,

10 meest voorkomende misverstanden over Tinder

datingsapp

Tinder is zo plat, zo sophisticated, zo grappig en zo vervelend als je het zelf wilt maken. Je profiel zegt veel over de soort mannen/vrouwen die je aantrekt en de mannen/vrouwen die jij naar rechts swiped zegt veel over de soort reacties die je zal krijgen. Dus je hebt het grootste deel in eigen hand. Tinder heeft vele fans en toch hebben ze een sleazy image.

Als je eerlijk zegt dat je een Tinder date hebt, wordt er al snel gedacht dat je uit bent op een snelle wip. En dat is misverstand nummer 1. Natuurlijk als je dat wilt, dan zal je dat wel lukken. Maar als dat niet is waar je naar op zoek bent, dan kom je dat ook echt niet tegen.

Misverstand nummer 2; je kan geen ware liefde kan vinden via deze app. Menig Tinder huwelijk is al gesloten en van al dat Tinderen zijn ook al kinderen gekomen. Het kan dus wel. De kans is niet zo groot, maar dat is die van de Staatsloterij ook niet, toch wint er iedere maand iemand de hoofdprijs.

Misverstand nummer 3; is dat Tinder niets anders is dan een vleeskeuring. Als je in de kroeg bent en je kijkt om je heen voor een potentiele date dan kijk je toch ook eerst naar het uiterlijk, dus waarom zou dat in de digitale wereld anders zijn.

Misverstand nummer 4; iedereen is eerlijk op Tinder. Helaas de wereld bestaat uit heel veel oprechte mensen maar er zijn er ook die niet de (hele) waarheid vertellen, en je laat natuurlijk niet meteen het achterste van je tong zien, zeker niet als je echt wel into him/her bent.

Misverstand nummer 5; iedere match is een date. Jammer genoeg is dat niet zo, vele Tinderaars openen niet de conversatie en als niemand iets chat dan blijft het akelig stil en heb je een hele rij aan stilzwijgende matches om mee te pronken, maar niet om mee te daten.

Misverstand nummer 6, je profieltekst wordt gelezen. Ook dat is niet helemaal waar, mannen swipen sneller naar rechts zonder te lezen. Terwijl vrouwen meer tijd nemen voor het lezen van de profielen.

Misverstand nummer 7, alleen de overblijvers zitten op Tinder en daar zal wel wat mis mee zijn. Ja, sommige hebben inderdaad een steekje los maar de meeste Tinderaars zijn serieus op zoek naar liefde, en een nieuw liefje tegenkomen in de buitenwereld blijft toch lastig.

Misverstand nummer 8, iedereen op Tinder is vrijgezel. Ook dat is niet waar, sommige helften van stelletjes zetten dat bij hun profieltekst maar er zijn er ook  die die informatie nog even achterhouden. Als je de juiste vragen stelt dan kan je daar wel snel achterkomen.

Misverstand nummer 9, internetdaten is gevaarlijk. Zo lang je niet afspreekt in kelders, niet meteen met iemand mee naar huis gaat, maar op een openbare plek afspreekt, kan er niet zoveel gebeuren. Het is alleen niet  emotioneel risicoloos. Zowel in goede als in minder goede zin.

Misverstand nummer 10, internetdaten is verschrikkelijk. Leuk, ja. Je ontmoet mensen die je anders nooit ontmoet zou hebben en je hebt hele andere gesprekken, komt op andere plekken en leert veel over jezelf en over allerlei andere zaken. Kortom, het is verschrikkelijk leuk.

Koop de Tinder Survivalgids op: StoriesWithNoName