Sex on the first date?

First dates zijn niet mijn favoriet, ik voel me ongemakkelijk, je moet toch altijd weer even aftasten, gespreksonderwerpen vinden bij een drankje of een maaltijd met een vreemdeling die je wel of niet leuk vindt. En dan is er altijd die knagende vraag. Als hij niet leuk is: “Hoe kom ik hier zsm van af?” en als hij wel leuk is: “Wil ik seks?”.

Seks op de eerste date blijft een controversieel onderwerp, waar zelfs vandaag de dag nog een schandelijke stigma aan verbonden zit. Ondanks dat hedendaags daten niet te vergelijken is met vroegere rendez-vous , blijft seks op de eerste date een make-or-break punt.

Waarom?

De angst blijft dat first date seks een negatieve invloed heeft op het opbouwen van een langdurige relatie. En ook de taboe dat je een slet bent, blijft, want ondanks alle emancipatie blijft het idee dat vrouwen met veel wisselende contacten zichzelf verloochenen en mannen worden nog steeds gezien als the man met wekelijks een ander liefje. Het zijn diepgewortelde denkbeelden die niet zo makkelijk verdwijnen.

Ook ik maak me daar schuldig aan. Bij het zien van een mooie jonge vrouw achter het stuur van een nieuwe Jaguar, met naast haar een veel oudere man, had ik het woord sugar-daddy al in mijn mond. Foei!

En uit angst voor een afkeurende oordeel verzwijg ik tegenover mijn vrienden een groot deel van mijn seksuele escapes. Toch is dat raar, als je weet dat 55% van de singles “het” doet op de eerste date.

Wat seks-cijfers:

  • In het Journal of Sex Research bleek dat 11.000 ongehuwde mensen in stabiele of een serieuze relatie iets minder tevreden zijn in de relatie op het gebied van communicatie en stabiliteit dan stelletjes die langer gewacht hebben met de geslachtsdaad.
  • 83% van de vrouwen gelooft dat de man hen minder respecteert na first-date seks. 67% van de mannen vindt dat absoluut niet.

Wel of geen seks moet jouw beslissing zijn, op basis van aantrekkingskracht. Niet als een ‘aanbetaling’ op een relatie en je date het aanneemt als een “dank je” voor de betaling van een etentje. En zonder je te laten leiden door angst voor het label easy.

Denk niet dat hij minder over je denkt, want geen man heeft ooit gezegd: “Ze is geweldig. Ze is intelligent. Ze is sexy, en ze is in ‘Game of Thrones.’ Er is maar één probleem. … We hebben seks gehad op de eerste date. ”

De voordelen

  • First-date seks zorgt ervoor dat je bij de volgende dates ontspanner bent, je hebt elkaar ten slotte al naakt gezien en je hoeft je niet bij iedere volgende date af te vragen, zal het vanavond gebeuren?
  • Als er chemie is, is er chemie, dan gaat het toch gebeuren, wachten tot date 7 maakt dan ook niets meer uit.
  • Seksuele compatibiliteit is een belangrijk onderdeel van een relatie. Door het hebben van seks op de eerste date, krijg je die speciale verbinding al meteen. Als het leuk is, zal het aan aantrekking alleen maar verhogen. Is het waardeloze seks dan weet je dat ook meteen. Tenslotte gaat het niet om de seks maar op de gemeenschappelijke aantrekkingskracht.

Ook al vind ik, meestal, de eerste keer nooit prettig. Ik moet wennen aan een ander lijf, andere lichaamsgeur en het wel of niet doen van bepaalde handelingen maken me onzekerder dan nodig is. Voor mij wordt seks alleen maar leuker naarmate je het vaker doet, wel met dezelfde partner dan hé 😉

PS: Wat is jouw mening over seks op de eerste date?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.