook in de zwakke momenten.
 11. Omring jezelf happy vibes en lieve mensen. Maak tijd voor feel good Lachen en zelfs glimlachen zorgen ervoor dat je je al een stuk minder ellendig voelt.
 12. Maak geen actieplan om hem terug te krijgen, maar maak een actieplan voor jezelf 2.0. Ga sporten, doe een sapkuur, schilder de slaapkamer, ga naar de kapper, het maakt niet uit als je het maar voor jezelf doet.
 13. Download the Break up app

En vergeet niet, alles gaat voorbij. Ook dit. En dan staat er vast weer een andere Mr. Swipe Right op je te wachten.