Tinder

LieveLieseLotte is een van de blogster van het bloggerscollectief Stories With No Name. In 2016 is de Tinder survival gids gepubliceerd. Momenteel wordt er gewerkt aan een geupdate versie, inclusief de superswipe en de betaalde extraatjes. Daarom is de ‘oude’ versie nu met € 6,95 korting.

Bestel ‘m hier met kortingscode: LieveLieseLotte en betaal slechts €10,-.

Inhoudsopgave:

Voor wie & waarom                              5

“No. No. Definitely no. No. No. Oh.  6

Het Tinder leereffect                            8

Tinder in 10 stappen                            11

Date-tips voor beginners                    38

10 soorten Tinder mannen;                39

Tot Slot                                                   44

10 x Tinder weetjes                              45

10 x Tinder stories                               48

After Tinder                                           91

VOOR WIE?

Dit boekje is voor iedere Tinderella, ‘ex’ of ‘to be’. Een handlei- ding om de weg te vinden naar Mr. Swipe Right in de wirwar die Tinder heet, of voor die enkeling die (nog) geen Tinder profiel heeft maar in vuur en vlam staat van nieuwsgierigheid.

WAAROM?

Je leest hoe je in 10 stappen succesvol kan Tinderen. Je leert de verschillende soorten Tinder mannen kennen en hoe je het beste met ze om kunt gaan. Je krijgt de 10 grappige Tinder weetjes, en last maar not least, 10 waanzinnig mislukte Tinder dates.

WAARSCHUWINGSWOORD VOORAF

Het begint onschuldig, beetje swipen, beetje chatten, wat kan er gebeuren? Tinder is leuk, ontspannend, grappig, leerzaam, verslavend en confronterend, maar NOOIT geheel vrijblijvend. Er zou een waarschuwing op iedere match moeten staan: ‘daten veroorzaakt emoties en kan tot tranen leiden’.

NO. NO. OH. WELL. MAYBE. NO. NO. OH EAH…

Je denkt iedereen doet het. Het is tenslotte ook makkelijk. Je hoeft alleen maar de app te downloaden. Inschrijven is dan één druk op de knop. Je wordt gekoppeld aan je Facebook-account. Niet schrikken, Tinder publiceert echt niets op je tijdslijn. Dus hup dan maar. Fotootje toevoegen, leeftijd en afstand instellen en ready to flirt. En dan kunnen er twee dingen gebeuren:

 • Je ontmoet de liefde van je Je ziet zijn foto en de vlinders fladderen er lustig op los. Tinder bedankt en off you go.

Of:

 • Je raakt verslaafd aan het Zoals je vroeger uren voor de tv aan het zappen was, op zoek naar dat ene leuke tv-programma, zo swipe je nu avonden vol op zoek naar die ene leuke man.

En dan kunnen er weer twee dingen gebeuren:

 • Je bent linkshandig en op de 100 man gaat er maar eentje naar rechts en die blijkt nu net geen match te zijn, dus swipe je door en loop je het risico op een Tinderarm.
 • Of:En dan kunnen er verschillende dingen gebeuren…

  Je begint kieskeurig maar naarmate de avond vordert en de wijnfles leger raakt, swipe je er meer en meer naar rechts, rechts, rechts, match!

TINDER IN 10 STAPPEN

 1. game set
 2. swipe
 3. match
 4. the art of chatting
 5. soorten chatters
 6. What’s app
 7. Facebook
 8. bellen
 9. date
 10. en dan…

 

GAME SET…

Om die ene leuke man er uit te vissen, moet je er voor zorgen dat hij jou ook uit die Tinder vijver haalt. Dus zorg dat je pro- fiel op orde is. Tinder is een vleeskeuring, dus alles staat of valt met je foto.

De eerste foto moet een superfoto zijn! We hebben allemaal wel één foto waar we onszelf ongelooflijk mooi vinden. Deze moet wel recent zijn. Geen rimpelloze foto’s van 20 jaar gele- den, of je moet nu strak staan van de botox, anders is dat echt een no-go.

