menopauze

Maar een handvol dieren hebben een menopauze: mensen, beluga’s, narwallen, grienden en orka’s. Wetenschappers concludeerden dat bij orka’s de vrouwen de aandacht dan kunnen richten op het voortbestaan ​​van hun families in plaats van op het baren van meer nakomelingen. Daarnaast is er een tweede reden die het gevolg is van de ongebruikelijke familiestructuur bij orka’s. Oudere vrouwtjes komen in de menopauze omdat hun oudste dochters kalveren krijgen. Die kalveren leiden tot ruzie over eten. De senior moeder orka helpt door voedsel en kennis te delen en door op te passen.

Waar de meeste dieren sterven als de reproductie stopt, wordt de vrouwtjes orka de leider van de groep na de menopauze. De senior moeder is bij uitstek het dier dat het hele boeltje kan leiden daar de groep druk is met voortplanten, eten vinden en meer orkadingen. Laten we daar een voorbeeld aan nemen. Ik denk aan Marianne Ploumen en Sigrid Kaag. Beide de overgang voorbij. In totaal goed voor zes volwassen kinderen en nul kleinkinderen. Ik vermoed dat er geen tekort aan kinderopvang zal zijn en dus kunnen deze politieke orka’s het hele boeltje wel gaan leiden.

Geen gesodemieter

In beide partijen geen intern gesodemieter sinds zij aan het roer staan. Vergelijk dat met een CDA die dit jaar koploper werd van de integriteitsindex omdat ze de meeste politieke affaires veroorzaakten, een PVV die door het gedrag van Dion Graus koploper is van de lijst walgelijke mannen, de VVD neemt het historisch niet zo nauw met declaraties en nevenfuncties.

#Teammenopauze

Als we Darwin erbij halen dan is aanpassing aan veranderende omstandigheden de beste overlevingsstrategie. Dat had hij gezien bij dieren en wij mensen blijken dat ook te doen. Hoe kan het dan dat bij ons vrouwen na de overgang zo’n beetje gebuut worden? Het is te laat voor een ‘leve de evolutie’ campagne. Menopauze als de reden voor leiderschap zie ik niet zo gauw trending worden op twitter. Echter, mensen hebben voor minder op iemand gestemd. We hebben nog een paar dagen voor #TeamMenopauze of #Voor een eerlijk menopauze. Oké er moet nog even een marketeer naar kijken. Persoonlijk vind ik het een fijne gedachte als ik naar ze kijk en luister. Ik denk dan zij hebben het allemaal gehad en zie ze gaan. De orka’s.

In Engeland noemen ze orka’s killer whales. Het is het meest geduchte roofdier naast de grote witte haai. Maar van de twee enorme dieren is de orka de meest formidabele. Het blijkt dat iedere keer dat orka’s door een gebied trekken, de grote witte haaien verdwijnen en pas het volgende seizoen terugkeren naar hun jachtgebied.

#overgang #hormonen #balans #menopauze #hormoneninbalans #vrouwen #gezond #menstruatie #stress #liefvoorjejezelf #libido #sekslust #LieveLieseLotte #Resetjouwseksleven #seksleven #sexlife #sekschallenge #sexchallenge #overgangsklachten #pms #balans #menstruatiecyclus #vrouwen #oestrogeen #opvliegers #gynaecologischeklachten #vrouwenklachten #vrouwengezondheid #lust #love #sexy #passion #couplegoals #romance #sexdrive #sexmotivation #ZininSeks #Zinmaken #Sekstijdensdeovergang