cougar

Oudere vrouwen & jongere mannen. 5 voordelen, 3 nadelen & waar komt die uitdrukking toch vandaan?

Een cougar is een economisch onafhankelijke vrouw boven de veertig die een (seksuele) relatie met een veel jongere man op het oog heeft. Dat zegt Wikipedia. Waarom de naam cougar is gegeven, is mij volkomen onduidelijk. Want wat heeft een poema ermee te maken? Een sluwe, ervaren katachtige die achter een klein klein konijn aanzit.

 

Waar komt de uitdrukking ‘cougar’ vandaan?

De term Cougar vindt zijn oorsprong in 1999. Twee vrouwen hebben toen Cougardate.com, opgericht. Voordat ze de naam hadden vertelde een neef dat de twee dames als poema’s waren op zoek naar kleine weerloze dieren. De neef zei dat hij de term van spelers in zijn hockeyteam had opgepikt. Het is lastig te herleiden, maar gezien het jaartal zou dat wel eens waar kunnen zijn. Waarom ben jij aantrekkelijk voor jongere mannen?

5 cougar voordelen

#1: jij speelt geen spelletjes

Ja, in bed misschien maar niet daarbuiten. Je bent te zelfbewust om na het versturen van je appje de minuten te tellen.

#2: jij weet wat je wilt

In bed en daar buiten. En dat maakt jou rete-aantrekkelijk. Want mannen vallen op sterke vrouwen, die onafhankelijk zijn en weten wat ze willen.

#3: Jij bent meer vrouwelijk

Kijk eens goed om je heen, de hipster dertiger op de swap-fiets met vans en te korte broeken. Zeg nou zelf…

#4: ze weten van wanten

Ervaring telt. Je weet wat je lekker vindt, je hebt het allemaal al een keer gedaan dus je lakens optrekken of het licht uit doen.. been there done that.

#5: No-more drama

Mislukte relaties, vechtscheiding misschien? Je hebt het al meegemaakt dus je raakt niet van slag bij de eerste de beste tegenslag. Misschien wankel je even maar daar blijft het ook bij.

3 cougar nadelen

# 1: zwaartekracht heeft zijn werk gedaan

Ja, sorry dames maar aan de natuurwetten valt niet te tornen, hoeveel botox je er ook inspuit, hoe gelift je ook bent, er blijft altijd te zien dat je niet meer piep bent. Dat is niet iets om je voor te schamen. Wees er trots op. Iedere rimpel heeft zijn verhaal. Het is de ervaring die telt.

#2: Desparate  & Bitter

Helaas wel. Sommige vrouwen van 40+ zijn gewoon zuur. Ga maar eens naar een vrouwendag in de sauna en kijk om je heen. Hoeveel dames zie je lachen? Zie je met pretoogjes lopen? Sommige van ons zijn echt bitter en dat maakt je niet mooier. Dus doe er iets aan. Het is nooit te laat om nog een happy life te hebben. En een jongere minnaar die jou in bed pleziert kan daar zeker toe bijdragen. Want orgasmes hebben veel gezondheidsvoordelen, meer dan je denkt. Lees hier….40+? Skip de beautysalon, let’s have seks!Sexercise. Seks als ultieme calorieverbrander.

#3 :Kids & familie

Ook dat kan. En het zou zou kunnen zijn dat jouw lover dezelfde leeftijd heeft als jouw volwassen zoon. Gaat hij liever gamen met je zoon, stop er dan mee. Zo niet, geniet ervan. Het leven is maar kort.

Dus…

De echte allure van cougars is de ervaring, vrouwelijkheid, open seksualiteit en no-nonsense houding. Ze weten de juiste hoeveelheid uitdaging te geven zonder spelletjes spelen en de onnodige frustratie van jongere vrouwen. Dus voor alle jongere mannen die dit lezen, zijn die er?, go for it. En voor alle 40+ lady’s: go for it. Schaam je niet voor je leeftijd, wees er trots op ook op je lichaam ook al is het niet meer zo strak als toe, jij hebt veel andere voordelen te bieden.

Goede jacht,

LieveLieseLotte