,

8 redenen waarom het soms klote is om vrouw zijn

40+ single

Vrouw zijn is leuk, heeft veel voordelen, maar het kan soms ook best lastig zijn. Vandaag 8 redenen waarom het soms klote is om vrouw te zijn.

1. Kleren maken de vrouw

Misschien niet alle vrouwen, maar de meeste van ons zijn toch wel een beetje koopziek. En ook als je dat niet bent, heb je vastwel eens voor garderobekast gestaan ​​en gezegd: “Ik heb niets om aan te trekken!”? Natuurlijk heb je genoeg kledingstukken om op zo’n manier te combineren dat je fatsoenlijk de deur uit kan, maar wat we bedoelen is: “Ik heb niets om te dragen voor wie ik vandaag moet of wil zijn.” Zelfs in de regen willen we er hip uitzien. Wat vrouwen dragen wordt nog steeds belangrijker gevonden dan hoe mannen eruitzien. Want eerlijk of niet we worden nog steeds beoordeeld op onze kleding, haar en make-up keuze. En we doen daar met z’n allen hard aan mee, dat blijkt uit de miljardenomzet van de mode-industrie, en zeker ook uit de tijd die wij besteden aan het zoeken naar goedkope designers kleding op bijvoorbeeld de geweldige Luxuryoutlet.eu  of last- season bij Zalando-lounge.nl om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

2. Emoties

Altijd maar weer die emoties, die te pas en ten onpas de kop op doen duiken. Of je nu een puppy op straat ziet lopen, een romantisch happily ever after op tv ziet, emoties nemen ons over. Hoe we ook ons best doen, we zullen het nooit 100% onder controle krijgen. En net, als we denken oké, we own this shit… komt de overgang… hoe kut is dat?

3. O-O ohohoh

We zijn nog steeds behoorlijk getraumatiseerd over onze menstruatie, ook al zijn we nu 40+. Vrouwzijn maakt “vrouwelijkheid” niet gemakkelijker. De eerste keer ongesteld was een ramp, voor sommige is het een maandelijks terugkerende tragedie en als het allemaal achter de rug is begint de ander O pas echt ons leven op zijn kop te zetten met opvliegers, slapeloze nachten en stemmingswisselingen. Geef mij maar een menopauze, met een cabrio en een jongere lover.

4. the little ones

Het mooiste wat een vrouw kan overkomen, is ook meteen het meest traumatische. De zwangerschap alleen al kan je het gevoel geven dat je 9 maanden een weggelopen Artis-bewoner bent, om over bevalling nog maar te zwijgen. En dan begint de ellende pas. Want hoe je het ook went of keert, hoe geëmancipeerd je ook bent, vrouwen doen altijd meer in het huishouden en met de kinderen dan mannen. En dat is niet altijd een bewuste keuze.

5. Talk Talk Talk

Vrouwen praten veel. We voelen veel en kennelijk moet dat allemaal in woorden omgezet woorden. We hebben dan ook een stempel dat we veel ‘lullen’. En vaak over niets. Uit onderzoek bleek dat wanneer vrouwen 25 procent van de tijd of minder praten, wordt het door mannen ervaren als een ” evenwichtig gesprek”. En als vrouwen 25-50 procent van de tijd praten, ‘domineren we het gesprek’. Hoe oneerlijk is dat?

6. Oh jee…

Vrouwen zijn bange wezentjes. We geven het niet graag toe, maar we lopen ‘s nachts wel door de straten met onze sleutels als wapen tussen onze vingers geklemd. We praten er urenlang met elkaar over aan de telefoon. We gaan niet uit van het goede, we wachten op het slechte. Omdat we denken dat dat realistischer is en we zouden geen vrouwen zijn als we niet graag op alles voorbereid zouden zijn.

7. Tired, fat and ugly

We zijn zo moe. Zo moe van ons zelf, onze gedachtes, ons doemdenken, onze angsten, onze emoties, onze twijfels voor de kledingkast en onze altijd en eeuwige onzekerheid. Want hoe vaak we ook naar de sportschool gaan, hoeveel designers kledingstukken we ook voor een prikkie hebben gescoord, hoeveel botox je er ook in het gespoten, we blijven altijd ons we ergens onzeker over voelen. En als het niet het uiterlijk is dan zijn we wel ergens anders niet goed genoeg voor… vermoeiend toch? Dus laten we er mee stoppen. En vandaag op 8 maart 2019, internationale vrouwendag, met elkaar afspreken dat we goed genoeg zijn. Niet perfect maar gewoon goed genoeg.

8. Sexy or not

We masturberen net zoveel als mannen. Vrouwen kunnen net zo gedreven worden door hun lusten als mannen. Maar nog steeds is er een taboe. Vrouwen met meerdere bedpartners worden ook vandaag nog met minder respect behandeld dan de mannelijke varianten. Mannen houden van seks. En vrouwen vergeten hun eigen lusten of komen er niet voor uit. Daar komt het woord orgasmekloof vandaan. Maar is vandaag, 8 maart 2019, internationale vrouwendag niet tijd dat we opstaan en onze seks claimen.

Zou jij liever een man willen zijn?

59% van de ondervraagde in onderstaandeenquête zou liever een man willen zijn. In Nederland is dat getal zelfs 63%. Zou dat komen omdat we denken dat mannen het makkelijker hebben? Denk jij dat mannen of vrouwen het makkelijker hebben? Laat het me weten. En lees er alles over op LieveLieseLotte.nl

Bron: https://www.rrrather.com/view/40

Meer LieveLieseLotte lezen?