sekssleur

Ben jij op het punt aangekomen dat seks een sleur is? Dat je je seksueel verveelt? Kijk dan eens dieper, want de echte reden is een stuk interessanter.

Normaal is ook maar zo gewoon

In het begin is alles spannend en opwindend, maar als je langer met elkaar gaat, het bed al zo vaak gedeeld hebt dan vervaagd het verlangen. De heldere kleuren worden vlak, simpelweg omdat opwinding bepaalde elementen van nieuwheid en onzekerheid nodig heeft.

Ja maar nee

Als je vindt dat je je partner te goed kent, dan ben je misschien in een sleur beland door steeds hetzelfde te doen. Meer van hetzelfde kan inderdaad zijn vonk verliezen. Maar misschien heb jij of heeft je partner een aantal verlangens of fantasieën die jullie nog niet hebben gedeeld? Lees hier wat je kan doen aan de sekssleur.

Deelbaar

Hoe lang je ook met elkaar gaat, hoe goed je elkaar ook kent, het is soms onaangenaam om over bepaalde seksuele voorkeuren te praten. Wat kan je doen om ze gemakkelijker te delen? Je kan ze in een moment van passie vragen of uitproberen. Misschien bespreek je het liever als je volledig gekleed bent, waarin je duidelijk laat weten dat je in het algemeen gelukkig bent met deze relatie (is toch zo?), maar dat je een vuriger seksleven wenst. Misschien wil je partner dat ook en heeft hij of zij suggesties om het op te spicen.

Wat wil JIJ?

Hoe je het ook doet, wat houd je dan tegen om te onthullen wat je opwindt? Wat gaat er in je hoofd rond wanneer je masturbeert? En wat weerhoud je ervan om iets van dat met je partner te delen? Hoogstwaarschijnlijk ben je gewoon bang voor een oordeel. Dit kan gebaseerd zijn op je eigen zelfoordeel over wat je zou willen proberen, misschien heb je dat niet volledig geaccepteerd? Vaak is dat de onderliggende reden, zegt Justin Lehmiller. In zijn nieuwe boek legt hij het inzichtelijk uit “Tell Me What You Want”. Iedereen van ons heeft een turn-on-knop die zeker niet het Good Housekeeping-keurmerk zou verdienen. Dit betekent echter niet dat we moeten handelen naar al onze fantasie, seksueel of anderszins, maar het kan de moeite waard zijn om een ​​paar van hen uit te proberen. Het zal jou en je partner alleen maar dichterbij brengen.

Onopgeloste conflicten doden verlangen

Soms heeft de seksuele verveling helemaal niets met seks te maken. Onopgeloste of zelfs niet-verklaarde conflicten kunnen de passie uit het seksleven wegzuigen. Het is gemakkelijk om die moeilijke gesprekken uit de weg te gaan. Maar daarmee zijn ze niet verdwenen. Je kan beter een paar keer diep ademhalen en erin duiken. Hoe lastig het ook is, als je het niet doet, drijven jullie langzaam uit elkaar. De prijs voor onopgelost zaken is torenhoog. De meeste relaties struikelen hierover. En pas bij een grote schok, vreemdgaan, ziekte of een andere knallende oorzaak, komen beide partners tot de conclusie dat er te veel onuitgesproken was. In sommige gevallen is dat te laat en is de breuk een feit. De vraag is of dat voorkomen had kunnen worden door eerder eerlijker en opener naar elkaar toe te zijn.

De kanarie in de kolenmijn

Justin Lehmiller: “De kwaliteit van het seksleven zegt iets over de staat van hun algehele relatie en hun persoonlijke ontwikkeling. De koppels die in staat zijn om het warm te houden en seksueel betrokken te blijven op de lange termijn, doen veel dingen goed, waaronder eerlijk zijn over hun seksualiteit, en acceptatie van de seksualiteit van hun partner.  Het moet ook buiten bed goed zijn om het in bed goed te krijgen. Je kunt een gelukkige relatie hebben zonder seks, maar doen wat nodig is om je seksleven op temperatuur te houden, zal je relatie geweldig maken. En aan jou de vraag of je voor goed of voor geweldig gaat.

Lees ook: Spice up je seksleven