Denk jij dat mannen het makkelijker hebben dan vrouwen? Op sommige terreinen heeft manzijn zeker voordelen lees maar 8 redenen waarom het soms klote is om vrouw zijn. Toch geeft 70% aan dat mannen het niet veel makkelijker hebben.

1. Oh, that’s cute

Vrouwen worden vergeven voor hun zwakte. Het wordt als schattig ervaren. Een vrouw zal altijd worden geholpen en ondersteund, terwijl een man al snel als zwakkeling wordt afgeschilderd. Niemand zal zeggen dat een hulpeloze en zwakke man schattig is.

2. TomBoy

Als een vrouw zich mannelijk gedraagt, is Tomboy geen vies scheldwoord. Maar oh wee als een man vrouwelijke trekjes heeft, dan maken zowel mannen als vrouwen hun het leven er niet makkelijker op.

3. Cry baby, cry

Een vrouw mag haar emoties uiten, ze kan praten over alles wat haar bezig houdt en haar waterlanders vrij de loop laten. Terwijl een man al snel een ‘pussy’ genoemd zal worden.

4. Double standaards

Er zijn veel zaken waar vrouwen probleemloos mee wegkomen en waar mannen toch echt op afgerekend worden. Denk maar aan het veroorzaken van een auto-ongeluk of sla maar eens een vent. Als hij dat zou doen, is de wereld te klein. Terecht, natuurlijk, dat dan weer wel.

5. I want sex

Als vrouwen hun best doen, hebben ze seks wanneer ze maar willen en vaak ook met wie ze maar willen. Mannen zitten niet in die luxepositie. Die moeten maar afwachten of ze door onze keuring heenkomen.

6. No demands

Als een 30-jarige vrouw nog bij haar ouders woont en een lullig baantje heeft, kijkt niemand daarvan op. Maar als man kan dat echt niet.

7. Up-daten

Vrouwen hebben een grote kans om een ​​relatie te beginnen met een man die een hogere sociale financiële status heeft. Een relatie tussen een directeur en serveerster wordt heel normaal bevonden, terwijl andersom, down-daten, toch wat wenkbrauwen doet fronsen.

8. You are beautiful

Een vrouw kan haar uiterlijk verbeteren met make-up. Maar als een man van nature niet aantrekkelijk is, dan kan hij daar weinig aan doen. Helaas is het wel zo dat mannen mooier worden naarmate ze ouder worden en ondanks dat de zwaartekracht geen onderscheid maakt in sekse is dat bij vrouwen toch niet vaak het geval.

Meer LieveLieseLotte lees ook: