BDSM woordenboek

Sstt, niemand luister mee. Het is gewoon even tussen jou en mij. En laten we eerlijk zijn, na 50 tinten grijs hoef je je er niet meer voor te schamen. Dus… zeg eens… hoe is het met jouw bd-sm- ervaring?

Even roddelen

Het is altijd makkelijker om het over anderen te hebben, zeker als het over seks gaat. Dus laten we eens roddelen over onze schattige zuiderburen. Daar heeft 59,4 % wel eens iets geëxperimenteerd met bondage, zweepjes of volledige submission. Best veel, vind je niet? Toch hebben niet alleen de 50 tinten grijs fans zich voor het onderzoek opgegeven, want het blijkt een wereldwijd gemiddelde te zijn.

Veel of weinig?

Als je het internet afzoekt, blijkt ook de helft van ons land te genieten van een beetje pijn. Veel mensen dus. Maar hoeveel pijn? Want een keertje vastgebonden worden geldt al als een bdsm-vorm. Dus de vraag is hoever gaat de gemiddelde Nederlander?

  •   5,5% doet regelmatig aan pijn is fijn.
  • 14,5% experimenteert zo nu en dan een beetje.
  • 39,4% is een keertje vastgebonden geweest en dat was het wel.

Leuk weetje, maar interessanter… hoe ver ben jij bereid te gaan?

Beetje spelen?

Universiteit Antwerpen en het Universitair Forensisch Centrum (UZA) hebben onderzoek gedaan in de meest gebruikte voorwerpen bij BDSM, en dit kwam eruit:

  1. ijsblokjes
  2. gebruik van blinddoek
  3. gebruik van handboeien/touw
  4. slaan met zweep
  5. gebruik van wasknijpers, tepelklemmen, kaarsvet

Leef het spel

Wat je ook aan speeltjes hebt aangeschaft, of misschien heb je huis-tuin en keukenmateriaal gebruikt, voor de meeste van ons blijft het een beetje spelen in de slaapkamer. Maar wist jij dat er voor een klein deel van de wereldbevolking het geen spelletje is maar een levensstijl? Sommigen zijn echt 24/7 sub, of domineren de hele dag door. In bepaalde gevallen zonder dat dit hun werk en sociaal leven beïnvloedt en een nog kleine groep gaat all the way, TPE (Total Power Exchange), waarbij de totale macht in handen van de Dominant is en hij of zij dus over ieder aspect van het leven van de onderdanige kan beslissen.

Stay tuned… meer, veel meer over BDSM volgt hier bij LieveLieseLotte.nl