Seks is gezond en niet zo’n beetje ook. Seks ontspant, laat je langer leven en blijer zijn.

12 redenen om NU seks te hebben…

1. Zware dag morgen?

Seks de avond voor een zware dag helpt je om het beter aan te kunnen. Of je nu een presentatie moet geven of wiskundige berekeningen moet maken, seks helpt. Het verlaagt de bloeddruk, het ontspant en dat zorgt ervoor dat je the day after beter presteert.

2. Koudje opgelopen?

Als je een of twee keer per week seks hebt, doet dat wonderen voor je weerstand. Seks zorgt voor meer immunoglobuline A, dat zijn antistoffen die bacteriën en virussen te lijf gaan.

3. Heartbeat

Door seks gaat je bloed sneller stromen en daar houdt je hart van. Dus minder kans op een hartaanval, dat geldt zeker voor mannen. Een goede reden om minimaal 2x per week tekeer te gaan tussen de lakens.

4. Hug me!

Het hormoon oxytocine wordt het knuffelhormoon genoemd. Een goede reden voor een dikke knuffel en voor een orgasme. Want ook dan is dit super hormoon actief.

5. Nighty Night!

Datzelfde hormoon zorgt voor een goede nachtrust. En we weten allemaal dat voldoende slaap essentieel is voor een gezond leven.

6. Au!

Hoofdpijn? Sorry, dames het is geen excuus meer. Onderzoek heeft uitgewezen dat seks helpt tegen pijntjes.

7. Er komt een man bij de dokter

Mannen die vaak klaarkomen, lopen minder kans op prostaatkanker. Hoe dat kan, weten de wetenschappers nog niet, maar onderzoek heeft wel aangetoond dat er een duidelijk verband zit tussen die twee.

8. Er komt een vrouw bij de dokter

Voor vrouwen geldt dat er minder kans op incontinentie is als je regelmatig vrijt, omdat je tijdens de seks je bekkenbodemspieren traint. Ook is er wetenschappelijk bewezen dat het de kans op borstkanker vermindert.

9. Seks je fit

Sporten is goed voor je lijf en ook voor je seksleven. Je zit lekkerder in je vel en dat heeft ook in de slaapkamer zijn uitwerkingen. Het maakt ook stoffen aan die je libido verhogen, dus go, girl, op naar de sportschool.

10. Burn baby Burn

Meer sporten is meer seks en dat is dubbel afvallen. Want met sommige seksstandjes verlies je zo maar 200 calorieën.. lees hier alles over deze leuke en vooral lekkere manier van calorieën verbranden.

11. Geen zin in seks? Heb seks!

Seks verhoogt je libido. Dus doe wat je moet doen om zin te maken, want hoe vaker je ‘het’ doet, hoe meer zin je erin hebt.

12. Mooi, man!

Je leest dit artikel en bent nog niet op weg naar de slaapkamer? Weet dan ook dat je er echt mooier van wordt. Je huid, je haar, je rimpels, je nagels. Je hebt geen beautyproducten meer nodig. Lees hier waarom seks beter voor je is dan een beautysalon. En ook je uitstraling knapt ervan op. Want seks zorgt voor meer zelfvertrouwen. En schoonheid straal je uit.

#hormonen #hormoneninbalans #energie #stress #menstruatie #leefstijl #fertiliteit #vrouwen #gezond #hormoonbalans #gezondeleefstijl #gezondeten #overgang #vruchtbaarheidsproblemen #burnout #oestrogeen #fysiek #mentaal #menopause #andfabulous #vrouw #fifty #midlifewoman #lekkerinjevel #midlifecrisis #midlifewomen #midlife #plus #womenempowerment #fiftyandfabulous #newera #years #flyyourownflag #midlifewoman #overfifty #midlife #midlifestyle #midlifeblogger #andfabulous #midlifecoach #midlifeinfluencers #womenover #menopause #aginggracefully #midlifecrisis #midliferevolution #midlifemom #plus #perimenopause #agelessstyle #ageisjustanumber #midlifewisdom #agepositive #bestager #midlifeadventures #woman #fortylicious #Fiftylicious

div data="shopsuite" data-shopsuite-snippet="58e1">