Je andere foto’s moeten in ieder geval duidelijk zijn:

 • Geen wazige selfies die alleen leuk zijn voor slechtzienden: maak oogcontact en lach. Recht in de lens kijken en lachen levert meer matches
 • Rare flirtige mondjes of onzedelijke gebaren leveren over het algemeen geen serieuze reacties op. Foto’s met drank en siga- retten in bed of badkamer ook
 • En diepe decolletés zijn voor serieuze reacties uit den Echter, 40+ vrouwen blijken hoger te scoren als ze wat meer borstwerk in de strijd gooien… dus dames… trossen los?
 • Maak één foto waar je helemaal op staat zodat je toekomstige date ook kan zien wat en vooral hoeveel vlees hij in de kuip krijgt.
 • Jeugd- en kinderfoto’s zijn not done. De tijd dat je nog slank en strak was, is geweest, deal with it.
 • En laat die zonnebril Oké, oké, eentje dan, maar bij die andere 5 foto’s gewoon die stralende ogen laten zien.
 • En geen kinderen, alsjeblieft geen kinderen! Zij daten niet en je kan prima je hoeveelheid grut en andere details vermelden in de tekst van je profiel.
 • Ook geen ………
ONZINNIG FEITJE
Profielfoto’s - mannen scoren beter als ze niet lachen en wegkijken, terwijl vrouwen juist beter scoren als ze wel lachen en rechtstreeks in de lens kijken. Kennelijk vallen vrouwen op een vleugje mannelijke mysterie.

TINDER STAPJES

Is je profiel klaar? Dan kan het datingspel beginnen. En een spel is het. Neem het vooral niet al te serieus, zeker niet in het begin. Er zitten rare, ongemanierde en botte mannen tussen, die jou zonder pardon blokkeren, net als jij denkt een beetje leuk op gang te komen. Maar er zitten ook leuke, grappige, intelligente en lieve mannen tussen en daar doen we het voor

SWIPE

Het begint met swipen. En vooral veel, heel veel naar links schuiven. Want de hoeveelheid mannen die met ontblote bierbuik op een klapstoeltje voor de caravan zit, halfnaakt zijn net-gevangen snoekbaars toont of semi-sexy op de motorkap van zijn auto is gekropen, is schrikbarend. Met nadruk op schrik.

En girls, ga altijd af op je eerste instinct. Mannen met halve en onduidelijke profielfoto’s, of alleen ogen, zijn meestal getrouwd. Niet duidelijk genoeg herkenbaar voor hun directe omgeving maar nog zichtbaar en aantrekkelijk genoeg om jou over te halen om naar rechts te swipen. De hoeveelheid getrouwde mannen op Tinder is groot en niet iedereen is er open en eerlijk over in zijn profieltekst.

5 SOORTEN CHATTERS

Heb je dan eindelijk meerdere matches, helaas betekent dat niet dat ook iedereen chat. Soms heb je alleen maar een match en gebeurt er niets. En als er wel wat gebeurt, dan kan dit gebeuren:

 1. ž DE DODE

Het is een echte cutie, maar hij zegt niets. Ook niet als jij de stoute schoenen aantrekt en de chat opent. Zoveel stilte heb je niet nodig in je leven, dus hup weg ermee. Stilzwijgend blokke- ren.

 1. DE PLAYER

Het begint allemaal net even iets te amicaal, in de trant van: “Hey lieveling, we hebben een match, wanneer gaan we trou- wen?“. Als een man meteen al begint met koosnaampjes en te vrije openingszinnen, dan is de kans groot dat je een player hebt. Hoe leuk het ook klinkt, het is niet speciaal voor jou bedoeld, maar een standaard openingszin voor al zijn matches. Dus als je zelf graag aan zet wilt blijven, weg ermee.

 1. DE TWIJFELAAR

Het begint met een gezellige chat, geïnteresseerd en met hu- mor. Helemaal leuk dus. De hele avond gechat en vol verwach- ting kijk je uit naar een vervolg. Maar dat blijft uit. Dagen hoor je niets en dan opeens weer een ”Hey, hoe is het?”.

Als je ‘m leuk vindt, waag het erop. Kennelijk stond jij even on hold en zijn de anderen afgehaakt.

10 SOORTEN TINDER MANNEN; MY KIND OF GUY;

Er zijn verschillende soorten Tinder mannen en ook al mag je niemand in een hokje stoppen, we doen het lekker toch. Ten- slotte passen we allemaal wel ergens in een hokje. Wij ook. Ook al is dat in het hokje van die leuke, aantrekkelijke, intelligente en ongecompliceerde vrouw.

De meest voorkomende mannen op Tinder :

 1. MR MIRROR

Het goedverzorgde type. Het type waar op het eerste gezicht helemaal niets mis mee is. Sterker nog, je vraagt je af waarom zo’n leuke man nog single is. Hij heeft het helemaal voor elkaar; leuk leven, goede baan, aardig in de slappe was, druk sociaal leven, cool huis, kortom ready. Maar hij mist jou. Althans

dat zegt hij. Maar puntje bij paaltje ben jij net zo tijdelijk en vervangbaar als zijn Philip Starck lamp. Voor iedere maand een nieuwe liefde. Het begint leuk, hij is charmant, aantrekkelijk, goed gekleed, casual hip maar niet hipster, jullie doen leuke dingen, hij weet de beste restaurants, de nieuwe cocktailbars en de laatste trends op gadgetgebied. Hè, hè, zegt het bruidsmeisje in je hoofd. Maar let op, hij is niet op zoek naar liefde maar naar een accessoire, een trofee aan zijn arm, eentje waar zijn vrienden van kunnen zeggen: ‘Zo jongen, goed gedaan.’

 1. MR DOE-MAAR-NORMAAL- DAN-DOE-JE-AL-GEK-GENOEG

Deze man is serieus, verzorgd en netjes, maar verre van hip. Conventioneel in een leuke nieuwbouwwoning. Heeft een goede band met zijn kinderen, ex-vrouw en schoonouders. Maar niet te vroeg juichen, het is een afstandelijke man. Hij is rationeel, hij heeft wel eens van emoties gehoord, maar die doet hij af als een vaag ziekteverschijnsel. Hij werkt hard, brengt  een goed besmeerde boterham  binnen en zorgt voor een stabiele omgeving. Dat is zijn aandeel. Jouw aandeel is het verzorgende deel. Een degelijke betrouwbare man maar passie en gekkigheid behoren niet tot zijn vocabulaire.

10 X TINDER STORIES

 

1 MISTER FAMOUS

In Amsterdam struikel je over de “BN-ers”, dus ik ben niet zo snel onder de indruk van iemand zijn publiekelijke bekendheid. Als je zo vaak ‘beroemdheden’ los ziet lopen dan is dat geen ‘biggie’ meer. Toch moet ik toegeven dat ik het leuk vond dat mijn date een eigen Wikipediapagina heeft. Dat betekent in ieder geval dat hij iets gedaan heeft, wat de moeite van het vermelden waard is.

Boris, 52 jaar, 13 kilometer uit de buurt

 

Ik dacht dat hij klein en dikkig zou zijn en verwachtte een populair mannetje. Beetje te arrogant, net iets te grappig, maar zeker onderhoudend. Een echte Amsterdammer dus. Hij bleek lang, relatief mager en zeker niet het popie-jopie-type. Eerder terughoudend, ernstig en de kat uit de boom kijkend.

Hij was slecht gekleed. En laten we wel wezen, dat is toch altijd een enorme domper. Het is geen date-breaker maar je scoort er ook geen punten mee. We spraken af in het Westerpark op een zonnige woensdag- middag en ik bestelde alvast de drankjes. Hij kwam later, maar had dat keurig gemeld, dus daar had ik niets op aan te merken. Omdat hij koffie wilde, had ik het schoteltje op het kopje gezet zodat het warm bleef. Zo ben ik. Attent tot op het bot. Hij vond het schattig en ik kreeg een oprechte, goedkeurende, bijna vaderlijke glimlach van hem.

Toch wilde het ijs niet echt dooien. De eerste mooie lentedag, mijn natte hond en onze gezamenlijke Facebook-vrienden leken niet tot een vlottende conversatie te leiden. Ik opperde

meer lezen? Bestel ‘m hier met kortingscode: LieveLieseLotte