Tinder

Dit is De Tinder Survival gids, de handleiding boordevol tips en trucs voor de verleidelijke datingsapp, met een dikke vette knipoog.

VOOR WIE & WAAROM

VOOR WIE?

Dit boekje is voor iedere Tinderella, ‘ex’ of ‘to be’. Een handleiding om de weg te vinden naar Mr. Swipe Right in de wirwar die Tinder heet, of voor die enkeling die (nog) geen Tinder profiel heeft maar in vuur en vlam staat van nieuwsgierigheid.

WAAROM?

Je leest hoe je in 10 stappen succesvol kan Tinderen. Je leert de verschillende soorten Tinder mannen kennen en hoe je  het beste met ze om kunt gaan. Je krijgt de 10 grappige Tinder weetjes, en last maar not least, 10 waanzinnig mislukte Tinder dates.

WAARSCHUWINGSWOORD VOORAF

Het begint onschuldig, beetje swipen, beetje chatten, wat kan er gebeuren? Tinder is leuk, ontspannend, grappig, leerzaam, verslavend en confronterend, maar NOOIT geheel vrijblijvend. Er zou een waarschuwing op iedere match moeten staan: ‘daten veroorzaakt emoties en kan tot tranen leiden’

NO. NO. NO. OH. WELL. MAYBE. NO. NO. OH, YEAH…”

Je denkt iedereen doet het. Het is tenslotte ook makkelijk. Je hoeft alleen maar de app te downloaden. Inschrijven is dan één druk op de knop. Je wordt gekoppeld aan je Facebook-account. Niet schrikken, Tinder publiceert echt niets op je tijdslijn. Dus hup dan maar. Fotootje toevoegen, leeftijd en afstand instellen en ready to flirt.

En dan kunnen er twee dingen gebeuren:

 • Je ontmoet de liefde van je leven. Je ziet zijn foto en de vlinders fladderen er lustig op los. Tinder bedankt en off you go.

Of:

 • Je raakt verslaafd aan het swipen. Zoals je vroeger uren voor de tv aan het zappen was, op zoek naar dat ene leuke tv-programma, zo swipe je nu avonden vol op zoek naar die ene leuke man.

En dan kunnen er weer twee dingen gebeuren:

 • Je bent linkshandig en op de 100 man gaat er maar eentje naar rechts en die blijkt nu net geen match te zijn, dus swipe je door en loop je het risico op een Tinder arm.
 • Je begint kieskeurig maar naarmate de avond vordert en de wijnfles leger raakt, swipe je er meer en meer naar rechts, rechts, rechts, match, match.

En dan kunnen er verschillende dingen gebeuren…

HET TINDER LEEREFFECT

 • Emotiemeter
  • Mannenkennis
  • Zelfkennis
  • Feitenkennis
  • Leugendetector
  • De ware

EMOTIEMETER

Tinder is een geweldige manier om met mensen in contact te komen. Het is alleen niet risicoloos. Niet dat je direct ontvoerd wordt en na 18 jaar uit een kelder moet ontsnappen, maar emotieloos Tinderen is praktisch onmogelijk. Je kan verliefde gevoelens ontwikkelen, je bedreigd of aangevallen voelen, je kan van de bank af vallen van het lachen of in tranen uitbar- sten. Allemaal door een paar woorden van volkomen vreem- den. Want na een poosje ontwikkel je gevoelens voor iemand, hoe digitaal en kunstmatig dat ook is.

MANNENKENNIS

Tinder is leerzaam. Je ontwikkelt mannenkennis en herkent sneller een bepaald type. Het helpt je om door bepaalde lucht- bellen heen te prikken. Het gevaar is wel dat je iemand te snel in een hokje stopt en een label opplakt, zo heb je nooit de kans om hem te leren kennen.

ZELFKENNIS

Je leert jezelf ook beter kennen. Bij iedere man wordt er weer een andere kant van jezelf belicht. Bij de een ben je zó super- grappig dat menig stand-up-er er jaloers van zou worden. Bij de ander ben je serieus en gaat het gesprek over politiek en kunst alsof je het nooit ergens anders over hebt. Of zijn de Top- pers en voetbal ineens jouw veld van expertise. Bij vrienden en collega’s weet je van jezelf hoe je bent, hoe je reageert en hoe zij op jou reageren. Bij daten kan je jezelf nog eens verrassen. Bepaalde aspecten worden meer naar voren gehaald, of je hebt het over onderwerpen die in jouw vrienden-

Hoe meer je Tindert, hoe meer je leert… het TinderLeereffect Daarmee leer je jezelf beter kennen en leer je ook veel zinnige en onzinnige feitjes, die je bij de volgende date of verjaardag weer kan gebruiken.

FEITENKENNIS

En natuurlijk neemt ook je topografische kennis enorm toe, mits je de afstand een beetje ruim hebt ingesteld. Het is tenslot- te best handig om niet in je directe omgeving te daten. Beetje anonimiteit kan geen kwaad en het spreekwoord is niet voor niets: ‘wat van ver komt, is lekker.’

LEUGENDETECTOR

Dat daten ook negatieve gevolgen kan hebben, weet iedereen. Voor velen is dat een reden om het juist niet te doen. Tenslotte loop je het risico bedrogen te worden of verdriet te worden ge- daan. Want niet iedereen is even eerlijk en niet iedereen heeft het beste met jou voor, ook al zeggen ze van wel. Veel mislukte dates, teleurstellingen, leugens en valse beloftes kunnen op den duur toch een impact hebben. Dus zorg goed voor jezelf. Bewaak je grenzen, geloof niet alles wat er gezegd wordt en vertrouw altijd op je intuïtie.

DE WARE

He is out there maar of hij ook op Tinder zit, dat is de vraag. Om daarachter te komen, om uiteindelijk bij ‘the one’ uit te komen, moet je nu eenmaal veel daten. Hoe graag je ook een relatie wilt, als hij iets aan jou vraagt wat jij niet wil, dan heeft hij dat te accepteren. Doet hij dat niet: blokkeren en next. Er zijn honderden mannen op Tinder en ook daarbuiten lopen er nog genoeg mannen los. Dus raak niet moedeloos of verbitterd. Uiteindelijk kom je ergens die ene leuke man tegen.

TINDER IN 10 STAPPEN

 1. game set
 2. swipe
 3. match
 4. the art of chatting
 5. soorten chatters
 6. What’s app
 7. Facebook
 8. bellen
 9. date
 10. en dan…

GAME SET…

Om die ene leuke man er uit te vissen, moet je er voor zorgen dat hij jou ook uit die Tinder vijver haalt. Dus zorg dat je pro- fiel op orde is. Tinder is een vleeskeuring, dus alles staat of valt met je foto.

De eerste foto moet een superfoto zijn! We hebben allemaal wel één foto waar we onszelf ongelooflijk mooi vinden. Deze moet wel recent zijn. Geen rimpelloze foto’s van 20 jaar gele- den, of je moet nu strak staan van de botox, anders is dat echt een no-go.

Je andere foto’s moeten in ieder geval duidelijk zijn:

 • Geen wazige selfies die alleen leuk zijn voor slechtzienden: maak oogcontact en lach. Recht in de lens kijken en lachen levert meer matches op.
 • Rare flirtige mondjes of onzedelijke gebaren leveren over het algemeen geen serieuze reacties op. Foto’s met drank en siga- retten in bed of badkamer ook niet.
 • En diepe decolletés zijn voor serieuze reacties uit den boze. Echter, 40+ vrouwen blijken hoger te scoren als ze wat meer borstwerk in de strijd gooien… dus dames… trossen los?
 • Maak één foto waar je helemaal op staat zodat je toekomstige date ook kan zien wat en vooral hoeveel vlees hij in de kuip krijgt.
 • Jeugd- en kinderfoto’s zijn not done. De tijd dat je nog slank en strak was, is geweest, deal with it.
 • En laat die zonnebril weg. Oké, oké, eentje dan, maar bij die andere 5 foto’s gewoon die stralende ogen laten zien.
 • En geen kinderen, alsjeblieft geen kinderen! Zij daten niet en je kan prima je hoeveelheid grut en andere details vermelden in de tekst van je profiel.
 • Ook geen 5 kattenfoto’s, hoe schattig ze ook zijn.
 • Voor de hondeneigenaressen: maar 1 hondenfoto. Tenslotte is het voor je toekomstige lover handig om te weten of er een Chihuahua of een Mechelse herder in je bed ligt.

ONZINNIG FEITJE

Profielfoto’s – mannen scoren beter als ze niet lachen en wegkijken, terwijl vrouwen juist beter scoren als ze wel lachen en rechtstreeks in de lens kijken. Kennelijk vallen vrouwen op een vleugje mannelijke mysterie.

TINDER STAPJES

Is je profiel klaar? Dan kan het datingspel beginnen. En een spel is het. Neem het vooral niet al te serieus, zeker niet in het begin. Er zitten rare, ongemanierde en botte mannen tussen, die jou zonder pardon blokkeren, net als jij denkt een beetje leuk op gang te komen. Maar er zitten ook leuke, grappige, intelligente en lieve mannen tussen en daar doen we het voor.

SWIPE

Het begint met swipen. En vooral veel, heel veel naar links schuiven. Want de hoeveelheid mannen die met ontblote bierbuik op een klapstoeltje voor de caravan zit, halfnaakt zijn net-gevangen snoekbaars toont of semi-sexy op de motorkap van zijn auto is gekropen, is schrikbarend. Met nadruk op schrik.

En girls, ga altijd af op je eerste instinct. Mannen met halve en onduidelijke profielfoto’s, of alleen ogen, zijn meestal getrouwd. Niet duidelijk genoeg herkenbaar voor hun directe omgeving maar nog zichtbaar en aantrekkelijk genoeg om jou over te halen om naar rechts te swipen.

De hoeveelheid getrouwde mannen op Tinder is groot en niet iedereen is er open en eerlijk over in zijn profieltekst.

TIP VOOR DE MANNELIJKE LEZERS:

Ab-shots zijn niet cool, nu niet en nooit niet. Houd die bierbuik onder dat shirt. Ook dat slappe aftreksel dat jij een six-pack noemt en waarvan jij denkt dat wij er opgewonden van worden; doe het niet! En al helemaal geen gevulde onderbroeken, hoe goed gevuld ook.

MATCH

Over het algemeen geldt dat het type man waar jij op valt, ook op jou valt. En met de juiste dosis zelThennis weet je al of hij wel of geen match wordt, met hier en daar de benodigde teleur- stellende uitzonderingen natuurlijk. Treur niet te vroeg, want soms duurt het even voordat hij toch een match blijkt te zijn. Toch geen match? Jammer, op naar de volgende. En die zijn er genoeg want er daten veel meer mannen online dan vrouwen.

“Everything I like is either expensive, fattening,or swiped me to the left.”

ONZINNIG FEITJE

Average looking people scoren het hoogst. Dus

ophouden met huilen dat je geen fotomodel-looks hebt, bij Tinder is dat juist een voordeel.

CHAT

THE ART OF CHATTING

Je weet al na een paar chats wat voor soort “Tinder” het wordt. Natuurlijk kan de koers altijd nog gewijzigd worden, maar vaak is het begin van de chat veelzeggend voor het vervolg.

Wees niet bang om vroegtijdig af te haken. Op het moment dat jij het gevoel hebt dat het de verkeerde kant op gaat, of een kant die jij niet wil, gewoon mee stoppen. Sommige dingen zijn not meant to be, hoe cute hij ook is. Dus gewoon blokkeren en weer door. Next.

TIP:

Hoe langer je chat, hoe kleiner de kans wordt op een

date. Dus probeer zo snel mogelijk af te spreken. Ook weer niet te snel, maar na een paar langere chats is het echt tijd voor een date.

ONZINNIG FEITJE

De meeste vrouwen vinden dat de man als eerste moet reageren. Alleen als zij iemand uitzonderlijk leuk vinden, wagen ze er een zinnetje aan. Maar beste mannen, niet de moed verliezen want 75% van de vrouwen reageert op alles wat je schrijft. Ook al is ‘Hoi, hoe gaat het?’ niet een echte originele binnenkomer, het schijnt wel te werken.

5 SOORTEN CHATTERS

Heb je dan eindelijk meerdere matches, helaas betekent dat niet dat ook iedereen chat. Soms heb je alleen maar een match en gebeurt er niets. En als er wel wat gebeurt, dan kan dit gebeuren:

 1. ž DE DODE

Het is een echte cutie, maar hij zegt niets. Ook niet als jij de stoute schoenen aantrekt en de chat opent. Zoveel stilte heb je niet nodig in je leven, dus hup weg ermee. Stilzwijgend blokke- ren.

2. DE PLAYER

Het begint allemaal net even iets te amicaal, in de trant van: “Hey lieveling, we hebben een match, wanneer gaan we trou- wen?“. Als een man meteen al begint met koosnaampjes en te vrije openingszinnen, dan is de kans groot dat je een player hebt. Hoe leuk het ook klinkt, het is niet speciaal voor jou bedoeld, maar een standaard openingszin voor al zijn matches. Dus als je zelf graag aan zet wilt blijven, weg ermee

3. DE TWIJFELAAR

Het begint met een gezellige chat, geïnteresseerd en met hu- mor. Helemaal leuk dus. De hele avond gechat en vol verwach- ting kijk je uit naar een vervolg. Maar dat blijft uit. Dagen hoor je niets en dan opeens weer een ”Hey, hoe is het?”.

Als je ‘m leuk vindt, waag het erop. Kennelijk stond jij even on hold en zijn de anderen afgehaakt.

4. DE PORNSTAR

Is het speels en spannend, teasend en prikkelend? Dan wordt het hoogst hoogstwaarschijnlijk een seks Tindertje. Niets mis mee, maar verwacht geen verlovingsring want dan sta je straks huilend in de keuken. En als jij niet ‘in’ bent voor een avon- tuurtje: red jezelf en unmatch die vent

5. DE VISSER

Zijn antwoorden zijn kort, hij vraagt weinig maar hij is wel veel online. Dan is hij druk met anderen aan het chatten, dus loslaten en verder vissen.

WHAT’S APP

Als je een poosje leuk gechat hebt, is het tijd voor de volgende stap: What’s App, want de chat van Tinder blijft behelpen. Met What’s App krijg je ook meer informatie, zijn volledige (ech- te) naam en wellicht een andere foto. En je ziet wanneer hij online is. Ook al hebben sommigen dat uitstaan. Maar gelukkig hebben we nu de blauwe vinkjes anders waren we reddeloos geweest.

En houd voor ogen: geen tijd is geen prioriteit. Ga, als hij niet reageert, geen excuses voor hem bedenken, want op het mo- ment dat je dat doet, is de toon al gezet, zijn de rollen verdeeld en is het spel gespeeld.

Het evenwicht in de eerste fase moet doorslaan naar jou. Hij wil veroveren en jij wil veroverd worden. Claim je hem teveel, of ben je te snel te open, dan is hij snel zijn interesse kwijt.

Klinkt alsof er spelletjes gespeeld worden, maar dat is niet zo. Houd er alleen rekening mee dat hij jou niet kent en het blijft altijd lastig om de juiste toon over te brengen via de App.

FACEBOOK

Komt je match door de What’s App-ronde heen, dan is het tijd voor meer informatie en tijd voor Facebook. Je krijgt een beter beeld van je toekomstige date door naar zijn foto’s, zijn ‘likes’ en ‘replies’ te kijken. Facebook laat de beste en leukste mo- menten in je leven zien dus als zijn profiel saai, nietszeggend of zuur overkomt, bereid je dan maar voor op een duffe date.

TIP:

Kijk ook even naar je eigen Facebook-tijdslijn en verberg wat je toekomstige date nog niet hoeft te zien of te weten.

TIP:

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Je wilt wat meer van hem weten, maar het is nog een stap te vroeg voor Facebook. Google biedt de uitkomst. Google op telefoonnummer, naam en stad. Als je een Jan in Rotterdam zoekt dan is de kans klein, maar Hugo uit Bussum die zelfstandig ondernemer is of actief is bij de voetbalvereniging van zijn zoon, is zo gevonden.

BELLEN

Ook al is hij door de chat en Facebook-ronde heen, hij zit nog steeds in de gevarenzone. Stem, uitstraling, lichaamsgeur en motoriek zijn essentieel voor een toekomstige fling/relatie. Dus als hij echt zo leuk is als jij denkt dat hij is, moet zijn stem jou wel aanspreken.

