LieveLieseLotte wenst iedereen een sexy 2020! Een nieuw decennium waar we het beste van gaan maken, the new and improved you nu met 20 goede voornemens waar je wat aan hebt en die je kan volhouden, makkelijk!

De eerste dag van het jaar is het perfecte moment om je leven opnieuw te prioriteren en doelen te stellen voor de komende maanden.

1 Money, money, money.

Als je de kranten mag geloven gaan we er allemaal op vooruit in 2020. Dat is mooi! En voldoende geld, zorgt voor minder zorgen. Maak dus een budget. Open een aparte rekening voor je boodschappen en zet wat geld apart. Dit is een leuke manier, die je nauwelijks merkt en waarmee je toch 1400 euro apart legt.

2 Drink minder alcohol.

Je weet al dat je niet hoeft te drinken om plezier te hebben – en dus waarom zou je dit jaar niet degene zijn die je bezuinigt en meedoen aan de nuchtere nieuwsgierige beweging? Dit kan je humeur, slaap, huid en immuunsysteem verbeteren. Bovendien helpt het u ook geld te besparen.

En misschien wil je wel meedoen aan Dry Januari? https://ikpas.nl/inschrijven/

3 Fitter is blijer

Natuurlijk kan je lid worden van een sportschool, maar je kan ook andere manieren bedenken om fitter 2020 in te gaan. Neem eens de trap. Een studie ontdekte dat vermoeide vrouwen die 10 minuten de trap opliepen, een grotere energie boost kregen dan degenen die het cafeïne-equivalent hadden van een blikje frisdrank of een half kopje koffie, en dan hebben we het nog niet eens over de verbrande calorieën! Fiets vaker en maak een lange wandeling voor het slapengaan. Dat komt je nachtrust ook nog ten goede uit.

4 Nog fitter met een korte oefening, gewoon lekker thuis

1. Hurken en plaats je handen op de vloer

2. Spring in een plank

3. Laat de borst op de grond vallen en voer een push-up uit

4. Spring met je voeten naar voren in squat positie.

5. Spring omhoog, bereik jouw handen boven het hoofd en herhaal de reeks gedurende 30 seconden. Rust uit. Doe nog twee sets.

5 Opdrinken

Je weet dat je moet hydrateren, zeker als je weinig slaapt. De kans is groter dat je de dag na een korte nacht uitdroogt, omdat een hormoon dat de waterbesparing van je lichaam regelt, wordt vrijgegeven in latere slaapfasen. Dus drink wat extra water als je weinig slaapt.

6 Luisteren

Nee, we hebben het niet over mindfull aandachtig luisteren, maar luister naar een roman als je sport. Hardlopen op de band gaat een stuk makkelijker als je midden in een goed verhaal zit.

7 Schrijf naar jezelf

Zonder na te denken, zonder op spelfouten te letten of je woorden zorgvuldig af te wegen, pak een pen en papier of je laptop en schrijf. Alles wat in je opkomt. Het helpt om je hoofd leeg te maken en je zal je rustiger en blijer voelen. Ideaal om in een ochtendritueeltje toe te passen.

8 Wees liever voor jezelf

Snoer je innerlijke criticus de mond en geef je elf dagelijks een compliment. Natuurlijk had je dingen beter kunnen doen, maar focus op wat je vandaag goed gedaan hebt.

9 Stop met multitasking

Het maakt je niet efficiënter, het geeft alleen maar meer stress.

10 Leg die telefoon eens weg

Succes en een fantastisch nieuw jaar gewenst!