In tegenstelling tot een heleboel andere zaken, krijg je bij het zoenen het alleen te horen als je het uitzonderlijk goed doet. Want iemand afkraken om zijn zoen-kunde is gewoon brutal. Toch lopen er heel veel verschrikkelijke zoeners rond, hoe vaak hebben we niet gezoend met een slechte slobber? En hoe verschrikkelijk was dat? De tanden keihard tegen elkaar aan botsend, of dat er zoveel speeksel aan te pas kwam dat je erin zou kunnen douchen? Bah!

Zoenen kan iedereen, maar niet iedereen is a great kisser.

Het is vervelend als jij door een slechte kuspartner een mislukte kuspartij hebt gehad, maar het is nog vervelender als jij er als een wordt gezien. Met deze tips proberen we dat te voorkomen.

Location is everything

Niet iedere plek is een zoen-zone. Op sommige locaties is het ongepast om te zoenen, dus waar ben je? Ben je op een strand of lekker knus tegen elkaar aan op de bank? Ga dan maar door! Kiss away! Maar als je in een supermarkt tussen het toiletpapier staat, in de wachtkamer van het ziekenhuis zit, auto rijdt of op een begrafenis bent, doe het dan maar even niet.

 Timing is everything

Als de locatie goed is, en je bent met iemand die je graag wilt zoenen, is het handig om te weten of hij of zij dat ook wil. Ben je met een date uiteten en het gesprek is stilgevallen of in de kroeg na te veel wijntjes en je gooit je tong in de strijd, kan je wel eens van de koude kermis terugkomen. De meest sexy kus is er een die verwelkomd wordt en aanvoelt als iets heel natuurlijks om te doen. Let dus goed op de signalen van je potentiële kuspartner voordat je jouw tong in iemand zijn mond plonst.

Natheid

Er is een wereld van verschil tussen een ietwat natte kus en een geheeld doordrenkte kus als van een opgewonden labrador. Zeiknat-kussen is een grote teleurstelling. Hoe opgewonden je ook bent, ook al ben je zo heet als hel, bij een waterval is het snel gedaan. Heb je zo’n kwijlpartner probeer dan een pauze te nemen en terug te gaan naar zachte sensuele kusjes zodat het speeksel zich terug kan trekken.

Zacht en plagerig

In de juiste omstandigheden kan een licht agressieve zoen verdomd hot zijn. Maar het is beter om niet te ambitieus te beginnen. Begin zacht en plagerig, want meteen van nul naar 100 is met autoracen leuk maar is bij zoenen niet altijd even sexy.

Tongtechniek

Varieer je techniek, ga van krachtig tongen naar lichtere aanrakingen, ga van snel naar langzaam. Bouw de spanning op. Een goede kusser beheerst uitmuntende tongtechniek. Dus probeer de tong een slalom te laten maken.

Om en in de mond

De mond is geweldig, maar je hebt een heel gezicht, zelfs een heel lichaam om te kussen. Nee, ik bedoel niet dat je meteen naar beneden gaat, maar het nek, keel en oorgedeelte wordt ten onrechte vaak verwaarloosd. Het uiteinde van iemands neus kussen, is best raar. Geen idee waarom maar dat voelt niet echt sexy.

XoXo

Meer kusjes? Doe de Kustest