Wel of niet internetdaten? That’s the question.

“Ieder voordeel heb zijn nadeel”, deze wijze uitspraak van Johan Cruijff is voor alles in het leven toepasbaar. Ook voor internetdaten. Want je gaat je pas aanmelden op de digitale markt, als je op zoek bent naar een nieuw liefje en dat niet lukt in real life.

Vaak lukt het niet omdat je door te druk bent, hoe ouder je wordt, hoe meer je leven vorm heeft gekregen en er komen weinige nieuwe mensen bij. Je probeert het bij de rij in de Albert Heijn, lid worden van een sportclub of je gaat op een workshop wijnproeven, maar als daar ook niemand aanwezig is die date-able is, dan is de stap naar de digitale wereld makkelijk gemaakt.

Wat zijn de voordelen?

Als je het daten niet al te serieus neemt, kan je er zeker een leuke tijd aan overhouden. Je ontmoet allerlei verschillende soorten mensen die je anders nooit was tegengekomen. Daarmee leer je jezelf ook weer op een andere manier kennen. En je komt nog eens ergens. Een date die je meeneemt naar plaatsen waar je zelf niet zo snel zou komen, bijvoorbeeld een tango-dansavond, een rugby match of een museum waar je zelf nooit aan gedacht had om daar eens heen te gaan. Het kan je wereld aanzienlijk verruimen. Je hebt andere gesprekken dan met je vrienden, leert van weetjes die jouw date graag met je deelt, of heeft een complete nieuwe kijk op zaken die voor jou al zo klaar als een klontje waren. En natuurlijk heb je de kans om mister of misses Right te ontmoeten.

Wat zijn de nadelen?

Klinkt goed, maar helaas zijn er ook nadelen aan verbonden. Na een poosje geappt te hebben, ontstaat er toch vaak een connectie. Een digitale wel te verstaan en deze kan in de echte wereld wel eens heel erg tegenvallen. Leuk opmerkingen typen wil nog niet zeggen dat hij of zij offline ook zo gevat is. Of erger, je dacht dat ze grappig waren maar de grappen bleken serieus bedoelt te zijn. Ook kom je de playerstegen, die zijn we zowel in mannelijke als in vrouwelijke vorm en herken je pas als je je gevoelens de ruimte hebt gegeven. Niet iedereen is eerlijk en niet iedereen heeft het beste met je voor. Helaas kom je daar pas later achter.

Daten is een roller-coaster

Daten is een roller-coaster, met veel ups en angstaanjagende downs maar als je weet te genieten van het uitzicht als je boven bent, en het lukt je om het niet al ter serieus te nemen dan is het zeker de moeite waard. Wees niet te verrast als het uiteindelijk niet wordt wat je gedacht of gehoopt had. En neem dat vooral niet al te persoonlijk op. Iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden en als je weet hoe je die het beste bij de ander kan laten, en niet op jezelf gaat betrekken, niet jezelf in twijfel stelt, dan kan je een hele leuke tijd hebben.

Hoe dan ook, als je gaat internetdaten, stap in de 8-baan, blijf bij jezelf en geniet er van. Iedere date, goed of slecht is en blijft een unieke ervaring. En wie weet, kan jij daar net als ik ook nog eens mooie verhalen over vertellen.

meer lezen? Ik Tinder, jij tindert

Lees het oorspronkelijke artikel hier: origineel artikel uit 2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *