Die we zoooo graag geloven.

Leugen nummer 1: alleen betekent niet altijd eenzaam, en ‘relatie’ betekent niet altijd geluk. Alleen zijn zal nooit leiden tot zoveel eenzaamheid als de verkeerde relatie.

Leugen nummer 2: geluk komt wanneer je alles hebt wat je wilt. Soms raken we zo verstrikt in een poging om iets groots te bereiken, dat we niet de kleine dingen opmerken die het leven magisch maken. Dit, hier, vandaag, zijn de goede oude dagen waar je nostalgisch op terugkijkt de komende jaren.

Leugen nummer 3: hij /zij heeft alles. Iedereen worstelt, sommige mensen zijn gewoon beter in het verbergen. Je weet niet wat er zich afspeelt achter gesloten deuren. Oordelen is een onnodige verspilling van tijd en energie. Als je tijd hebt om andere mensen te beoordelen, dan heb je veel te veel tijd op handen. ‘Let it go’ en iets zinvols te doen!

Leugen nummer 4: het leven is verondersteld om op een bepaalde manier te zijn. Het zijn uiteindelijk alleen onze eigen gedachten die ons pijnigen. Gewoon voelen wat we voelen, en er eerlijk mee omgaan werkt genezend. Wij hebben altijd de vrijheid om te kiezen hoe we willen reageren op wat het leven aan ons brengt.

Leugen nummer 5: je wordt verondersteld om op een bepaalde manier te zijn. Wanneer je stopt met jezelf te vergelijken met andere versies van jezelf, echte of ingebeelde; en als je stopt met jezelf te vergelijken met andere mensen, echte of ingebeelde; dan pas ervaar je een innerlijke vrede die echt is, niet eerder.

Leugen nummer 6: alleen een paar bevoorrechte mensen hebben de mogelijkheid om een geweldig leven te leven. Word elke ochtend wakker en zeg: «Ja, vandaag gaat een geweldige dag worden.» En vind elke middag een reden om te zeggen: «Ja, vandaag is een prachtige dag.» En elke nacht, “Ja, vandaag was een mooie dag.» Dan op een dag, vele manen vanaf nu, zul je terugkijken, lachen naar de herinneringen, en zeggen: «Ja, ik leefde een geweldig leven.»

Leugen nummer 7: om sterk te zijn moet je geen pijn voelen. In werkelijkheid zijn de sterkste mensen juist degenen die pijn voelen. Accepteer het, leer het, werk je er doorheen.

Leugen nummer : fake it, till you make it. Voel de liefde bij het zeggen, “Ik hou van je.» Voel de dankbaarheid voor het zeggen, «Dank je wel.» Voel de nederigheid bij het zeggen: «Het spijt me.» Voel de opluchting bij, «Ik vergeef je.» Voel het voordat je de woorden uitspreekt, dan kan het met minder woorden en gaat het rechtstreeks naar het hart.

Leugen nummer 9: dromen is een verspilling van tijd. De grootste geschenken zijn onzichtbaar voor de ogen, maar diep gevoeld door het hart. Wat we wel kunnen zien, is meestal slechts een kleine fractie van wat er is. Verbeelding is het zien wat er net onder het oppervlak, onzichtbaar voor het oog, te zien is.

Leugen nummer 10: Moeilijke tijden zijn overbodig. Soms moet je laten de verkeerde mensen laten lopen voordat je de juiste mensen tegen kunt komen. Soms moet je zwak voelen om te weten hoe het is om echt sterk zijn. Soms moet je een beetje gebroken voelen om te beseffen dat je nooit echt verbrijzeld zult worden. Soms moet je met een heleboel mensen uit, voordat je liefde ontmoet. En soms moet je daar dan een boekje over schrijven:

Schermafbeelding 2016-05-13 om 16.00.41

Tnder-survival-gids-eboek/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.