Loopt het telefoongesprek vlot en soepeltjes of is het zoeken naar woorden met een hoop gestotter? Heeft hij een prettige stem? One down, two to go, nu alleen nog aan hem ruiken en hem zien…

DATE

REKENSOMMETJE:

Van de 100 mannen die je ziet op Tinder, swipe je er misschien 12 naar rechts. Van die 12 heb je misschien met 10 een match, van die 10 chatten er 4 en daarvan halen het 2 naar What’s App, en als je er dan met 1 een date hebt, is dat een goede score.

DATE

Don’t get your hopes up. Tinder is voornamelijk een grote afvalrace. Niet iedere like is een match en niet iedere match is een date. Tenslotte ben je kieskeurig en schuif je niet iedere

beetje goeduitziende man naar rechts en reageer je niet op elke mallotige opmerking. Een echte ontmoeting kan een domper zijn, of je kan de roze wolken uit het stof halen en dan heb je Tinder niet meer nodig.

EERSTE DATE

Waar spreek je af? Afspreken in een café is best zenuwslo- pend. Jullie ogen zijn op elkaar gericht en directe conversatie is vereist. Samen wandelen naar de plek van bestemming is luchtiger, pratend lopen is ideaal om het ijs te breken en het ongemakkelijke ervan af te halen.

Voor de eerste date kan je beter afspreken voor een drankje dan voor een diner. Een lunchdate is ook een goede optie. Dan heb je een beperkte tijdslimiet voor het geval hij toch tegenvalt, en die kans is er. Ook al lijkt hij Prins Heerlijk en hoezeer er ook een digitale klik was, in real life kan hij ontzettend tegenvallen ook al gieren de hormonen, feromonen of andere ‘monen’ door je lijf, je weet pas of hij datingmateriaal is als je hem ziet, ruikt én voelt.

TOP 5 FIRST DATE BREAKERS

 1. Te laat komen op je eerste date, en dan bedoel ik niet een minuut of 5, maar ergens in de buurt van 25, not done.
  • Op de telefoon kijken, niet even tijdens een plaspau- ze, maar continue en dan ook je telefoon een beetje half verbergen, en denken dat de ander dat niet ziet.
  • En liegen erover, dat zijn mijn vrienden uit Australië die appen, ze zijn net wakker. Hoezo? Ik zie toch Tinder op je scherm, benaderen jouw vrienden jou via Tinder?
  • Praten over je problemen tot in de details, we heb- ben allemaal een rugzakje, die hoef je niet meteen op de eerste date leeg te gooien.
  • Praten over je ex, en dan slecht praten over je ex. Hoe dan? Tref jij geen enkele blaam of mis je iedere vorm van zelfinzicht?

WAT DOE JE AAN?

Als je ooit Bridget Jones´s Diary hebt gezien, kan je je vast nog de onderbroekscène herinneren. Op het `moment suprême’, zoenend met de man van haar dromen, komt haar zo-niet- sexy-maar-o-zo-comfortabele-oma-onderbroek op de prop- pen. Dat wil je niet. Dus shapewear is tijdens een date niet zo handig. Of je moet, just in case, een sexy string in je tas hebben en de mogelijkheid hebben deze snel aan te doen. Wat je verder aan hebt, maakt niet zoveel uit, het is belangrijk dat jij je er prettig in voelt. Er is tenslotte niets aantrekkelijker dan een vrouw die lekker in haar vel zit. Haar lach en uitstraling maken haar onweerstaanbaar.

WAAR LET JE OP?

Ondanks alle emancipatie vinden wij het toch fijn dat de man galant is. Vooruit rennen om de deur open te houden hoeft niet, maar dicht laten vallen terwijl jij nog buiten staat, is het andere uiterste.

Ook omgang met het personeel zegt veel over je date. Zowel ongeduldig asociaal gedrag, maar ook zijn omgang met die ene te mooie serveerster.

Betalen aan het eind van een date is en blijft altijd een dingetje. De meeste vrouwen betalen de helft als ze verder niets willen, maar vaak zijn we toch teleurgesteld als de man niet voorstelt om te betalen. Of als jij naar jouw portemonnee grijpt, ver- wacht je wel dat hij in ieder geval de helft wil betalen.

EN DAN….

