cougar

Het is bijna zomer, tijd om weer uit de winterkleren te komen, op de weegschaal te gaan staan, bikini passen en kijken of we zomerklaar zijn. Deze kus opfrisbeurt hoort daarbij, want niets is lekkerder dan lekker zoenend op het strand de zon in de zee zien zakken, toch?

De ondergeschoven kus

Kussen wordt vaak over het hoofd gezien, zeker  in langere relaties. In het begin heb je zoen-sessies nodig om samen de drempel van de slaapkamer over te gaan. Maar als dat later niet meer nodig is, dan blijkt zoenen toch vaak aan de kant gezet. En dat is jammer, want zoenen is belachelijk lekker en geeft een enorme hoeveelheid plezier, je verbrandt er calorieën mee, het is goed voor je tanden en je hart dus  verdient de kus in het zonnetje te worden gezet.

Mini-kuscursus

Niet full speed

Als je veel te krachtig bent met zoenen, dan is de kans op tandenstoten groot. Je moet wat druk gebruiken, maar niet te veel.

Te veel tong is een overkill

Een kenmerk van “slecht” zoenen is het gebruik van veel te veel tong. Concentreer je meer op alle verschillende manieren waarop je kunt kussen met je lippen. Houd je mond gesloten, open hem een ​​beetje en verstrengel je lippen met die van je partner. Als het tijd is om wat tong toe te voegen, wees dan voorzichtig. Je tong is een ongelooflijk sterke spier, dus je moet oppassen dat je niet overboord gaat. Laat de tongen elkaar zachtjes strelen.

Meer dan mondwerk alleen

De beste kusjes hebben betrekking op het hele lichaam, niet alleen op de lippen! Wikkel je armen om het lichaam van je partner, of streel hun armen, schouders en rug met je handen. Druk je lichaam tegen die van hen. Houd hun gezicht in jouw handen, of haal jouw handen door hun haar.

Be a tease

Breek weg van de kus en kijk je partner in de ogen, met een sluwe glimlach op je gezicht. Trek je lippen weg en streel zachtjes met je duim over hun onderlip. Poets je lippen tegen je partner, zonder ze echt te kussen.

Tijd

Neem de tijd om te zoenen. Het is ontspannend en sensueel.

Wat is jouw kusstijl?

Je kunt aan alle technieken werken die je wilt, maar iedereen zal een andere kussenstijl hebben. Wanneer je iemand kust, let dan op wat je partner doet en waarop die het beste lijkt te reageren. Probeer hun routine aan te passen aan die van jou. Als je niet zeker weet wat je partner leuk vindt, zeg dan: “Kus me hoe je het liefst kust”, volg dan hun voorbeeld. Op die manier leer je precies wat ze leuk vinden.

Het moet wel leuk blijven.

Te veel techniek kan ook weer dodelijk zijn voor het plezier. Zoenen is leuk! Dus doe wat goed voelt, let op de signalen van je partner en de kans is groot dat je het niet “verkeerd” doet.

XoXo

Meer kusjes? Doe de Kustest of lees Hoe goed zoen jij? en vergeet niet 10 x waarom zoenen gezond is