Luidt de kop van het RTL nieuws online. En dat houdt in je makkelijker pesterijen en misbruik kan melden.

Die bekendmaking zal niet helemaal toevallig na The Voice-schandaal zijn gemaakt. Tinder geeft aan hun personeel te trainen in het omgaan met slachtoffers seksueel misbruik. Maar hoe zit het dan met de slachtoffers van financieel misbruik?

Je kan het je natuurlijk niet voorstellen. Dat je €145.000 over hebt, laat staan weggeeft aan een persoon die je nog nooit hebt gezien. Toch gebeurt het en vaak ook. Volgens Fraudehelpdesk werd via datingfraude in 2021 bijna 7 miljoen euro buitgemaakt bij 218 slachtoffers.

Komt dit je bekend voor? Klik dan eens op deze link: https://community.slachtofferhulp.nl/fraude

Liefdesverdriet

Je staat er misschien niet bij stil, maar naast de schaamte en het enorme financiële verlies heb je ook emotioneel schade geleden. Niemand geeft binnen enkele minuten honderden euro’s aan een complete vreemde, daar gaat heel veel tijd overheen en de dader zal zijn trucjes hebben om het slachtoffer emotioneel zo diep mogelijk te raken. Want alleen dan, kan je de volgende stap zetten naar financiële ondersteuning.  

Backgroundcheck        

Als je dan toch op de een of andere manier blind van Tinder-liefde bent, komt het dan niet in je op om die persoon te googelen? Misschien niet uit argwaan maar uit nieuwsgierigheid, want als je op iemand valt, wil je toch alles maar dan ook alles weten van die persoon? Tinder zegt zich in ieder geval achtergrondchecks in te gaan stellen.  

Dat en veel meer tips voor €1,- ? Koop dan hier de TinderSurvivalGids editie 2016 Via Bol.com of rechtstreeks via de maker, en ja de website is veilig

Seksueel geweld

Naast financieel leed schijnt er ook veel seksueel geweld plaats te vinden via de datingsapp. Medewerkers krijgen nu training om dat te herkennen en daarmee om te gaan. Ook zal het makkelijker worden om dit te melden. Het ziet er naar uit dat The Voice-schandaal niet alleen Nederland wakker heeft geschud maar zelfs het wereldwijde web in actie komt hiertegen. Dat werd tijd, want er zijn zoveel verschillende soorten misbruik die je tegen kan komen online, denk aan:

  • phising
  • identiteitsfraude
  • verbaal misbruik
  • seksueel misbruik zoals aanranding

Vrouwvriendelijke apps

Tinder had ook iet veel keus, de concurrentie zoals Bumble, zijn al langere tijd een stuk vrouwvriendelijker geworden. De abonnementen die Tinder aanbiedt zoals Plus, Gold of Platinum zorgen er al voor dat het iets lastiger toegankelijk wordt maar daarmee is datingsmisbruik nog steeds niet uitgesloten.

bronnen o.a.:

https://news.sky.com/story/tinder-rapist-who-sexually-assaulted-five-women-he-met-on-dating-app-is-jailed-for-life-12513352

https://www.propublica.org/article/tinder-lets-known-sex-offenders-use-the-app-its-not-the-only-one