elvie kegeloefeingen
elvie kegeloefeingen

Elvie het vernuftige apparaatje wat je wel kan helpen om door de overgang heen te komen

In het artikel dat LieveLieseLotte.nl schreef voor Bedmanieren.nl lichtte ik kort de hulpmiddelen toe die vrouwen in de overgang kunnen gebruiken om hun seksuele opwinding te behouden. Een van deze hulpmiddelen is het doen van de zogenoemde kegeloefeningen.

Gynaecoloog Kegel

Kegeloefeningen zijn oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen. Ze zijn uitgevonden door de gynaecoloog Arnold Kegel. De bekkenbodemspier is de spier die ervoor zorgt dat je jouw plas kan ophouden. Deze oefeningen zijn dan ook gedacht om incontinentie tegen te gaan. Tegenwoordig worden ze ook veelal gebruikt als een herstel training na de geboorte en om het seksuele plezier een stimulans te geven. Er zijn 3 soorten oefeningen die op Wikipedia goed worden omschreven. En er zijn ook hulpmiddelen om deze spier te trainen.

Geisha balletjes

Een van deze hulpmiddelen zijn de zogenoemde geisha balletjes, ook wel ben-wa balletjes of vaginale balletjes genoemd. Het is een effectief middel gebleken om incontinentie tegen te gaan, je lichaam voor te bereiden op een zwangerschap, helpt bij herstel na een bevalling en helpt vrouwen in de overgang om de intimiteit te verbeteren. Elvie is een effectief hulpmiddel gebleken bij de training van deze voor ons onzichtbare spier.

Award winning

De technologie staat niet stil en ook op dit gebied komt de techniek ons te hulp. De award winnende trainer Elvie staat in verbinding met een app, die de oefeningen begeleidt. Met behulp van kracht- en bewegingssensoren, meet zij de kracht van de samentrekking en merkt ze of je je oefeningen correct doet. Als je knijpt, gaat het diamantje omhoog, zodat je direct feedback krijgt. Het is als een personal trainer voor je bekkenbodemspier.

Elvie wordt aanbevolen door fysiotherapeuten, verloskundigen en persoonlijke trainers overal ter wereld. Gemaakt door vrouwen voor vrouwen. En om die reden alleen al horen zij thuis in LieveLieseLotte’s Woman on a mission.

Koop de Elvie hier:

Elvie

Lees ook: 45+ en minder zin in seks tijdens de overgang?Waarom 40+ singles een vibrator moet gebruiken!