seks kama sutra

Sexting is ingeburgerd. Het is zo ‘gewoon’ geworden dat er maar weinig mensen zijn die nog nooit een sexy foto van zichzelf heeft verstuurd. De meeste mensen hebben dat wel eens een keer gedaan. En die zijn van alle leeftijden. Jong en oud stuurt naakte of gewaagde foto’s de wereld in. Toch is er een groot verschil of je het doet in je ‘onschuldige’ tienerjaren of dat je het doet als ‘oude bes’. En ongeacht de leeftijd, schijnt het nog verslavend te zijn ook.

Hoe ouder, hoe makkelijker

De risico’s zijn bij iedereen bekend, alleen zijn de gevolgen van het ‘viral’ voor een tiener of twintiger veel ingrijpender dan voor een 40 plusser. Want laten we wel zijn, de kans dat het op het world wide web wordt verspreidt als je al op leeftijd bent, is een stuk kleiner. En mocht het toch gebeuren dan is dat minder cruciaal voor onze carrière en sociale omgeving dan dat je nog aan het begin van het leven staat. Dan kunnen comprimerende foto’s een blokkade zijn die je tot in de lengte van dagen kan achtervolgen.

Hoe makkelijker, hoe gevaarlijker

Juist omdat het zo ‘normaal’ is geworden om sexy foto’s van jezelf te verspreiden, loop je het risico het net iets te leuk en te spannend te vinden. Want hoe meer pussy pics je stuurt en hoe meer dick pics je ontvangt, hoe groter het risico op verslaving is. Het klinkt misschien raar maar er zijn grote groepen mensen sexting verslaafd. Want net als met drank en eten zijn er een paar die het dwangmatig doen en daar mee is excessive sexting een ‘ding’ geworden.

Google het maar

En je zal zien dat er zelfs websites zijn die het makkelijker maken en waarop je gerate kan worden. Seksuologe Mandy Ronda krijgt er zoveel dat ze een ludiek statement tegen ongevraagde dick pics heeft bedacht. Echt een briljant idee. Bravo Mandy!

Rare wereld

We leven in een vreemde wereld waar enerzijds alles maar moet kunnen en zelfs politici (gelukkig nog niet in Nederland, zo ver als ik weet) foto’s van hun geslacht ten pas en zeker ook ten onpas delen. En anderzijds waar classy tijdschriften over seks zoals Oh! magazine juist uit de winkels wordt verbannen en waar orgasme-kloof een heus ding blijkt te zijn.

SAA

In Amerika zijn er seksverslaafde organisaties zoals Sex Addicts Anonymous die dwangmatige cybersex probeert tegen te gaan. Of wij dat in Nederland ook hebben, weet ik niet maar het is wel iets om serieus te nemen. Want hoe gewoner het wordt, hoe meer mensen het doen, hoe groter de kans op overmatig en dwangmatig gebruik. Wees dus gewaarschuwd. Misschien moet er een waarschuwingsmelding op je telefoon komen, net zoals bij de reclames over geld lenen en pakjes sigaretten: Pas op! Sexting kan je verneuken.   of zo iets. Weet jij een betere? Laat het me weten.. Mail me!

En ter afsluiting een “lullig” feitje: seksverslaving komt niet voort uit een drang naar seksuele bevrediging, maar de verslaving ligt in de opwinding van het zoeken naar een partner. Het is de zoektocht die verslavend is.

Meer lezen over Sexting? Lees het Artikel van LieveLieseLotte op LOTTELUST