DATEN VAN 2 TOT 7 WEKEN

Dat er een verschil is tussen mannen en vrouwen weten we allemaal. En ook al wordt de moderne man steeds gevoeliger, vrouwen nemen het daten over het algemeen toch een stuk serieuzer. Wij denken na 3 dates dat we “iets” hebben maar de meeste mannen gaan hier toch wat anders mee om.

De eerste twee weken zijn vaak het leukst. Je laat beiden je beste kant zien, het is ontspannen en gezellig en je onderneemt leuke dingen.

Na twee weken worden de eerste shocking pink wolken minder roze. Je leert elkaar steeds beter kennen. De maskers vallen langzaam af en je ziet meer van je toekomstige lover. En hij ziet meer van jou. Er kunnen dan wat wrijvingen ontstaan, maar als het goed is, is dat ook zo weer opgelost. Zo niet, dan exit.

TIP:

Ga af op jouw onderbuikgevoelens. Vaak weet je zelf wel of

jouw onzekerheden en/of angsten in de weg zitten of dat er fundamenteels iets niet goed zit. Schroom dan niet, kies voor jezelf en stop ermee. Er zijn zoveel mannen en je komt ‘de ware’ echt wel tegen.

IN 7 WEEKS FROM CASUAL TO SERIEUS

De periode tussen de 2 en 7 weken is cruciaal. In 7 weken weet je of het wel of niet wat wordt en wat voor soort relatie het wordt.

En dan…Als er dingen naar boven komen die je vervelend vindt, maar waar je wel mee kan leven, no sweat. Maar als er dingen zijn, die tegen alles waar jij voor staat en wie je bent indruisen: lose him! Nu kan het nog. Hoe langer je samen bent, hoe moeilijker het wordt. En je zal zien dat niet alles zich vanzelf oplost, ook niet als je het graag wilt.

DATE-TIPS VOOR BEGINNERS

Wat zijn punten van aandacht bij daten? Als je veel date ontwikkel je daar een zesde zintuig voor, maar als je nog maar net met het Tinder avontuur begonnen bent, dan zijn dit een paar handige tips:

 1. Heeft hij (jeugd)vrienden? Ook al is hij verhuisd, gescheiden en 3x hertrouwd, er is toch wel iemand die met deze man een biertje wil drinken?
 2. Heeft hij hobby’s of sportactiviteiten? Je wilt toch niet iemand die 7 avonden per week voor de tv zit.
 3. Praat hij slecht over zijn ex? Dan doet hij dan ook straks over jou. De reden waarom de relatie is verbro- ken, zegt veel over jouw toekomstige relatie. Dat wil niet zeggen dat het bij jou ook om die reden misgaat, maar het is wel een punt van aandacht.
 4. Soms is het handig om even niets van je te laten horen. Sommige mannen gaan dan meteen lopen “miepen”, en je wilt toch zeker geen “claimer”?
 5. Laat hem selfies sturen van dat moment. Nee, geen porno, maar gewoon daily life shots, dat geeft een beter beeld dan de opgepimpte foto’s die hij op social media toont.
 6. Waar kijkt of luistert hij naar? Niet dwingend, maar geïnteresseerd vragen wat hij aan het doen is, dat geeft een beter beeld van jouw toekomstige ex.

10 SOORTEN TINDER MANNEN

MY KIND OF GUY;

Er zijn verschillende soorten Tinder mannen en ook al mag je niemand in een hokje stoppen, we doen het lekker toch. Ten- slotte passen we allemaal wel ergens in een hokje. Wij ook. Ook al is dat in het hokje van die leuke, aantrekkelijke, intelligente en ongecompliceerde vrouw. De meest voorkomende mannen op Tinder :

 1. MR MIRROR

Het goedverzorgde type. Het type waar op het eerste gezicht helemaal niets mis mee is. Sterker nog, je vraagt je af waarom zo’n leuke man nog single is. Hij heeft het helemaal voor elkaar; leuk leven, goede baan, aardig in de slappe was, druk sociaal leven, cool huis, kortom ready. Maar hij mist jou. Althans

dat zegt hij. Maar puntje bij paaltje ben jij net zo tijdelijk en vervangbaar als zijn Philip Starck lamp. Voor iedere maand een nieuwe liefde. Het begint leuk, hij is charmant, aantrekkelijk, goed gekleed, casual hip maar niet hipster, jullie doen leuke dingen, hij weet de beste restaurants, de nieuwe cocktailbars en de laatste trends op gadgetgebied. Hè, hè, zegt het bruidsmeisje in je hoofd. Maar let op, hij is niet op zoek naar liefde maar naar een accessoire, een trofee aan zijn arm, eentje waar zijn vrienden van kunnen zeggen: ‘Zo jongen, goed gedaan.’

2. MR DOE-MAAR-NORMAAL- DAN-DOE-JE-AL-GEK-GENOEG

Deze man is serieus, verzorgd en netjes, maar verre van hip. Conventioneel in een leuke nieuwbouwwoning. Heeft een goede band met zijn kinderen, ex-vrouw en schoonouders. Maar niet te vroeg juichen, het is een afstandelijke man. Hij is rationeel, hij heeft wel eens van emoties gehoord, maar die doet hij af als een vaag ziekteverschijnsel. Hij werkt hard, brengt  een goed besmeerde boterham  binnen en zorgt voor een stabiele omgeving. Dat is zijn aandeel. Jouw aandeel is het verzorgende deel. Een degelijke betrouwbare man maar passie en gekkigheid behoren niet tot zijn vocabulaire.

3. MR EX

Een goede band met je ex-vrouw is prettig, tenslotte is zij toch de moeder van de kinderen en ruzie kost veel energie. Maar lieve mannen er zijn grenzen. Een ex die te pas en te onpas binnenloopt is niet handig voor je toekomstige relatie, dus stop daar nu maar mee. Want als wij eenmaal in je leven zijn, is het te laat. En ga in godsnaam niet met je ex op vakantie. Zo fijn voor de kinderen? Sure, scheelt geld, tuurlijk, maar doe het toch maar niet. Ga óf uit elkaar óf blijf bij elkaar maar als je dan toch uit elkaar gaat en op Tinder de nieuwe liefde van je leven probeert te ontmoeten, stop dan met je ex.

4. MR DISAPPOINTING

Zo’n leuke chat. Grappig, leuke woordspelingen, nog nooit zoveel LOL tijdens het typen. Maar nu je hem in het echt ziet, lijkt hij een totaal andere man. Iemand die alleen op papier grappig is, want uit dat samengeperste mondje van hem komt niet veel. Misschien dat een vriend het typewerk heeft gedaan, want uit deze klunzige man kan nooit een lollige noot komen. En hij had toch op zijn minst in zijn profiel kunnen vermelden dat hij zijn enorme sleutelbos aan de lus van zijn spijkerbroek heeft hangen. Tjonge jonge jonge.

5. MR LONELY

Er zijn ook mannen, veel, die alleen maar op zoek zijn naar aanspraak. Ze zijn recentelijk gescheiden en met het verdwij- nen van hun vrouw en kinderen zijn ze in een gat gevallen. Of jij dat even wilt opvullen. Als ze al vrienden hebben dan zijn die verhuisd of leven met hun eigen gezin en die zitten niet op de vernieuwde en verzuurde vrijgezel te wachten. Dus Tinder mag het gebrek aan sociaal leven oplossen. Ze zoeken gezel- schap, geen liefdesrelatie, maar vermaak, dus als je niet teveel zeurt en er redelijk aantrekkelijk uitziet dan ben je een match. En dat kan leuk zijn, voor even. Want al snel kom je erachter dat vrouw en vrienden hem niet voor niets hebben achtergela- ten.

6. MR MARRIED

De categorie die eigenlijk een eigen boekje verdient. Ze zijn ruim vertegenwoordigd op Tinder. Onbegrijpelijk, want daar is Second Love toch voor? Als getrouwde man lijkt me dat juist een uitkomst, geen gezeur en geen valse verwachtingen. Maar wellicht is de spanning er dan af. Dus Tinder. Er zijn mannen die het direct toegeven en het in hun profiel zetten. Lekker duidelijk, dan weet je dat, en is het jouw keus of je wel of niet naar rechts swipet. Maar er zijn er ook die het “nog even” geheim houden. Net zo lang totdat je ze echt leuk gaat vinden, en dat is niet zo moeilijk, want ze zijn charmant,

liefdevol, geïnteresseerd, complimenteus en geven je het gevoel bijzonder te zijn. En net, als je écht voor ze gaat vallen, dan…

ONZINNIG FEITJE

Uit onderzoek bij meer dan 47.000 Tinderaars is gebleken dat ruim 40% niet single is.

7. MR CREATIEF ALTO

Er is een verschil tussen de alternatieve creatieveling en de hip- sters. Beiden hebben de nodige portie arrogantie. Ze lijken leuk met hun spitsvondigheden, zijn alert en verfrissend. Ze lijken easy going maar uiteindelijk zijn zij de kapitein en mag jij blij zijn dat je op hun boot zit. Ik zeg: Laat maar zinken dat schip.

8. MR CREATIEF HIPSTER

Het enige verschil met de Mr Creatief Alto, behalve de baard en we weten allemaal dat dat makkelijk naar rechts scoren is – is, dat je in ieder geval meegenomen wordt naar de hot ’n happening spots. Mocht de date dan echt over de top verschrik- kelijk zijn, kan je in ieder geval op Facebook inchecken in the places to be & to been seen.

9. MR ONE-NIGHT-STAND

Als jij niet “in” bent voor een avontuurtje: red jezelf en blok- keer hem. Maar sta je wel open voor wat spanning, neem de benodigde voorzorgsmaatregelen. En dan bedoel ik niet alleen de voorbehoedsmiddelen, maar ook dat je vriendinnen we-  ten met wie je waar bent. Tenslotte weet jij helemaal niets van hem, behalve een (valse?) naam en een foto. Vertrouwen op je intuïtie is prachtig, maar die wordt wel eens beïnvloed door de hormonen. Dus doe voorzichtig, let goed op, weet wat je doet en ga er dan voor.

10. MR PERFECT

De man waar we dit allemaal voor doen. Jouw prins op je witte Iphone swipet jou ook liefdevol naar rechts. De match is made, en het Tinder avontuur kan beginnen.

TOT SLOT

Mannen committen zich pas later. Terwijl in jouw hoofd er al vakanties gepasseerd zijn, vraagstukken als wat doen we met kerst, waar gaan we wonen en zal ik trouwen in het wit, is hij nog bezig met zich over te geven. Over het algemeen duurt het bij mannen drie maanden. Maar dan is hij er ook. En hij zal dan niet meer zo snel weggaan. Daar zijn wij dan weer rück- sichtsloser in. Maar tot die tijd. Probeer die helikopter-view te houden en te observeren. En vraag jezelf niet alleen af of hij jou nog wel leuk vindt, maar vraag voornamelijk jezelf af of je hem nog wel leuk vindt.

& vooral veel Tinder plezier

10 X TINDER WEETJES

FACTS & FIGURES

 1. Tinder is gestart in mei 2011 en heeft nu al 50 miljoen actieve gebruikers. Dat maakt Tinder een belangrijke speler in social media.
 2. Je kan in 24 landen en dus in verschillende talen Tinderen.
 3. Gemiddeld aantal minuten per dag op Tinder is 60-90 minuten.
 4. De jongere gebruiker logt gemiddeld 11x in per dag, hoe ouder hoe minder vaak.
 5. Boven de 35 neemt het aantal Tinderaars af, wat wellicht de reden is dat we minder vaak kijken, er valt tenslotte minder te zien.
 6. Mannen zijn minder kieskeurig en swipen 46% naar rechts, terwijl vrouwen maar 14% rechtsaf gaan.
 7. Daarentegen is de inlogtijd van vrouwen gemiddeld 8,5 minuut en lezen zij de profielen, terwijl de mannen in 7,2 minuten voornamelijk swipen.
 8. Bruinharige dames zijn 2x zo actief als blondjes op Tinder. Maar alle haarkleuren swipen 74% van de mannen met hipsterbaarden naar rechts.
 9. Deze mannen hebben ook 37% meer matches dan baardloze mannen.
 10. Er wordt dagelijks ongeveer 1 miljard keer geswipet.

Tinder maakt 12 miljoen matches per dag.

Even rekenen en je hebt 988 miljoen afwijzingen per dag. Dus don’t take it personal.

10 X TINDER STORIES – TINDERSTORY 1

Koop de gehele Tinder Survival gids hier: https://www.storieswithnoname.com/shop/ & yeah it’s safe!

Lees ook: Tinderella: A Modern Fairy Tale & 10 Tinder Tips die je niet mag missen