orgasmekloof

Wat is het precies?

Met orgasmekloof wordt het verschil bedoeld tussen mannen en vrouwen als het gaat over klaarkomen. Dat kan komen omdat vrouwen moeizaam of helemaal niet tot een orgasme kunnen komen en hun mannelijke partner wel. Maar ook dat vrouwen er gemiddeld 3x langer over doen om klaar te komen dan hun mannelijke bedpartner. In beide gevallen is het eindresultaat hetzelfde namelijk een onbevredigend gevoel voor beide partijen. Want geen orgasme kunnen krijgen is voor vrouwen vervelend maar het tast ook de mannelijkheid aan omdat zij denken iets verkeerd te doen. Ook te vroeg komen levert de nodige stress op.

Wat zijn de oorzaken?

Kennelijk heerst er nog steeds de gedachte dat seks een synoniem is voor penetratie. Wij, lezers van LieveLieseLotte, weten dat seks veel meer is dan dat. Toch zijn er veel vrouwen die er alles aan doen om hun partner te behagen en hun eigen genot daarbij vergeten. En dat is anno 2019 toch een groot gemis voor zowel vrouwen als mannen, want seks is genieten van elkaar en dat kan alleen als er twee plezier hebben.

Wat zijn de gevolgen?

Als seks geen plezier oplevert dan neemt de zin steeds meer af. Vrouwen die niet opgewonden zijn, blijven droog en dat kan een pijnlijke aangelegenheid zijn. Als dat vaker voorkomt, ren je niet direct naar de slaapkamer, maar verzin je een smoes om het vandaag niet te doen.

Wat kan je eraan doen?

Om het orgasmekloof op te lossen, moet men de aandacht van penetratiedrang verschuiven naar clitorale stimulatie. Toch snap ik het niet helemaal. Ik begrijp niet de taboe die er kennelijk in relaties heerst over seks. Waarom is dat zo moeilijk bespreekbaar? Mijn man is chef-kok. Als hij iedere dag spruitjes zou koken voor me, wat voor een keer prima is, maar altijd is toch echt te veel van het goede, zou ik toch voorstellen om een keer iets anders klaar te maken. Waarom is dat anders als het om seks gaat? Zeker in relaties zou dat toch bespreekbaar moeten zijn? Wil niet iedereen een open en eerlijke relatie waar beide partijen van genieten? Of leef ik in een erotische droomwereld?

Wat moet je absoluut niet doen?

Do not Fake it. Ever.

Als je iets absoluut niet moet doen, is het het faken van een orgasme. Je geeft namelijk niet alleen je partner maar ook je lichaam een verkeerd signaal af. En dat staat een echt orgasme in de weg. Ook al zijn er geluiden dat het nep hijgen en kreunen je kunnen helpen om in de mood te komen, je lichaamsgeheugen slaat jouw handelingen op en dat kan echte lust in de weg zitten.

Het erbij laten zitten

Seks is leuk en lekker. Dat is niet iets om je voor te schamen. Seks in een relatie doe je samen, het is tweerichtingsverkeer, waarom zou je genoegen nemen met het enkel en alleen bevredigen van je partner? Waarom neemt je partner daar genoegen mee? Weet hij het niet? Hij, want uit onderzoek blijkt dat in lesbische relaties het fenomeen orgasmekloof niet voorkomt. Het is een hetero-probleem. Maar is er dan niet meer aan hand dan een slaapkamerprobleem? Weten vrouwen dan niet wat ze lekker vinden, waarderen ze hun eigen lichaam en seksualiteit niet? Want als jij weet wie je bent, hoe je bent dan geef je je vent toch de juiste richting aan zodat jullie samen tot een hoogtepunt kunnen komen? Of zijn vrouwen nog steeds niet zo seksueel geëmancipeerd als ik zou willen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Mail me!