sekssleur

De verlichter

Voor jou draait seks om stressverlichting. Seks is voor jou de ultieme ontspanning, een manier om stoom af te blazen en tot rust komt. Je slaapt beter na de seks, zowel met een partner als solo. Orgasmes zijn belangrijk voor je omdat ze dat gevoel van opluchting of bevrijding geven. Seks zonder hoogtepunt voelt gewoon niet compleet voor jou.

De verkenner

Seks is je speeltuin. Je houdt van spelen en ontdekken van nieuwe dingen. Je bent nieuwsgierig en houdt van experimenteren en nieuwe dingen uitproberen. Je komt graag uit je comfortzone. Je neemt seks niet al te serieus en je kunt erom lachen het niet perfect verloopt. Je kunt artikelen en boeken over seks lezen en je hebt je misschien zelfs aangemeld voor een cursus.

De handelaar

Je bent vrijgevig, en vind dat de belangrijkste kwaliteit van seks. Je zoekt de perfecte balans tussen geven en ontvangen. Jij en je partner zijn willing en enthousiast. Jullie staan open staat voor elkaars behoeften en zijn bereid bent om samen te werken.

De gever

Seks is een plezier dat je graag aan je partner geeft. De seksuele ervaring van je partner is minstens zo belangrijk die van jezelf, misschien zelfs nog wel meer. Je stemt af op je partner en het geeft jou een goed gevoel te weten dat je je partner een goed gevoel heeft. Ontvangen is lastiger voor je dan geven.

De beschermer

Veiligheid is voor jou het belangrijkste in bed. Je wilt je veilig voelen en je partner hetzelfde veilige gevoel geven. Wederzijdse instemming en grenzen zijn belangrijk voor je. Misschien heb je in het verleden onprettige seksuele ervaringen gehad, waardoor je nu op zoek bent naar veiligheid. Of misschien vind je het gewoon prettig om een vertrouwensband  met je partner te hebben.

De achtervolger

Je houdt ervan om je gepassioneerd te voelen. Je passie is bijna dierlijk. De seksuele energie tussen jou en je partner is belangrijk voor je. Je houdt er van om je te laten gaan, om jezelf in het moment te verliezen. De beste seks voor jou is, als de tijd stil lijkt te staan.

De plezierzoeker

Puur lichamelijk plezier is jouw drijfveer. Je geniet van aanrakingen. Fysiek contact is belangrijk voor je. Je hoeft geen emotionele band met iemand te voelen om geweldige seks te hebben.

De voorranggever

Seks heeft voorrang in jouw relatie. Je houdt niet van smoesjes, geen excuses dat je te druk of te moe bent. Intimiteit staat voorop. Je waardeert je seksleven en je bent bereid er tijd en aandacht aan te besteden. Je houdt van routines op dat gebied.

De romanticus

Seks gaat helemaal over verbinding voor jou. Je wilt echte emotionele intimiteit ervaren terwijl je fysiek bent. Het is belangrijk voor je om volledig aanwezig te zijn in het moment. Je bent van de langzamere en langdurige seks. Je maakt oogcontact tijdens en je laat je partner weten dat je van hem of haar houdt.

De spirituele

Seks verbindt je met en hoger doel. Je vindt dat seks een transcendente ervaring moet zijn. Seks is groter dan wat er in het lichaam gebeurt. Je bent misschien religieus, of je geniet van oosterse filosofieën zoals Tantra.

De sensatiezoeker

Voor jou is het een sensatie om seks te hebben die voelt alsof je iets doet wat niet mag. Je houdt van BDSM en geniet van een element van macht in je seksleven. Je domineert of je laat je dominderen, je houdt ervan om de grenzen op te zoeken.

Vrij vertaald naar: vmtherapy.com/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *